Ακόμα περισσότερο πορτοκαλί ΚΤΜ θα έχουν τα paddock του παγκοσμίου πρωταθλήματος ΜΧ 2008. Η εταιρία της ΚΤΜ είναι έτοιμη για αγώνα “Ready to Race” όπως πάντα, και στοχεύει στην αύξηση των πορτοκαλί αγωνιστικών χαρακτηριστικών για την νέα σεζόν του 2008, υποστηρίζοντας πέντε νέες ομάδες στην ΜΧ1 και ΜΧ2 καθώς και μία ενεργή ομάδα στην ΜΧ3 και ΜΧ2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πρώτα από όλα όμως να πούμε ότι η εργοστασιακή ομάδα Red Bull KTM, για το 2008 θα έχει στην ΜΧ1 τον γερμανό Maximillian Nagl και στην ΜΧ2 τον δεύτερο στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Tommy Searle καθώς και τους Tyla Rattray και Rui Goncalves. Του Rattray φέτος του στερήθηκαν όλες του οι ελπίδες του για τον τίτλο, χάριν του τραυματισμού του στο γόνατο προς το τέλος της περιόδου και επιστρέφει με όλες του τις δυνάμεις το 2008 με μία ομάδα που δυναμώθηκε με τον Goncalves που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες του 2007. Η Red Bull KTM συνεχίζει το 2008 να έχει στην καθοδήγηση της ομάδας τον 10 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και θρύλο του motocross Stefan Everts.

Με την νέα στρατηγική της υποστήριξης πέντε νέων ομάδων παράλληλα με την δική της ταλαντούχα εργοστασιακή ομάδα, η ΚΤΜ σηματοδοτεί την μεγάλη αφοσίωση της στον θεσμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross. Παράλληλα ενισχύει την πολιτική της εταιρίας για αυξημένες ευκαιρίες σε νέους ταλαντούχους οδηγούς, ώστε να είναι σε θέση να συναγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον διευθυντή του Off-Road αγωνιστικού τμήματος Pit Beirer που δήλωσε: “ Αυτή η νέα δομή των ΜΧ δραστηριοτήτων μας σηματοδοτεί μια αρκετά μεγάλη αύξηση της αφοσίωσης μας στο σπορ του motocross και την πρόθεση μας να δώσουμε όσες περισσότερες ευκαιρίες γίνεται στην προώθηση νέων ταλέντων. Η κίνηση αυτή περιλαμβάνει ένα προωθητικό πρόγραμμα ανάπτυξης που κοιτάει μπροστά και συμβαδίζει με την φιλοσοφία της εταιρίας. Ενεργά και άμεσα η ΚΤΜ όχι μόνο θα βάζει όλη της την ενέργεια στην εργοστασιακή ομάδα, αλλά θα υποστηρίζει σε όλα, πέντε ομάδες στα paddocks της ΜΧ1 και ΜΧ2, όπως και μια ομάδα στην ΜΧ3 και ΜΧ2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΜΧ που θα έχει και αυτή ανάλογη υποστήριξη. Αυτό είναι μια κατάσταση που κερδίζει. Οι νέοι οδηγοί θα έχουν τα οφέλη της υποστήριξης στον δρόμο τους για την διεκδίκηση των φιλοδοξιών τους στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η ΚΤΜ θα ωφεληθεί με την μεγαλύτερη παρουσία αναβατών στα paddocks και φυσικά με δραστήριες και πολύ σημαντικές συνεργασίες με τις ομάδες που θα υποστηρίζει”. Για την επιλογή των ομάδων, ο Beirer συνεργάστηκε με εκπροσώπους της ΚΤΜ σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

O Jonathan Barragan, ο ισπανός αναβάτης της ΜΧ1 και μέλος της εργοστασιακής ομάδας Red Bull KTM 2007, παραμένει εργοστασιακός οδηγός της ΚΤΜ αλλά περνάει στην ιταλική ομάδα Team Silver Action. Ο ισπανός αναβάτης θα δώσει πολύτιμη εμπειρία στην νέα ομάδα, και θα συμβουλεύει τους νέους οδηγούς της ομάδας Angelo Pellegrini και Jeremy Tarroux, οι οποίοι αγωνίζονται στην ΜΧ2. Η γερμανική ομάδα Sarholz Racing θα εποφεληθεί και αυτή από την εμπειρία και το ταλέντο του Marcus Schiffer που τερμάτισε ένατος το 2007 στην ΜΧ2. O Schiffer, που και αυτός είναι εργοστασιακός οδηγός, θα αγωνιστεί στην ΜΧ1 και θα έχει μαζί του στην ομάδα και στην κατηγορία τον Kornel Nemeth. Η αγγλική ομάδα KTM UK είναι μια ολοκαίνουργια ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι ένα παράδειγμα για την επιθυμία της ΚΤΜ να δημιουργήσει ευκαιρίες για νέους οδηγούς. Ο James Noble θα αγωνιστεί στην ΜΧ1 και οι Shaun Simpson και Martin Barr στην ΜΧ2. Δύο οδηγοί θα τρέξουν για την ομάδα HDI France για το 2008, και οι δύο στην ΜΧ2. Δεν είναι άλλοι από τους Anthony Boissiere και Julien Vanni(τον θυμόμαστε από το Athens Supercross). Επίσης η GP Juniors Team Champ θα εκπέμπει το σήμα της επερχόμενης γενιάς με τους Jeremy van Horebeek και Joel Roelants που θα αγωνιστούν απέναντι στους καλύτερους της ΜΧ2.

Όσο για την ΜΧ3 η ομάδα JM Racing θα υποστηρίζεται πλήρως από την ΚΤΜ το 2008 , οι δύο ταλαντούχους όσο και έμπειρους αναβάτες. Ο Sven Breugelmans θα αγωνιστεί αυτήν την σεζόν με το νούμερο 2 μαζί με τον ισπανό Arlvaro Lozano που τερμάτισε πέμπτος πέρσι. Ο Valentin Teillet θα είναι και αυτός στην ομάδα για να αγωνιστεί στην MX2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μαζί με ένα ακόμα αναβάτη που θα ανακοινωθεί.

Αυτή η μεγάλη υπόσχεση της ΚΤΜ στο άθλημα, σηματοδοτεί την πορεία μια εταιρίας σε υψηλού επιπέδου αγώνες, και την αφοσίωση της στην παραγωγή αγωνιστικών μοτοσικλετών υψηλών προδιαγραφών καθώς και την ανάπτυξη του οδηγικού ταλέντου πέρα από τα εθνικά της σύνορα.

Φωτογραφίες: KTM, R.Archer, H.Peucker