Ξεκινήσαμε, καλεσμένοι της ΚΤΜ Hellas για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην καταπληκτική τοποθεσία των Άνω Τρικάλων για την επίσημη Ελληνική παρουσίαση των νέων χωματερών ΚΤΜ 2008. Στο υπέροχο ξενοδοχείο “η πηγή του Ταρλαμπά” που φιλοξενήθηκε η εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους της εταιρίας αλλά και να τους ακούσουμε να προλογίζουν τα νέα μοντέλα.

Η ΚΤΜ Hellas εισέρχεται στη δεύτερη χρονιά λειτουργία της συνεχίζοντας δυναμικά με την προώθηση των νέων μοντέλων motocross και enduro. Στα πλαίσια της παρουσίασης γνωρίσαμε τον νέο Εμπορικό διευθυντή της KTM Hellas (με προηγούμενη θητεία σε Aprilia και Piaggio μεταξύ άλλων).

 
   

Κυρίως όμως είχαμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε και να πάρουμε απαντήσεις σε καίρια ζητήματα από τον υπεύθυνο του Αυστριακού εργοστασίου για την αγορά της Ελλάδας, Κο Peter Peperschlager:

  • Οι πωλήσεις των χωμάτινων μοτοσυκλετών της εταιρίας αντιπροσωπεύουν το 75% στο σύνολο σε μέσο όρο για την Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 25% του συνόλου των πωλήσεων.
  • H KTM έχει ξεκινήσει να παράγει ATV και σκοπεύει να πουλήσει 10000 κομμάτια στην Αμερική τα επόμενα 3 χρόνια. Τα μοντέλα 450 και 525 θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη και την Ελλάδα ως μοντέλα 2009 ενώ εξετάζεται από την εταιρία η ύπαρξη ομολογκαρισμένου μοντέλου με τον κινητήρα 690 κυβικών. Τα 450 και 525 δεν θα βγάζουν πινακίδα.
  • Το EXC-F 400 θα παραχθεί ξανά από την εταιρεία και θα είναι διαθέσιμο ως μοντέλο 2009.
  • Η ΚΤΜ παρουσιάζοντας τα νέα μοντέλα motocross ΚΤΜ το 2007 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 25% κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος με το λανσάρισμα της νέας σειράς enduro.
  • Με την περσινή αύξηση πωλήσεων και την αναμενόμενη φετινή η ΚΤΜ απολαμβάνει περίπου το 50% της Ευρωπαικής αγοράς χωμάτινων μοτοσυκλετών.
  • Για το 2008 η KTM θα κατασκευάσει τα διπλάσια SX 144 απ’ ότι SX 125.
  • Όσο αναφορά τα MotoGP ο Κος Peperschlager τόνισε πως η εταιρία δεν θα εμπλακεί στην μεγάλη κατηγορία τουλάχιστον για τα επόμενα 4 έως 5 χρόνια, αλλά εξετάζει τις πιθανότητες να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes.

Για την παρουσίαση χρησιμοποιήσαμε ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο εμπόριο από πλευράς εξοπλισμού. Τα νέα Acerbis 2008 έρχονται σε πολλά χρώματα, αλλά και σε μπλέ (αριστερά) ενώ η στολή Alcatraz είναι έξοχος συνδυασμός χρωμάτων (δεξιά). Οι μπότες Gaerne είναι ίσον με ασφάλεια για τα άκρα σας ενώ τα κράνη Acerbis και οι μάσκες Uvex ταίριαξαν αμέσως αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Όλα αυτά θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Motomarket σε όλη την Ελλάδα.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο μεγαλομέτοχος της Hellinmoto Κος Σόλων Κοντός ο οποίος καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στην παρουσίαση και ανακοίνωσε μαζί με τον Κο Γιάννη Αθανασόπουλο (Hellinstores AE) την δημιουργία κάθετης μονάδας εξυπηρέτησης (service) και διάθεσης προϊόντων KTM και DUCATΙ μέσα στην χρονιά σε οίκημα στην οδό Λ. Βουλιαγμένης 500. Καλές δουλειές!

Την επόμενη ημέρα είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε διεξοδικά όλες τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες της εταιρίας σχηματίζοντας θετική άποψη για την κάθε μια ξεχωριστά. Τα νέα μοντέλα της ΚΤΜ είναι υπέροχα για τους νέους αναβάτες που θα θελήσουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα εκτός δρόμου, όταν από την άλλη στα χέρια πεπειραμένων αθλητών μπορούν να κερδίσουν αγώνες, χωρίς καμία μετατροπή. Εξού και το “Ready to Race” που συνοδεύει κάθε μοτοσυκλέτα της Αυστριακής εταιρίας.