Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro, ο πρώτος διήμερος, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου στην πόλη της Βέροιας. Οι μάχες των δευτερολέπτων συνεχίστηκαν και σε αυτόν τον αγώνα αφού οι διαφορές πλέον είναι απειροελάχιστες μεταξύ των αθλητών. Ο Γιάννης Παυλίδης (Husqvarna, #198) πέτυχε την πρώτη του νίκη γενικής ενώ ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda, #380) βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει στην κατάκτηση της γενικής την Κυριακή.

Στις κατηγορίες νικητές ήταν ο Γιάννης Παυλίδης, κατηγορία Ε1, ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha Ina TV, #275), κατηγορία Ε2, ο Βασίλης Σιαφαρίκας στην κατηγορία Ε3, ο Κίμων Καράμπελας (Gas Gas Ina Tv, #424) στην κατηγορία Νέων, ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος (ΚΤΜ, #52) στην κατηγορία Βετεράνων και ο Βαγγέλης Τσίλας (ΚΤΜ, #665) στην κατηγορία ΕΒ.
Η ΛΕΜΟΒ επανήλθε στο προσκήνιο των αγώνων, όντως μια λέσχη με πλούσιο παρελθόν και θέληση να πραγματοποιήσει καλούς αγώνες, όπως και απέδειξε. Ο αγώνας ήταν στημένος τέλεια με καλή σηματοδότηση και ικανοποιητικές ειδικές ενώ η διαδρομή ήταν χαρακτηριστική των εδαφών της περιοχής, μέχρι και χιόνι πάτησαν οι αθλητές στο γνωστό μονοπάτι που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Ένα κομμάτι που χρίζει βελτίωση ήταν περισσότεροι κριτές ειδικά στην δεύτερη ειδική (δάσος). Λάθος ήταν και τέλεση της απονομής τόσο αργά το Σάββατο καθώς τα αποτελέσματα είχαν ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας καλός αγώνας αντάξιος του επιπέδου του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Κατηγορία Γενική
Μεγάλη μάχη και σε αυτόν τον αγώνα με τον Δημήτρη Βαγγελάκο, τον Γιάννη Τρίγκα, τον Βασίλη Σιαφαρίκα και τον Γιάννη Παυλίδη να μένουν κοντά από την αρχή ανοίγοντας την διαφορά προσφέροντας θέαμα σε κάθε ειδική. Βαγγελάκος, Παυλίδης και Τρίγκας έκαναν τη διαφορά το Σάββατο αφήνοντας πιο πίσω μεγάλα ονόματα όπως ο Σιαφαρίκας και ο Κουζής που δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν το ρυθμό των πρώτων. Μικρά λάθη του Βαγγελάκου στην τελευταία ειδική έδωσαν την νίκη για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στον Παυλίδη ενώ και ο Τρίγκας τερμάτισε σε απόσταση αναπνοής. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στη γενική για τον νεαρό Γιάννη Παυλίδη, που ξεκίνησε να συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα από το 2009.

Γιάννης Παυλίδης

Την Κυριακή οι όροι αντιστράφηκαν και οι Σιαφαρίκας, Βαγγελάκος, Παυλίδης και Τρίγκας άρχισαν να πιέζουν ο ένας τον άλλο κατεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους χρόνους στις ειδικές. Γρήγορα οι Σιαφαρίκας και Βαγγελάκος ξέφυγαν και ο Παυλίδης όσο και να ήθελε να ακολουθήσει δεν μπορούσε, σίγουρα σκεφτόταν και την εξασφάλιση της τρίτης θέσης, καθώς ο Κουζής δεν μπόρεσε να ρίξει τους χρόνους του ούτε την Κυριακή. Σιαφαρίκας και Βαγγελάκος έδωσαν μάχη σε κάθε ειδική με τον Σιαφαρίκα να παίρνει βραδεία κεφαλή στο τέλος και να κερδίζει την γενική για δεύτερο αγώνα φέτος. Μεγάλος άτυχος ο Δημήτρης Βαγγελάκος που έχει πλησιάσει κοντά στην νίκη και στους τρεις αγώνες.

Βασίλης Σιαφαρίκας

Κατηγορία Ε1
Ο Γιάννης Παυλίδης έκανε τη αντεπίθεσή του στον αγώνα της Βέροια κερδίζοντας την πρώτη ημέρα, και ο ανταγωνισμός τον ώθησε τόσο πολύ ώστε να κερδίσει την γενική κατηγορία. Η μάχη την Κυριακή πήρε απρόσμενα θετική πορεία για τον Παυλίδη όταν ο Γιάννης Τρίγκας (Yamaha Ina TV, #123) εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη. Παρόλο την δεύτερη θέση το Σάββατο για τον Τρίγκα η εγκατάλειψή του την Κυριακή δυσχεράνει την προσπάθειά του για τον τίτλο. Ο Αλέξης Ζώρας (KTM, #133) τερμάτισε τρίτος το Σάββατο ενώ την Κυριακή επωφελήθηκε της εγκατάλειψης για να ανέβει άλλο ένα σκαλί στο βάθρο. Την Κυριακή τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Μανωλίδης (Gas Gas, #101) που μείωσε την διαφορά του από τους πρώτους. Μετά τους πρώτους 3 αγώνες προηγείται ο Γιάννης Παυλίδης με 66 βαθμούς, δεύτερος ο Αλέξης Ζώρας με 56 βαθμούς και τρίτος ο Γιάννης Τρίγκας με 45 βαθμούς.

