ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

1. Σκοπός των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων είναι:
– Να φέρει σε επαφή νέους αθλητές με το άθλημα της μοτοσυκλέτας.
– Να αναδείξει τους ικανότερους που θα αγωνιστούν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ώστε να υπάρχει συναγωνισμός υψηλού επιπέδου.

2. (Για τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα 2007 δεν θα υπάρχει ηλικιακό όριο συμμετοχής).

3. Στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ Αθλητές των Αθλητικών Σωματείων που διοργανώνουν το αντίστοιχο Πρωτάθλημα.

4. Τα Αθλητικά Σωματεία που συμμετέχουν σε ένα Περιφερειακό Πρωτάθλημα πρέπει υποχρεωτικά να διοργανώσουν μια αθλητική συνάντηση (αγώνα) για το αντίστοιχο Πρωτάθλημα.

5. Οι Αθλητές που συμμετέχουν σε ένα Περιφερειακό Πρωτάθλημα δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ίδιου αθλήματος. Επίσης όσοι συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο Περιφερειακό.

6. Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤ.Ο.Ε. για το 2007 προκηρύσσει Περιφερειακά Πρωταθλήματα Scramble για τα οποία στο τέλος της χρονιά θα απονείμει κύπελλα στους Πρωταθλητές.

7. Ο αγώνας έχει διάρκεια 35 λεπτά συν ένα γύρο. Πρέπει να μην είναι ιδιαίτερα δύσκολος και να ελέγχεται εύκολα. Το μήκος της διαδρομή πρέπει να είναι από 2 έως 3 χιλιόμετρα.

8. Θα υπάρχουν δυο κατηγορίες.
– S1 Δίχρονες έως 125 cc και τετράχρονες έως 250 cc.
– S2 Δίχρονες από 126 cc και άνω και τετράχρονες από 251 cc και άνω.
Τα χρώματα του φόντου των αριθμών συμμετοχής είναι ίδια με τα χρώματα των κατηγοριών S1 & S2 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος scramble.

9. Ένας αγώνας του Περιφερειακού Πρωταθλήματος μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα με άλλους αγώνες Πρωταθληματικούς ή μη στην ίδια τοποθεσία αλλά πρέπει να γίνει πρώτα ο αγώνας του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και κατόπιν οι υπόλοιποι.

 

* Την ημέρα εκείνη θα γίνουν δυο αγώνες. Ένας για το Πρωτάθλημα Scramble Δυτικής Μακεδονίας και ένας φιλικός στον οποίο θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε κάτοχος Αθλητικού Δελτίου της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΟΤ.Ο.Ε.

** Την ημέρα εκείνη θα γίνει και ο 6ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Scramble της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΟΤ.Ο.Ε.