Ο τέταρτος αγώνας της σειράς πραγματοποιήθηκε στο Oakland, η μικρή διάρκειας βροχόπτωση ήταν ικανή να δημιουργήσει μεγάλα λούκια στην πίστα δυσκολεύοντας την προσπάθεια των αθλητών στους τελικούς. Ο James Stewart με μια εύκολη νίκη όπως εξελίχθηκε ο τελικός στην Main πήρε την πρωτοπορία από τον Ryan Villopoto ενώ ο Broc Tickle (Kawasaki) κέρδισε τον δεύτερό του αγώνα φέτος πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία της Lites (West).

SX Main

O Ryan Villopoto (Kawasaki) και ο Chad Reed (Honda) στρίβουν σχεδόν μαζί με τον Villopoto να παίρνει κεφάλι. O James Stewart (Yamaha) στην πρώτη στροφή ανεβαίνει τρεις θέσεις από την έκτη στην τρίτη θέση. Ο Stewart γρήγορα περνά τον Reed και ξεκινά την πίεση στον Villopoto ο οποίος πέφτει στον τρίτο γύρο χαρίζοντας την πρώτη θέση. O Villopoto εκκινεί από την τέταρτη θέση αλλά ο Reed πιέζει και περνά τον Dungey για την δεύτερη θέση. Στα μισά του αγώνα ο Dungey προσπερνά τον Reed και ανεβαίνει στη δεύτερη θέση ενώ πλησιάζει και ο Villopoto (τέταρτος). Λίγο πριν το τέλος ο Villopoto έχει άλλη μια πτώση, αλλά παραμένει τέταρτος, ο Stewart κερδίζει τον αγώνα και ο Reed ανεβαίνει στη δεύτερη θέση μετά από λάθος του Dungey στην τελευταία στροφή του αγώνα!

James Stewart

Αποτελέσματα 4ου αγώνα SX – Oakland

1. James Stewart YAM
2. Chad Reed HON
3. Ryan Dungey SUZ
4. Ryan Villopoto KAW
5. Brett Metcalfe SUZ
6. Trey Canard HON
7. Kevin Windham HON
8. Davi Millsaps YAM
9. Andrew Short KTM
10. Ivan Tedesco KAW

Βαθμολογία SX μετά από 4 αγώνες

 1. James Stewart 92
 2. Ryan Villopoto 90
 3. Ryan Dungey 78
 4. Trey Canard 71
 5. Chad Reed 70
 6. Brett Metcalfe 55
 7. Andrew Short 49
 8. Kevin Windham 46
 9. Kyle Chisholm 39
 10. Justin Brayton 39

Chad Reed

SX Lites

Με το πέσιμο της μπάρας ο Eli Tomac (Honda) κερδίζει την εκκίνηση ακολουθούμενος από τους Ken Roczen (KTM), Josh Hansen (Kawasaki), Broc Tickle και Tyla Rattray (Kawasaki). Στο ξεκίνημα του τέταρτου γύρου ο Eli Tomac χάνει την πρόσφυση σε μια στροφή και παραδίδει την πρώτη θέση στον Ken Roczen που πολιορκείται από τον Josh Hansen. Ένα γύρο μετά ο Josh Hansen έχει περάσει μπροστά, δεύτερος ο Roczen και τρίτος ο Broc Tickle, ενώ έχει πλησιάσει αρκετά και ο Tomac. Πλησιάζοντας στον δέκατο γύρο ο Tickle κάνει την κίνησή του περνώντας πρώτος, πίσω του ο Hansen ενώ και ο Roczen χάνει το μπροστινό του επιτρέποντας στον Tomac να περάσει τρίτος. Η πτώση της σημαίας τους βρίσκει με αυτήν την σειρά ενώ πέμπτος τερματίζει ο Tyla Rattray.

Αποτελέσματα SX Lites – Oakland

1. Broc Tickle KAW
2. Josh Hansen KAW
3. Eli Tomac HON
4. Ken Roczen KTM
5. Tyla Rattray KAW
6. Ryan Morais SUZ
7. K Cunningham KAW
8. J Decotis HON
9. B Rutherford KAW
10. R Marmont KTM

Βαθμολογία SX Lites μετά από 4 αγώνες

 1. Josh Hansen 88
 2. Broc Tickle 87
 3. Ryan Morais 70
 4. Eli Tomac 69
 5. Cole Seely 60
 6. Tyla Rattray 58
 7. Ken Roczen 49
 8. Martin Davalos 45
 9. K Cunningham 44
 10. James Decotis 40

Επόμενος αγώνας το Σάββατο 05 Φεβρουαρίου στο Anaheim.

Broc Tickle