Δημήτρης Βαγγελάκος

Κατηγορία Ε2
Ολοκληρωτική επικράτηση για τον Δημήτρη Βαγγελάκο στην κατηγορία Ε2 κερδίζοντας δυο άνετες νίκες στην κατηγορία του. Η διαφορά του από τον δεύτερο Παναγιώτη Κουζή (Husqvarna, #217) ήταν μεγάλη και τις δυο ημέρες υπερβολική αν σκεφτεί κανείς πως οι δυο τους αγωνίζονται στο πρωτάθλημα motocross και εκεί τα πράγματα είναι αντίστροφα. Παρόλες τις δυο νίκες του ο Βαγγελάκος έμεινε για τρίτο αγώνα με μια πικρία καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει την γενική ούτε στη Βέροια, η αλήθεια είναι πως τα λάθη του επέτρεψαν στους αντιπάλους του να κερδίσουν. Στη δεύτερη θέση ο Κουζής και τις δυο ημέρες, αντίστοιχα τρίτος ο Δημήτρης Τσακατσώνης (KTM, #22). Με 3 νίκες ο Βαγγελάκος προηγείται με 75 βαθμούς, δεύτερος ο Κουζής με 60 βαθμούς και τρίτος ο Τσακατσώνης με 48 βαθμούς.

Κατηγορία Ε3
Ο Βασίλης Σιαφαρίκας με την απόδοσή του δεν θα μπορούσε να μην κερδίσει την κατηγορία αφού και το Σάββατο που δεν κινήθηκε σε ρυθμό γενικής, η νίκη στην Ε3 ήταν δική του με διαφορά. Για την δεύτερη θέση ο Θανάσης Αυγέρης με τον Κώστα Κασκάνη (Honda, Ina TV, #318) και τον Μιχάλη Τράντζα (Husaberg, #33) έδωσαν τη μάχη τους, αλλά ο τραυματισμός του Κασκάνη (περαστικά) έδωσε πνοή στον Αυγέρη που κατάφερε να κερδίσει δυο δεύτερες θέσεις στη Βέροια. Ο Μιχάλης Τράντζας έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό στη Βέροια αλλά με δυο τρίτες θέσεις έμεινε κοντά στη βαθμολογία. Προηγείται ο Σιαφαρίκας με 75 βαθμούς, δεύτερος ο Αυγέρης με 53 βαθμούς και τρίτος ο Μιχάλης Τράντζας με 52 βαθμούς.

Κίμων Καράμπελας

Κατηγορία Νέων
Εκπληκτική εμφάνιση για τον Κίμων Καράμπελα που όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει την νίκη και τις δυο ημέρες, αλλά πλασαρίστηκε πολύ ψηλά στη γενική κατηγορία (έβδομος) και τις δυο ημέρες. Αντώνης Δήμου (Gas Gas Ina TV, #41) και Γιώργος Δαργινάκης (Beta, #42) έδωσαν μάχη και τις δυο ημέρες με τον Δήμου να επικρατεί με μικρή διαφορά και το Σάββατο και την Κυριακή. Ο Δαργινάκης είχε παράπονα από την χρονομέτρηση την Κυριακή τα οποία εξέφρασε, ο χρόνος μιας ειδικής άλλαξε, όχι όμως και το αποτέλεσμα. Στη βαθμολογία ο Καράμπελας προηγείται με 75 βαθμούς, δεύτερος ο Δήμου με 56 βαθμούς και τρίτος ο Δαργινάκης με 52 βαθμούς.

Θανάσης Γκαγκανάτσιος

Κατηγορία Βετεράνων
Ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος κυριάρχησε στον αγώνα και τις δυο ημέρες πετυχαίνοντας δυο νίκες στη Βέροια. Στη δεύτερη θέση και τις δυο ημέρες ο Μανώλης Νανάκος (ΚΤΜ, #51) και στην τρίτη θέση αντίστοιχα, ο Σπύρος Σταματόπουλος (Gas Gas, #53). Στην βαθμολογία προηγείται ο Νανάκος με 65 βαθμούς, στη δεύτερη θέση ο Σταματόπουλος με 52 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Γκαγκανάτσιος με 50 βαθμούς.

Βαγγέλης Τσίλας

Κατηγορία ΕΒ
Ο Βαγγέλης Τσίλας κέρδισε τον ανταγωνισμό και τις δυο ημέρες ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στη δεύτερη θέση και τις δυο ημέρες ο Ισίδωρος Τσίκης (Gas Gas, #66) ενώ τρίτος ο Σάββατο τερμάτισε ο Γρηγόρης Τσαντίκος (Husaberg, #63) και την Κυριακή ο Γιάννης Μπούτζας (Honda, #670). Στη βαθμολογία προηγείται ο Τσίλας με 75 βαθμούς, στη δεύτερη θέση ο Τσίκης με 50 βαθμούς και τρίτος ο Μπούτζας με 49 βαθμούς.

Μαρία Βασιλάκη

Στον αγώνα αγωνίστηκαν δυο γυναίκες, η Ελένη Αγελαδοπούλου και η Μαρία Βασιλάκη. Την πρώτη ημέρα η Αγελαδοπούλου τραυματίστηκε και εγκατέλειψε ενώ η Βασιλάκη συμπεριελήφθη στην κατηγορία ΕΒ και τις δυο ημέρες κάνοντας τρεις γύρους το Σάββατο και δυο γύρους την Κυριακή!

Επόμενος αγώνας το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαίου στα Γρεβενά (διήμερος).

Περισσότερες φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουβρής / Race Photo