Η οργάνωση ανακοίνωσε περισσότερες πληροφορίες για τις αγωνιστικές ημέρες σήμερα, δίνοντας τα υψομετρικά τους αναλυτικούς χάρτες και τις διαδρομές του αγώνα. Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα αυτά τα στοιχεία, και να κατεβάσετε μεγάλης διάστασης χάρτες, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι για τον αγώνα.

Ημέρα 1-2
H διαδρομή του πρώτου διημέρου έχει συνολικό μήκος 235km, σε δύο κύκλους. Η Μotocross ειδική (1η και 4η) στο Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει την αυλαία και η διαδρομή κατευθύνεται προς τον Μαρμαρά, ύστερα από πετρώδη ανηφορικά εδάφη και ευχάριστα μονοπάτια. Μετά το 1ο (4ο) ΣΕΧ, ακολουθεί η 2η (και 5η) ειδική ΜΧ Acerbis, μήκους 7km, με πλούσιο θέαμα, για να συνεχιστεί η ανάβαση προς την κορυφή του Όρους Λαϊλιά, όπου και το επόμενο ΣΕΧ.

Ακολουθεί η πρώτη ειδική Enduro του Λαϊλιά, με ελαφριές ανηφοροκατηφόρες, μέσα σε δάσος, σε υψόμετρο 1.550m. Στη συνέχεια, ένα φανταστικό δασικό γρήγορο κομμάτι οδηγεί στην πρώτη κατάβαση μέσα από ρεματιές και πανέμορφα μονοπάτια, μέχρι να επιστρέψουμε στο Αυτοκινητοδρόμιο. Η διάρκεια του κύκλου των 120km είναι περίπου τρεις ώρες και τριάντα λεπτά.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από τη φυσική της ομορφιά και την ποικιλία- από πέτρα και σκληρά χώματα, έως μαλακά εδάφη, πλούσιο, πυκνό δάσος και δροσιστικά ρυάκια. Μια γνήσια διαδρομή Εnduro, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά και με συνεχείς εναλλαγές που απαιτούν επαγρύπνηση!

Στον 2ο κύκλο της 2ης ημέρας, μετά το ΣΕΧ του Λαϊλιά, οι αγωνιζόμενοι περνούν μέσα από την ειδική των επόμενων ημερών (2η Ειδική Enduro Λαϊλιά) (+5km) για αναγνώριση – χωρίς χρονομέτρηση. Η διαδρομή για παρακολούθηση από τους θεατές, στην ανάβασή της κινείται στον οδικό άξονα από Σέρρες προς Ελαιώνα – Μαρμαρά, όπου και η αντίστοιχη ειδική. Στη συνέχεια, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδικό άξονα Σέρρες – Ορεινή – Λαϊλιάς όπου και το επόμενο ΣΕΧ – ειδική. Η κατάβαση είναι ορατή και από τον συγκεκριμένο δρόμο, αλλά και από τον δρόμο Σέρρες – Μετόχι – Ξηρότοπος.

Σε πολλά σημεία επί των δρόμων αυτών θα υπάρχουν σήματα για τους θεατές και τους φωτογράφους, προς τα καλύτερα και εύκολα προσβάσιμα θεαματικά σημεία.

Ημέρα 3-4
Η διαδρομή της 3ης – 4ης ημέρας θα είναι μεγαλύτερη 267km. Πιο ανοιχτή και γρήγορη από την προηγούμενη, με ακόμη ομορφότερα μέρη! Από τον Αγ. Γιώργη, ανεβαίνει ένα πετρωτό πέρασμα προς τον Μαρμαρά και στη συνέχεια κατευθύνεται προς την Ορεινή για τη 2η (5η) ειδική Motocross Red Bull, μήκους 5km περίπου.

Μετά την ειδική ακολουθεί το ΣΕΧ (1-4) της Ορεινής. Στη συνέχεια, η διαδρομή ανεβαίνει και πάλι τον Λαϊλιά από άλλη πλευρά, για να ακολουθήσει έναν εκπληκτικό γρήγορο κύκλο προς τα Όρη Βροντούς, μέχρι να επιστρέψει στην κορυφή του Λαϊλιά. Στον 2ο κύκλο της 4ης ημέρας ο κύκλος αυτός (25km) δεν θα γίνει, έτσι ώστε οι αγωνιζόμενοι να έχουν χρόνο να περάσουν από την 3η ειδική Enduro του Λαϊλιά (7km) για αναγνώριση, κάνοντας συνολικά 247km.

Ακολουθεί η 2η ειδική Enduro του Λαϊλιά, και στη συνέχεια, έπειτα από άλλο δασικό κομμάτι, αρχίζει μια διαφορετική κατάβαση προς τις Σέρρες, μέσα από ρέματα, μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους.

Παρόλο που φαινομενικά η διαδρομή κινείται παράλληλα με την προηγούμενη, είναι κατά 90% διαφορετική!

Ημέρα 5
Η διαδρομή της 5ης ημέρας είναι μικρότερη, 215km, αλλά αρκετά πιο σφιχτή και αργή από την προηγούμενη. Μετά την ΜΧ ειδική στο Αυτοκινητοδρόμιο, ακολουθεί η επόμενη ΜΧ ειδική στο μικρό Αεροδρόμιο κοντά στο Νοσοκομείο Σερρών, που αναμένεται να συγκεντρώσει πολλούς θεατές!

Στα όρια της πόλης είναι και το επόμενο ΣΕΧ. Μέσα από το ρέμα του Άι Γιώργη, η διαδρομή φτάνει στην Ορεινή και μετά ανεβαίνει τη Στέπα προς την κορυφή του Λαϊλιά από μια τρίτη πλευρά! Μετά το αντίστοιχο ΣΕΧ, ακολουθεί η 3η ειδική του Λαϊλιά, η μεγαλύτερη και ομορφότερη ειδική enduro στο βουνό!

Ακολουθεί η κατάβαση του «Αγωγού», και δασικά μονοπάτια, μέχρι το μακρύ ρέμα «Μελίσσι» που οδηγεί πίσω στις Σέρρες. Θα είναι μια δύσκολη και κουραστική μέρα, η οποία θα σηματοδοτεί ουσιαστικά τη «λήξη» του αγώνα.

Ημέρα 6
H 6η μέρα περιλαμβάνει μόνον το final test, στην ειδική Motocross, μέσα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Περισσότερα στο www.isde2008.gr