Ο πρώτος αγώνας της ΑΜΟΤΟΕ για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, στην πίστα του Μώλου, Λαμία διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς για την Ελληνική κοινότητα του motocross το αγωνιστικό σκέλος κύλησε σε δεύτερη μοίρα καθώς σημαντικός αριθμός αθλητών ψήφισαν το Σάββατο και επέλεξαν την μη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Η επικινδυνότητα της πίστας, η σκόνη και η έλλειψη κριτών – ασθενοφόρων ήταν η αφορμή της άρνησης συμμετοχής στα χρονομετρημένα (και αγώνες) του Σαββάτου, όταν 42 αθλητές υπέγραψαν την μη συμμετοχή τους και ζήτησαν την διακοπή του αγώνα (με τις παρούσες συνθήκες).

Την Κυριακή αρκετά διορθώθηκαν αλλά η πλειοψηφία (σύμφωνα με τα αποτελέσματα) των αθλητών δεν συμμετείχε στους αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Για ακόμη μια φορά το πρωτάθλημα motocross, το οποίο είχαν στηρίξει όλες οι εταιρίες που μετέχουν με αγωνιστικές ομάδες, βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί και ήδη υπάρχει ανακοίνωση από την KTM SEE, ζητώντας από την ομοσπονδία να έρθει σε συνεννόηση με τον ΑΣΟΑΜ (όργανο των αθλητών), την ακύρωση του αγώνα και την αποζημίωση των αθλητών.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να ζητήσει και ο ΑΣΟΑΜ, ο πρόεδρος του οποίου Παναγιώτης Κουζής μας ανακοίνωσε ανοικτή συζήτηση την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Ως προσωπικό σχόλιο θα ήθελα να θυμίσω την επιμονή των ανθρώπων της ΑΜΟΤΟΕ στην λεπτομέρεια στο παρελθόν (ιδιαίτερα του γραμματέα της ομοσπονδίας Στέλιου Χριστοδούλου) και τον τρόπο που έχουν ξεχαστεί όλα αυτά τα τελευταία δυο χρόνια. Πολύ σωστά έπραττε τότε βοηθώντας την εξέλιξη των αγώνων και την προστασία των αθλητών, αλλά είναι κρίμα όλα αυτά να έχουν ξεχαστεί σήμερα στον αυτοσκοπό της τέλεσης του νέου πρωταθλήματος της ΑΜΟΤΟΕ.

Ο Στέλιος Χριστοδούλου στον Βαλκανικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα (01/04/2007) διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση της πίστας συμμετέχοντας στον αγώνα με φόρμα αγώνων ταχύτητας (φωτογραφία: Ιωσήφ Βάγγερ / Race Photo).

Το αγωνιστικό σκέλος, ολοκληρώθηκε με δυο νίκες του Στέλιου Γαλατιανού στην ΜΧ1 (Σκύβαλος Μανώλης 2ος, Σιαφαρίκας Βασίλης 3ος), δυο νίκες του Παναγιώτη Παπίλα στην ΜΧ2 (Νίκος Λυρίου 2ος και στα δυο σκέλη και Νίκος Ζέρβας 3ος στο 1ο σκέλος, Κώστας Μπετίνης 3ος στο δεύτερο σκέλος. Στην κατηγορία Open νικητής των δύο σκελών ο Νίκος Ανδρέου (Βασίλης Ράπτης 2ος και Χαρίδημος Τερζάκης 3ος). Στην κατηγορία Junior αγωνίστηκε ο Θανάσης Παπαδημητρίου μόνο στο 1ο σκέλος ενώ στην κατηγορία Mini o Δημήτρης Τουρατζίδης κέρδισε δυο νίκες, ο Βασίλης Γρηγοριάδης τερμάτισε 2ος στα δυο σκέλη και ο Σαράντης Μαλακάκης τρίτος στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Ανδρέας Ανδρέου τερμάτισε τρίτος.

Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ, 15-16 Οκτωβρίου στην Μεγαλόπολη.

Στέλιος Γαλατιανός

Στα πλαίσια του αγώνα παρουσιάστηκαν οι εμφανίσεις των Βασίλη Σιαφαρίκα, Παναγιώτη Παπίλα και Μανώλη Σκύβαλο που θα αγωνιστούν στο φετινό motocross των εθνών το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Γαλλία.

Περισσότερες φωτογραφίες.
Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βάγγερ / Race Photo