ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΠΑ

Το 2007 ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για τους αγώνες που προκηρύσσει η ΕΘΕΑΜ της ΕΛΠΑ.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, η ΕΘΕΑΜ αποφάσισε να στηρίξει όλους τους οργανωτές των αγώνων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων με την κάλυψη των εξόδων για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων μετά από συμφωνία με την εταιρεία Infomega, που εκδίδει και τα αποτελέσματα του World Enduro Championships. Την παροχή τεχνικής βοήθειας, με την παραχώρηση υλικών και μέσων ώστε όλοι οι αγώνες να διεξάγονται με τις ίδιες προϋποθέσεις με βασικό γνώμονα της ασφάλεια των αγωνιζόμενων.

Παράλληλα και με στόχο την περισσότερη προβολή της χώρας μας η ΕΘΕΑΜ συνεχίζει και το 2007 την σύσταση και αποστολή Εθνικών Ομάδων μοτοσικλέτας σε επιλεγμένους αγώνες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα οι Ελληνικές Εθνικές Ομάδες Μοτοσικλέτας θα συμμετάσχουν στους παρακάτω αγώνες:

1. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Motocross
Ομάδα με 15 αναβάτες & συνοδούς σε τρεις Βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία) καθώς και συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στον αγώνα του Β.Π. που θα διοργανωθεί στις 1 Απριλίου 2007 στην πίστα ΠΕΪ στην Χαλκίδα. Σημειώστε πως οι αναβάτες που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα στον αγώνα της Χαλκίδας θα προκύψουν από τους ταχύτερους των χρονομετρημένων δοκιμαστικών.

2. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας
Ομάδα με 12 αναβάτες & συνοδούς σε τρεις Βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία) καθώς και συμμετοχή της ίδιας ομάδας στον αγώνα του Β.Π. που θα διοργανωθεί στις 16-17 Ιουνίου 2007 στην πίστα των Σερρών.

3. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto
Ομάδα με 9 αναβάτες & συνοδούς σε τρεις Βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία) καθώς και συμμετοχή της ίδιας ομάδας στον αγώνα του Β.Π. που θα διοργανωθεί στις 14-15 Ιουλίου 2007 στην πίστα των Σερρών.

4. Rally FIM 2007
Συνεχίζεται και φέτος η συμμετοχή Εθνικής Ομάδας στο Rally FIM που θα γίνει στην Ιταλία στις 6-8 Ιουνίου 2007. Η Ομάδα φέτος θα είναι ιδιαίτερα πολυπληθής αφού η χώρα μας είναι διοργανώτρια του Rally FIM 2008.

5. Motocross of the Nations
21-23 Σεπτεμβρίου 2007 στο Budds Creek των ΗΠΑ. Με Εθνική Ομάδα 3 αναβατών και συνοδών.

6. Motocross of the European Nations
28-30 Σεπτεμβρίου 2007 στο Gaildorf της Γερμανίας, με Εθνική Ομάδα 3 αναβατών και συνοδών.

7. Supermoto of the Nations
Στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2007, στην Ιταλία στην πίστα Franciacorta, με Εθνική Ομάδα 3 αναβατών και συνοδών.

8. International Six Days Enduro
Στις 12 – 17 Νοεμβρίου 2007 στην Χιλή θα συμμετάσχει η Ελληνική Εθνική Ομάδα Enduro στον μεγαλύτερο αγώνα μοτοσικλέτας στον κόσμο. Ο αγώνας αυτός χαρακτηρίζεται όχι τυχαία ως η Ολυμπιάδα της Μοτοσικλέτας. Το 2008 οργανωτής του αγώνα αυτού είναι η χώρα μας, με διοργανωτή την ΛΑΜΣ Σερρών.