Στην τελευταία του χρονιά στα GP, ο Stefan Everts εξακολουθεί να είναι μια μηχανή που κερδίζει. Ο S.Tortelli προσπάθησε να του πάρει την πρώτη νίκη στο Zolder, συμβιβάστηκε  όμως με την ισοβαθμία στο πρωτάθλημα της ΜΧ1. Αγώνες διαφήμιση του motocross είχαμε στην ΜΧ2, αν και ήταν κάπως αναμενόμενη η επικράτηση του Tyla Rattray.

MX1
Από την αρχή του πρώτου σκέλους ο Sebastiane Tortelli έδειξε τις φετινές του προθέσεις, κερδίζοντας την εκκίνηση και οδηγώντας σε φοβερό ρυθμό κατέκτησε και το σκέλος. Πίσω του από την αρχή βρέθηκε ο Stefan Everts που μελετούσε τις κινήσεις του Tortelli, αλλά μια πτώση τον υποχρέωσε να τερματίσει δεύτερος. Για την τρίτη θέση στην αρχή πάλεψαν ο Jonathan Barragan με τον Ken deDycker, ο καβγάς όμως που είχε στηθεί πίσω τους μεταξύ Steve Ramon και Tanel Leok τους πέρασε με τον Leok να καταλαμβάνει την τρίτη θέση τον Ramon την τέταρτη και τους deDycker και Barragan πέμπτο και έκτο.
Αντιστράφηκαν οι ρόλοι στο δεύτερο σκέλος για την κορυφή. Ο Everts ήταν αυτός που έφυγε από την εκκίνηση, με τον Tortelli πίσω του να τον κυνηγάει. Στα μισά του αγώνα ο Tortelli έμπλεξε με ένα αργό οδηγό, έπεσε και έχασε τις όποιες ελπίδες του για την πρώτη θέση. Έτσι ο Everts πήρε το σκέλος και τον αγώνα με δεύτερο τον Tortelli αντίστοιχα, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Kevin Strijbos μετά από μέτρια εκκίνηση και μεγάλη μάχη με τον Leok, που τερμάτισε τέταρτος στο σκέλος και τρίτος στο σύνολο. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Ramon δείχνοντας ότι προσαρμόστηκε γρήγορα στην καινούργια του ομάδα την Suzuki, με έκτο τον Stephen Sword που είχε καλή εκκίνηση και συνολικά καλή εμφάνιση ερχόμενος από την ΜΧ2.

Αποτελέσματα-Βαθμολογία Zolder ΜΧ1
1.Stefan Everts (Bel) 47
2.Sebastien Tortelli (Fra) 47
3.Tanel Leok (Est) 38
4.Steve Ramon (Bel) 34
5.Kevin Strijbos (Bel) 33
6.Ken De Dijker (Bel) 30
7.Jonathan Barragan (Spa) 27
8.Stephen Sword (Gbr) 26
9.Pascal Leuret (Fra) 25,
10.Cedric Melotte (Bel) 25

ΜΧ2
Ο πρωταθλητής Antonio Cairoli έβαλε τον άσσο του μπροστά και οδήγησε το πρώτο σκέλος για ένα γύρο, πριν τον περάσει ο Sebastien Pourcel. Μετά από ένα χαμό για την δεύτερη θέση ο Mark deReuver έπιασε δυνατό ρυθμό καταφέρνοντας να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση. Μια πτώση του όμως έφερε τον David Phillipaerts να οδηγεί τον αγώνα και μάλιστα να κερδίζει το σκέλος. Ο deReuver μετά την πτώση του δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε την δεύτερη θέση που πήγε στον Kenneth Gundersen που βρήκε την τελευταία στιγμή ομάδα έστω και στην ΜΧ2. Τρίτος τερμάτισε ο deReuver με τέταρτο τον Tyla Rattray που πήρε την εκκίνηση αλλά από την αρχή του αγώνα σχεδόν έμεινε χωρίς μπροστινό φρένο. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο νεαρός S.Pourcel μπροστά από τον έκτο Alessio Chiodi.
Στο δεύτερο σκέλος ο Rui Goncalves πήρε την εκκίνηση και οδήγησε για τέσσερις γύρος τον αγώνα, με τον Rattray να τον περνάει και να κλείνει την υπόθεση πρώτη θέση σε σκέλος και σύνολο. Ο Cairoli αν και βρέθηκε κάποια στιγμή έβδομος στο σκέλος, κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση μετά από μάχη με τον τρίτο του σκέλους και δεύτερο στο σύνολο deReuver αλλά και με τον τέταρτο Christophe Pourcel. Μετά από μάχες με νύχια και με δόντια ο Goncalves κατάφερε να κρατηθεί στην εξάδα τερματίζοντας πέμπτος, με έκτο τον Gundersen που συμπλήρωσε το βάθρο.

Αποτελέσματα-Βαθμολογία Zolder ΜΧ2
1.Tyla Rattray (Zaf) 45
2.Marc De Reuver (Ned) 38
3.Kenneth Gundersen (Noo) 37
4.David Philippaerts (Ita) 33
5.Christophe Pourcel (Fra) 32
6.Sebastien Pourcel (Fra) 29
7.Antonio Cairoli (Ita) 28
8.Antoine Meo (Fra) 25
9.Rui Goncalves (Por) 24
10.Carl Nunn (Gbr) 24

Έγιναν στο Zolder
-Στα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο Joshua Coppins έβγαλε τον ώμο του και έτσι δεν αγωνίστηκε.
-Ο Michael Pichon αγωνίστηκε άρρωστος, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος και προτιμήθηκε να μην αγωνιστεί στο δεύτερο.

Φωτογραφίες: Massimo Zanzani