Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή στην Ισπανία, σε μια από τις πιο γνωστές πίστες του πρωταθλήματος στην Bellpuig. Οι απουσίες των Josh Coppins και Michael Pichon για την ΜΧ1 μπορεί να μειώνουν λίγο το ενδιαφέρον, η κατηγορία όμως διαθέτει ονόματα που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Όσο για την ΜΧ2, το έργο του φαβορί Tyla Rattray, δεν θα μπορούσε να είναι δυσκολότερο με όλους αυτούς τους νεαρούς επίδοξους διεκδικητές.

Οι απουσίες.
Ας ξεκινήσουμε από τι δεν θα δούμε στην Bellpuig. Μετά τον τραυματισμό του στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, ο Coppins υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον ώμο, όπου διαπιστώθηκε μεγαλύτερη ζημία από ότι είχε προβλεφτεί. Ο σύνδεσμος των οστών εκτός από την αποκόλληση είχε θρυμματισθεί ελαφρώς στον σύνδεσμο με τα θραύσματα να έχουν εισχωρήσει στους μύες. Η εγχείρηση πέτυχε ο Coppins αναρρώνει και θα παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες.
Με το που πάτησε το πόδι του στο Zolder ο Pichon δεν ένοιωθε καλά. Η κατάσταση του μέρα με την μέρα γινόταν χειρότερη με αποτέλεσμα στον αγώνα να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του με λίγα λόγια. Μια περίεργη και προς το παρόν άγνωστη ίωση τον είχε χτυπήσει, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος και να περάσει την υπόλοιπη μέρα στο ιατρείο του αγώνα. Όπως φαίνεται ο Pichon θα είναι παρόν στον αγώνα αλλά δεν έχει αποφασιστεί αν θα αγωνισθεί. Οπότε δεν θα δούμε σίγουρα τον Coppins και ακόμα κι αν αγωνισθεί ο Pichon, δύσκολα θα είναι ανταγωνιστικός.

Everts ή Tortelli;
Αν περπατήσουμε στο βάθος του κήπου θα δούμε ότι αυτοί οι δύο οδηγοί έχουν μείνει για τις δύο πρώτες θέσεις. Η άμμος του Zolder έχει φύγει μέχρι τελευταίου κόκκου από τις μοτοσικλέτες των οδηγών και εκεί τελειώνουν τα όποια πλεονεκτήματα του Everts. To σκληρό και ξερό χώμα της Ισπανίας ενδέχεται να γίνει ο σύμμαχος του Tortelli, για την πρώτη του νίκη επί Ευρωπαϊκού εδάφους (μετά την επιστροφή του). Δεν θα εκπλαγώ να δω και κάποιον άλλο οδηγό σφήνα σε αυτούς τους δύο. Το νου σας στον deDycker φέτος πάει τέζα.

Πάμε στοίχημα ΜΧ2;
Μάλλον κακή επιλογή, καλύτερα να αλλάξουμε κατηγορία στοιχήματος εκτός αν νοιώθετε υπερβολικά τυχερός. Ο Rattray μπορεί να είναι ο οδηγός που κάνει την διαφορά στην ΜΧ2, αλλά τα ίδια λέγαμε και πέρσι και τον είδαμε σε επεισόδια, ένα στην αρχή και ένα στο τέλος του πρωταθλήματος. Τα λεφτά μου πάντως θα τα έβαζα στο Ιταλικό τρίο Phillipaerts, Cairoli και Chiodi, τους αρέσουν τα μεσογειακά εδάφη και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Μας περιμένουν συναρπαστικοί αγώνες.