ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μ.Ο.Θ.(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)-Μ.Α.Ο.Κ(ΚΑΤΕΡΙΝΗ)-Λ.Ε.Μ.Ο.Β.(ΒΕΡΟΙΑ)-Λ.Ε.Μ.Α.Ε.(ΑΡΙΔΑΙΑ)-Ο.Μ.Α.Σ.Κ.(ΣΤΑΥΡΟΣ)-Μ.Ο.Ν.Φ.(Ν.ΦΩΚΑΙΑ)
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το περιφερειακό Πρωτάθλημα Κ.Μακεδονίας θα αποτελείται από 5 αγώνες από τις παραπάνω λέσχες που αναφέρονται εκτός από το Μ.Ο.Ν.Φ.(ΦΩΚΑΙΑ) που φέτος δεν θα κάνει αγώνα αλλά θα συμμετέχει σημαντικά στις διοργανώσεις των αγώνων του πρωταθλήματος. Οι αγώνες δεν θα είναι αρκετά δύσκολοι και θα μπορούν οι νέοι αναβάτες να συμμετέχουν εύκολα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και να προσαρμοστούν στο κλίμα για να συμμετέχουν αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τις Α.Μ.Ο.Τ.Ο.Ε.

Παρακάτω στον ειδικό κανονισμό του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορείτε να δείτε την διάρκεια των αγώνων και το μήκος τους. Στο Περιφ.Πρωταθλημα Κεντρικής Μακεδονίας μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές που τρέξανε έστω και μια φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τις Α.Μ.Ο.Τ.Ο.Ε. οι οποίοι θα είναι σε ξεχωριστή κατηγορία από τους νέους αναβατές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
1. Μ.Α.Ο.Κ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2. Μ.Ο.Θ 25 ΜΑΙΟΥ
3. Λ.Ε.Μ.Α.Ε. 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
4. Λ.Ε.Μ.Ο.Β. 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
5. Ο.Μ.Α.Σ.Κ. 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΑΓΩΝΕΣ SCRAMBLE

1. Σκοπος των περιφερειακών Πρωταθλημάτων είναι:

1.1. Να φέρει σε επαφή νέους αθλητές με το άθλημα της μοτοσυκλετας.
1.2. Να αναδείξει τους ικανότερους που θα αγωνιστούν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ώστε να υπάρχει συναγωνισμός υψηλού επιπέδου.
2. Στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ αθλητές των Αθλητικών Σωματείων που διοργανώνουν το αντίστοιχο Πρωτάθλημα.

3. Τα Αθλητικά Σωματεία που συμμετέχουν σε ένα Περιφερειακό Πρωτάθλημα πρέπει υποχρεωτικά να διοργανώσουν τουλάχιστον μια αθλητική συνάντηση (αγώνα) για το αντίστοιχο Πρωτάθλημα.

4. Ο αγώνας έχει διάρκεια 45 λεπτά συν ένα γύρο .Πρέπει να μην είναι ιδιαίτερα δύσκολος και να ελέγχετε εύκολα. Το μήκος της διαδρομής πρέπει να είναι από 2.5 έως 5 χιλιόμετρα.

5. Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες:

5.1. S1 Δίχρονες έως 144c.c. και τετράχρονες έως 250c.c.
5.2. S2 Δίχρονες από 145c.c. και άνω και τετράχρονες από 251c.c. και άνω.
5.3. S.C. μπορούν να τρέξουν αθλητές που συμμετέχουν στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανεξαρτήτου κυβισμού.
6. Τα χρώματα του φόντου των αριθμών συμμετοχής για τις κατηγορίες S1 & S2 θα είναι τα ίδια με του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και για την κατηγορία S.C.θα είναι τα ίδια που φορούν στην κατηγορία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

7. Ένας αγώνας του Περιφερειακού Πρωταθλήματος μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα με άλλους αγώνες Πρωταθληματικους η ακόμα και Περιφερειακούς.(όπως Δυτ.Μακεδονιας, Ανατ.Μακεδονιας).

8. Ένας αθλητής έχει δικαίωμα να αλλάξει κατηγορία μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και δεν έχει δικαίωμα να επιστρέψει στην προηγούμενη. Επίσης θα αφαιρεθούν οι βαθμοί της προηγούμενης κατηγορίας που συμμετείχε.

9. Το κόστος της συμμετοχής για τους αθλητές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι 40 ευρώ.