Προβληματισμός κατά την έναρξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος scramble στην Λίμνη Καίαφα, στη Ζαχάρω Ηλείας καθώς μόνο 64 αναβάτες έδωσαν το παρών στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος scramble 2006. Οι λίγες συμμετοχές έγιναν το κέντρο συζητήσεων μεταξύ των εμπλεκομένων στη Λίμνη Καίφα αλλά όλοι ελπίζουν σε περισσότερες συμμετοχές στο άμεσο μέλλον.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Λευτέρης Καρέτσος (Yamaha, #450) κυνήγησε την νίκη από την αρχή και ενώ η κατηγορία του ξεκίνησε στο τέλος κατάφερε σε πολύ δύσκολες συνθήκες (άμμο) να ξεχωρίσει κερδίζοντας τον αγώνα. Πίσω του Γιώργος Ηλιόπουλος (KTM, #378) που αν και υπηρετεί τη θητεία του βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα κερδίζοντας άξια την δεύτερη θέση. Τρίτος ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda, #350) που αν και κατέβηκε κατηγορία (οδηγεί ένα τετράχρονο 250) δεν έχασε καθόλου από την ταχύτητά του.

Η λέσχη ΑΟΛΑΠ που διοργάνωσε τον αγώνα αποδείχθηκε απλά αποτελεσματική και έδειξε πως έμαθε από τα λάθη του παρελθόντως διοργανώνοντας έναν πολύ καλό αγώνα. Παράπονο δεν υπήρχε από κανένα και αν ο αλυτάρχης έδειχνε σωστά την σημαία στον τελευταίο γύρο του Λευτέρη Καρέτσου όλα θα ήταν τέλεια. Μικρό το κακό όμως οπότε όλα θεωρούνται θετικά. Η ΑΟΛΑΠ είναι από τις λίγες λέσχες στον αγώνα που φροντίζουν τη σωστή ενημέρωση πριν και μετά ενώ η φιλοξενία τους πάντα υπερβαίνει το μέσο όρο.

Στα θετικά της λέσχης η δήλωση του προέδρου της λέσχης, Μιχάλη Αποστολόπουλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως θα ήταν τιμή για τον ΑΟΛΑΠ να διοργανώσει όποιον αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ακυρωθεί από άλλη λέσχη!

Στη γενική κατηγορία μετά από τρεις αναβάτες που προαναφέραμε διακρίθηκαν και οι Νεκτάριος Παπαβασιλείου (ΚΤΜ, #477) που τερμάτισε στη τέταρτη θέση, πέμπτος ο γερόλυκος Γιάννης Παμπουκιάν (ΚΤΜ, #369) και την εξάδα έκλεισε ο Γιώργος Μπούσδας (Yamaha, #355). Τερμάτισαν συνολικά 47 αναβάτες από τους 64 αναβάτες που εκκίνησαν τον αγώνα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η μοναδική συμμετοχή γυναίκας, της Ιωάννης Μπουσδούκου (ΚΤΜ, #152) και του Βασίλη Αρβανιτόπουλου με συμμετοχή Honda XR 250 της προηγούμενης δεκαετίας! Μπράβο τους γιατί δίνουν αξία στην συμμετοχή.

Ο Γιάννης Τρίγκας (ΚΤΜ, #102) διέλυσε τον συναγωνισμό στην κατηγορία του κερδίζοντας την Α1 με μεγάλη διαφορά. O μικρός και πανύψηλος Γιάννης θα έχει εύκολο πρόγραμμα φέτος εάν δεν εμφανιστούν περισσότεροι διεκδικητές. Δεύτερος ο Θανάσης Αυγέρης (Husqvarna, #191) βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το πρωτάθλημα αν και συμμετέχει με μοτοσυκλέτα 2004(!) χωρίς ουσιαστική βοήθεια από κανένα. Μπράβο Θανάση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Αθανασίου (Kawasaki, #149).

 

Ασταμάτητος ήταν ο Αλέκος Καρανάσης (Yamaha, #202) κερδίζοντας την κατηγορία Α2 βάζοντας στέρεες βάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος. Μαζί του από τη δεύτερη θέση θα παλέψει ο Σταμάτης Δημολιάνης (KTM, #260) ο οποίος με νέα μοτοσυκλέτα σε καινούργια κατηγορία ψάχνει ξανά την πρώτη θέση. Τρίτος ο Κώστας Παναγιωτόπουλος (Yamaha, #296).

Ασταμάτητος ήταν ο Γιώργος Ηλιόπουλος (KTM, #378) ξεκινώντας εντυπωσιακά από την αρχή όταν πάλευε με τον Παναγιώτη Κουζή, που αργότερα εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού, και στο τέλος με τον Λευτέρη Καρέτσο. Δείχνει σε ιδιαίτερη φόρμα και ελπίζουμε να έχει και αντίστοιχες επιτυχίες στο πρωτάθλημα motocross. Δεύτερος ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda, #350) που δεν πίεσε από την αρχή αλλά μόνο όταν μπόρεσε να συνηθίσει την αίσθηση της μοτοσυκλέτας του στην άμμο της διαδρομής. Τρίτος ο Γιάννης Παμπουκιάν (ΚΤΜ, #369) έκανε πολύ καλό αγώνα με την καινούργια του μοτοσυκλέτα, προσπάθησε να κοντράρει στα ίσια τον Σιαφαρίκα αλλά δεν μπόρεσε. Ίσως σε άλλο αγώνα βρει την ευκαιρία να τερματίσει σε καλύτερη θέση.

Ο Λευτέρης Καρέτσος (Yamaha, #450) όχι μόνο δεν ηρέμησε όταν κάλυψε την διαφορά από τον πρώτο Γιώργο Ηλιόπουλος αλλά πίεσε για την νίκη και την καρό σημαία. Δείχνει να επιστρέφει στις καλές του στιγμές και δύσκολα θα χάσει αγώνα. Ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου (KTM, #477) συμμετείχε στον αγώνα κατακτώντας την δεύτερη θέση σε μια κατηγορία πολύ αμφίρροπη. Ο Σταμάτης Μαντάς (Husqvarna, #406) τερμάτισε τρίτος κάνοντας ένα πολύ καλό αγώνα δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Αγρίνιο.