Δελτίο τύπου

Περιφερειακό πρωτάθλημα scramble Δυτικής Μακεδονίας Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
1ος αγώνας Κυριακή 18 Μαρτίου 2007

Με του καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 1ο Πρωτάθλημα scramble Δυτικής Μακεδονίας της ΑΜΟΤΟΕ. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Πτολεμαϊδας ο ΜΟΠ (Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Πτολεμαϊδας) διοργάνωσε έναν άψογο αγώνα με 60 αγωνιζόμενους προσελκύοντας περισσότερους από 2.000 θεατές. Αριθμοί που χαρακτηρίζονται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί σε μια περίοδο δύσκολη για τους αγώνες μοτοσικλέτας, ακόμα και για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το παλιό στρατόπεδο, σε μικρή απόσταση από την πόλη της Πτολεμαϊδας, φιλοξένησε τον αγώνα προσφέροντας πολύ καλή ορατότητα σε όλη την διαδρομή. Η ύπαρξη καντίνας, η μουσική και η περιγραφή του αγώνα έκαναν την εικόνα του αγώνα ακόμα καλύτερη.

Οι 6 λέσχες της Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Μικροκάστρου, Πτολεμαϊδας και Φλώρινας) που ανέλαβαν να διοργανώσουν αυτό το Πρωτάθλημα και είναι πλέον Αθλητικά Σωματεία «κατέβασαν» 60 συνολικά αθλητές τους στον πρώτο αγώνα.

Την διαδρομή επιμελήθηκαν οι “πανελλήνιοι” Παντελής Σκόδρας και Βασίλης Σαφαρίκας και φρόντισαν να την κάνουν ευχάριστα δύσκολη για τους αγωνιζόμενους και αρκετά θεαματική για τους θεατές. Άλματα motocross (με μερικά από αυτά να είναι ιδιαίτερα ψηλά και τεχνικά), πέτρες, κορμοί δέντρων και μια τάφρος με νερό και μπόλικη λάσπη φρόντισαν να δυσκολέψουν αρκετά τους αθλητές που αγωνίστηκαν στις κατηγορίες S1 και S2 σύμφωνα με τον κανονισμό της ΑΜΟΤΟΕ.

Η ημίωρη καθυστέρηση για την εκκίνηση ήταν μάλλον αναμενόμενη και δικαιολογημένη αφού δεν ήταν λίγοι οι αθλητές που πήραν πρώτη φορά μέρος σε οργανωμένο αγώνα αλλά και οι λέσχες έπρεπε να κινηθούν με τα δεδομένα της ΑΜΟΤΟΕ. Έτσι η εκκίνηση του αγώνα καθυστέρησε για 30 λεπτά περίπου με τους αθλητές κάθε λέσχης να περνάνε τον τεχνικό έλεγχο ομαδικά μετά την κατάθεση των αθλητικών δελτίων τους στη Γραμματεία από τους υπεύθυνους των λεσχών.

Το ποσό της συμμετοχής ήταν 20€ μιας οι αγωνιζόμενοι χρειάστηκε να πληρώσουν μόνο για την ασφάλεια τους. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποστηρίζει το πρωτάθλημα καλύπτοντας τα έξοδα για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων, γεγονός που αποτελεί σημαντική βοήθεια για οργανωτές και αγωνιζόμενους. Στα άμεσα σχέδια των οργανωτών είναι η εξεύρεση πόρων για την κάλυψη των ασφαλίστρων των αθλητών έτσι ώστε να μηδενιστούν τα έξοδα των αθλητών.

Η Iron Team ανέλαβε την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα, έτσι η απονομές έγιναν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι το ασθενοφόρο της ασφαλιστικής εταιρείας που ανέλαβε την ασφάλιση των αθλητών δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μία φορά.

S1 (δίχρονοι κινητήρες έως 125 κε και τετράχρονοι κινητήρες έως 250 κε)
Στην εκκίνηση της κατηγορίας S1 στήθηκαν 34 μοτοσυκλέτες με τον τοπικό ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΒΡΙΝΟ (181) να επικρατεί του 2ου ΘΩΜΑΪΔΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (110) από την Καστοριά με διαφορά 6 δευτερολέπτων. Το βάθρο συμπλήρωσε ο ΒΕΛΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (111) με τον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΗΛΙΑ (120) τέταρτο αμφότεροι από την Πτολεμαΐδα, την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κοζανίτες ΤΖΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (121) και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (133). Η δεκάδα έκλεισε ως εξής 7ος ΜΠΑΜΠΟΥΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (192), 8ος ΣΥΓΓΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (156), 9ος ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ και 10ος ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ.

S2 (δίχρονοι κινητήρες από 126 κε και τετράχρονοι κινητήρες από 251 κε)
26 ήταν οι συμμετοχές στην S2 με του «Κάστορες» να παίρνουν όλα τα κύπελλα, με συνολικά 8 θέσεις στην βαθμολογούμενη 15άδα να συγκεντρώσουν 79 βαθμούς και να ανεβάσουν τον Μ.Ο. Καστοριάς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η πρώτη θέση ήταν υπόθεση του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗ (205) που έφυγε μπροστά από την αρχή και τερμάτισε άνετα πρώτος με σχεδόν ενάμιση λεπτό διαφορά από τον 2ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΓΙΩΡΓΟ και τρίτο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ. Τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας έλαβαν οι 4ος ΟΥΛΙΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (238), 5ος ΤΑΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (240), 6ΟΣ ΚΟΥΤΛΙΑΜΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ (258), 7ος ΤΖΙΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (222) , 8ος ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (235), 9ος ΤΣΑΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (204) και 10ος ΠΑΡΑΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (255).

Στη Βαθμολογία Σωματίων προηγείται ο Μ.Ο.Καστοριάς μετά την καθολική επικράτηση των οδηγών του στην S2 αλλά και την δεύτερη θέση του Θωμαΐδη στην S1. Ο Ο.ΔΙ.Κοζάνης χωρίς θέση στο βάθρο αλλά με 10 αθλητές τους να τερματίζουν στην 15άδα που βαθμολογείτε βρίσκεται στην 2η θέση. Με 2 κύπελλα και πολύ καλή εμφάνιση εντός έδρας οι αθλητές του ανέβασαν τον Μ.Ο.Πτολεμαΐδας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Με τους μισούς του αθλητές να παίρνουν βαθμούς ο Μ.Ο.Φλώρινας στην 4η θέση. Μια 5η και μια 9η θέση έφεραν τον Μ.Ο.Γρεβενών στην 5η θέση. Τελευταίοι οι Μ.Μικροκάστρου με την 17η θέση να αποτελεί την καλύτερη τους επίδοση.

Αναλυτικά η βαθμολογία έχει ως εξής:
1. Μ.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 99 βαθμοί με 16 αθλητές
2. Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ 74 βαθμοί με 18 αθλητές
3. Μ.Ο.ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 67 βαθμοί με 5 αθλητές
4. Μ.Ο.ΦΛΩΡΙΝΑΣ 22 βαθμοί με 8 αθλητές
5. Μ.Ο.ΓΡΕΒΕΝΩΝ 18 βαθμοί με 8 αθλητές
6. Μ. ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 0 βαθμοί με 5 αθλητές

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 24 Ιουνίου στη Φλώρινα.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Παπαιωάννου και το σωματείο Μικροκάστρου για την ενημέρωση που μας παρείχαν.