Αντεπίθεση διαρκείας σήμερα από το σύνολο των Φινλανδών που φαίνεται να πιάστηκαν στον ύπνο την πρώτη ημέρα. Η λίστα εκκίνησης σήμερα έδωσε τη δυνατότητα στους κορυφαίους αθλητές να οδηγήσουν με λιγότερη σκόνη καθ’ όλη την ημέρα. Η Ελλάδα παρέμεινε στη 15η θέση χωρίς να μειώσει τη διαφορά ούτε όμως να απειληθεί ενώ η Ελληνική ομάδα Junior παραμένει 14η όμως πλησίασε στην 13η θέση τους Αμερικάνους και αύριο θα έχει την ευκαιρία να προσπεράσει. Το σύνολο των Ελλήνων τερμάτισαν και σήμερα με εμφανή την καταπόνηση από την δυσκολία της διαδρομής.

Η Γαλλία παραμένει πρώτη έχοντας κερδίσει το πάνω χέρι από την πρώτη ημέρα. Οι Φινλανδοί έκαναν τρομερά πράγματα σήμερα όμως η διαφορά δύσκολα θα καλυφθεί. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε μεγάλη μάχη όσο περνούν οι ημέρες. Ιταλία και Αμερική παραμένουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Μεγάλο πλήγμα για την Αμερικάνικη ομάδα και τον Kurt Caselli που δέχθηκε ποινή για αντικανονική έξοδο σε ειδική. Το σημαντικότερο είναι πως έχασε την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε3. Η Ελληνική ομάδα (15η μεταξύ 24 ομάδων) οδηγεί συντηρητικά, εξάλλου ο πρώτος στόχος παραμένει ο τερματισμός που αν συνοδευτεί με μια καλή θέση θα πρέπει να θεωρείται σπουδαία επιτυχία.

Οι δυσκολίες φέρνουν προβλήματα και έτσι σήμερα Τσακατσώνης και Σιαφαρίκας διέλυσαν τα ψυγεία τους ενώ ο Μαντάς αγχώθηκε στην αλλαγή ελαστικών έμεινε από χρόνο και αναγκάστηκε να μπει στο parc ferme με τη ζάντα. Οι αθλητές έχουν αρκετό χρόνο το πρωί πριν την εκκίνηση για επισκευές και φαίνεται πως θα είναι ένα γεμάτο πρωινό.

Δύσκολα ακόμα και για τους πρώτους. Εδώ ο Marko Tarkalla σπρώχνει σε ανηφόρα.

Λέγεται Ricky Dietrich, ήταν μέλος της αμερικάνικης ομάδας που κέρδισε το Junior Trophy στην Νέα Ζηλανδία πριν δυο χρόνια. Σήμερα τον έμαθε και ο Ivan Cervantes καθώς τον προσπέρασε στην κατηγορία.

Στην κατηγορία Junior δεν υπήρχε καμία αλλαγή, οι Ιταλοί παρέμειναν πρώτοι και αύξησαν τη διαφορά τους από τους Αυστραλούς και τους Γάλλους που ακολουθούν. Η Ελληνική ομάδα συνεχίζει με μικροπροβλήματα σήμερα, ο Λεωνίδας Κουλουκάτσης ταλαιπωρήθηκε από μηανικά προβλήματα και ο Γιάννης Παλίδης έμεινε από δυνάμεις λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Ο αγώνας εξελίσσεται σε πραγματική δοκιμασία για τους νεαρούς Έλληνες αθλητές.