Η νίκη του Ricky Carmichael στην Ατλάντα σημαδεύτηκε από την πρόσφατη ποινή του. ‘Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο για το πρωτάθλημα και πρέπει να κερδίσω όλους τους υπόλοιπους αγώνες’ δήλωσε φανερά απογοητευμένος. Από την άλλη χαράς ευαγγέλια για την νίκη του Joshua Grant στην Lites μετά τον καταστροφικό του αγώνα στο St.Louis.

Supercross 250
Με ανεβασμένη ψυχολογία και με τον αέρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, ο Chad Reed πήρε την εκκίνηση και οδήγησε από την αρχή τον αγώνα. Πίσω του βρέθηκε ο Ivan Tedesco πραγματοποιώντας άλλη μια καλή εκκίνηση, μαζί με τον Ricky Carmichael  που ξεκίνησε από την πέμπτη θέση και γρήγορα ανέβηκε στην τρίτη. Αντίθετα ο James Stewart ξεκίνησε τελευταίος και προσπαθούσε να ανεβεί θέσεις. Στον πέμπτο γύρο ο Carmichael πέρασε τον Tedesco και έβαλε στόχο τον Reed. Έξη γύρους μετά ο Carmichael πήρε την εσωτερική σε μια στροφή περνώντας τον Reed που βρισκόταν εξωτερικά, τοποθετώντας τον εαυτό του επί κεφαλής του αγώνα. Ο Reed από την δεύτερη θέση πίεσε τον Carmichael αλλά δεν πήρε κανένα ρίσκο, καθώς γνωρίζει ότι πρέπει να τερματίζει στο βάθρο και μπροστά από τον Stewart στους αγώνες που ακολουθούν, για να πάρει τον τίτλο. Την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Carmichael κερδίζοντας μια πικρή νίκη μετά από όσα έγιναν με την πρόσφατη ποινή του. Η δεύτερη θέση του Reed του έδωσε σταθερό προβάδισμα στην βαθμολογία αλλά μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακριβώς στην μέση του πρωταθλήματος. Ο James Stewart πάλεψε και κέρδισε την τρίτη θέση από τον τέταρτο και ιδιαίτερα μαχητικό Tedesco. Πέμπτος τερμάτισε ο Ernesto Fonseca μετά από ένα σταθερό αγώνα ενώ, έκτος βρέθηκε ο ανεβασμένος Michael Byrne από την τρίτη θέση όπου ξεκίνησε.

Αποτελέσματα Atlanta Supercross Class
1. Ricky Carmichael  Suzuki
2. Chad Reed  Yamaha
3. James Stewart  Kawasaki
4. Ivan Tedesco  Suzuki
5. Ernesto Fonseca  Honda
6. Michael Byrne  Kawasaki
7. Nicholas Wey  Honda
8. Mike LaRocco  Honda
9. Ryan Clark  Honda
10. Travis Preston  Honda

Supercross Lites Ανατολής
Από την εκκίνηση ο Josh Grant βρέθηκε μπροστά και οδήγησε τον αγώνα μέχρι και τον πέμπτο γύρο όπου τον πέρασε ο Davi Millsaps. Δύο γύρους μετά ο Millsaps έκανε το λάθος, βγήκε εκτός πίστας δίνοντας πάλι την πρωτοπορία στον Grant. Χωρίς να κοιτάξει ξανά πίσω και διατηρώντας σταθερά γυρολόγια, ο Grant κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη. Πάρα την πτώση του ο Millsaps κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση και να κρατηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά από ένα εκπληκτικό αγώνα ο νεαρός Martin Davalos τερμάτισε τρίτος μπροστά από τον έμπειρο Branden Jasseman. Δύο άλλοι νεαροί ο  Matthew Goerke και Michael Blose έκλεισαν την εξάδα τερματίζοντας πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Αποτελέσματα Atlanta Supercross Lites
1. Joshua Grant  Honda
2. Davi Millsaps  Honda
3. Martin Davalos  Honda
4. Branden Jesseman  Yamaha
5. Matthew Goerke  Yamaha
6. Michael Blose  Honda
7. Teddy Maier  Kawasaki
8. Robert Kiniry  Honda
9. Christopher Gosselaar  Kawasaki
10. Sean Hamblin  Suzuki

Βαθμολογίες
AMA Supercross Class
1. Chad Reed  171
2. James Stewart  152
3. Ricky Carmichael  140
4. Ivan Tedesco  126
5. Michael Byrne  118
6. Nicholas Wey  117
7. Ernesto Fonseca  110
8. Mike LaRocco  108
9. Travis Preston  90
10. Jeremy McGrath 67

AMA Supercross Lites Ανατολής
1. Davi Millsaps  47
2. Branden Jesseman  38
3. Chris Gosselaar  34
4. Martin Davalos  30
5. Teddy Maier  27
6. Joshua Grant  25
7. Sean Hamblin  25
8. Robert Kiniry 25
9. Josh Hansen  23
10. Michael Blose  20

AMA Supercross Lites Δύσης
1 A. Short 118
2 G. Langston 116
3 N. Ramsey 107
4 B. Laninovich 99
5 M. Alessi 95
6 R. Villopoto 94
7 B. Metcalfe 91
8 P. Carpenter 78
9 D. Lange 55
10 J. Weimer 52

Φωτογραφίες: AMA, Chris Tedesco