Νίκη και στους δύο αγώνες της Racing450 o Ψεγιαννάκης

Δυνατές κόντρες και πλούσιο θέαμα, παρά τις λίγες συμμετοχές, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 5ου αγώνα της χρονιάς για το Παγκρήτιο έπαθλο Super Moto, που πραγματοποιήθηκε στην Πίστα Kart Land στους Μαλάδες Ηρακλείου, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το βράδυ.

Τον αγώνα διοργάνωσε η Pro Action με την υποστήριξη “Moto Dream KAPSOKEFALOS” και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είκοσι οχτώ αναβάτες στις τέσσερις κατηγορίες Super Moto και μόλις τέσσερις στα Scooter, έδωσαν δυνατές μάχες για όλες τις θέσεις, προσφέροντας άφθονο θέαμα στους περίπου χίλιους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες της πίστας.

 

 

Απόλυτη κυριαρχία στη Racing250 από το Γεροντή

Βέβαια δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όταν στους τελευταίους γύρους των χρονομετρημένων δοκιμαστικών της Racing Open, είχε μία πτώση ο Αβερκάκης με Husqvarna, με αποτέλεσμα να σπάσει τον καρπό του και να χρειαστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Κατά τ’ άλλα ο αγώνας κύλησε ομαλά και τελείωσε σχεδόν στην ώρα του.

 

 

 

Η μεγαλύτερη μάχη του αγώνα από τους Αλεξάκη (312), Αναστασόπουλο (11) και Πασπάτη (117)

Στον αγώνα τώρα και στις μάχες των Scooter, ταχύτερος ήταν ο Δημητρίου από την Κύπρο στη δεύτερη του εμφάνιση σε Παγκρήτιο αγώνα. Aκολούθησαν οι Νικολαΐδης και Λατζανάκης και οι τρεις με Zip70 ενώ πίσω τους βρέθηκε ο μοναδικός εκπρόσωπος της Scooter Open, Κοκολάκης με FX180.

Στο Super Moto, στους ΝΕΟΥΣ Αναβάτες, στην εκκίνηση έφυγε μπροστά ο Μπιτσάκης με RMZ 450 και έφτιαξε μία διαφορά από τους υπόλοιπους. Πιο πίσω έγινε «σφαγή» από τους Σταυρουλάκη Μ. με Husqvarna510 και Κριτσωτάκη με CRF450, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά τους με τον Μπιτσάκη να μηδενιστεί και να τερματίσουν με διαφορά λίγων εκατοστών του δευτερολέπτου μεταξύ τους, χωρίς να αλλάξει η σειρά.

Στη Racing250 και στους δύο αγώνες είχαμε το ίδιο πλάνο. Ο Γεροντής με YZF250 έφυγε μπροστά φτιάχνοντας διαφορά ασφαλείας. Πίσω του βρέθηκε ο Φρατζεσκάκης με YZF250 και τερμάτισε 2ος αφού άντεξε την ασφυκτική πίεση του Καλουρή με ίδια μοτοσικλέτα, πίεση που είχε διάρκεια 2 αγώνες 12 γύρων!

Ο Δημητρίου από Κύπρο επικράτησε στα Scooter

 

 

Στη Racing450 στον πρώτο αγώνα έφυγε μπροστά ο Περουλάκης με ΤΜ450 και κολλημένος στον τροχό του ο Ψεγιαννάκης με ΚΤΜ450, πάλεψαν για δέκα ολόκληρους γύρους και στον προτελευταίο γύρο ο Ψεγιαννάκης, βοηθούμενος από ένα γλίστρημα του Περουλάκη, πέρασε μπροστά και πήρε την πρωτιά. Πίσω τους 3ος τερμάτισε ο Σταυρουλάκης Γ. με CRF450. Στο δεύτερο αγώνα της Racing450 η κατάταξη στην πρώτη τριάδα ήταν ίδια με τη μόνη διαφορά τώρα ότι ο Ψεγιαννάκης βρέθηκε μπροστά από την εκκίνηση και για δώδεκα γύρους ήταν κολλημένος πίσω του ο Περουλάκης. Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτή την κατηγορία τη συμμετοχή του Φρατζεσκάκη με YZF450, όπου τελειώνοντας τους αγώνες του στη Racing250 και τις δύο φορές ξεκινούσε χωρίς λεπτό ξεκούραση στη Racing450 και παρ’ όλα αυτά πέτυχε μία 4η και μία 5η θέση.

 

2ος στους ΝΕΟΥΣ ο Σταυρουλάκης Μ

Στον πρώτο αγώνα της Racing Open έφυγε μπροστά ο Πασπάτης με ΚΤΜ525 και παρέμεινε μπροστά μέχρι το τέλος. Πίσω του τερμάτισε ο Αναστασόπουλος με CRF451 αφού άντεξε στην πίεση του Αλεξάκη με TM660 ο οποίος δεν ξεκόλλησε από τον τροχό του όλο τον αγώνα. Στο δεύτερο αγώνα της Open στην εκκίνηση πετάχτηκε μπροστά ο Αναστασόπουλος πίσω του ο Πασπάτης και στον τροχό του ο Αλεξάκης. Στη συνέχεια ο Αλεξάκης εξαπέλυσε επίθεση, περνώντας πρώτα τον Πασπάτη και στη συνέχεια τον Αναστασόπουλο, ενώ τέσσερις γύρους πριν το τέλος ακούμπησαν, Αναστασόπουλος και Πασπάτης, έπεσαν και ο Πασπάτης συνέχισε σχεδόν αμέσως τερματίζοντας τελικά 2ος αφήνοντας τον Αναστασόπουλο 3ο.

Αναλυτικά αποτελέσματα και φωτογραφίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των Κρητικών αγώνων, Cretan Racing News www.crn.gr και στην ιστοσελίδα της Pro Action www.proactionracing.gr.