μέλη του συμβουλίου ΣΑΜΕ, από αριστερά Γιώργος Κοινωνάς, Σταμάτης Μαντάς, Βασίλης Σιαφαρίκας, Γιάννης Τρίγκας και Γιώργος Μανωλίδης

Η πορεία απλώθηκε στους δρόμους τους Αθήνας

Στο ύψος του μεγάρου μουσικής

Λίγο πριν την Λεοφώρο Αλεξάνδρας

Φτάνοντας στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Ήταν η πρώτη φορά που αγωνιστικές μοτοσυκλέτες (30 έως 40 μοτοσυκλέτες) έκαναν ειρηνική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου ΣΑΜΕ συναντήθηκε με τον Γενικό γραμματέα αθλητισμού Σταύρο Διουβή, ο οποίος τους διαμύνησε πως η πολιτεία προχωράει το θέμα της αναγνώρισης ομοσπονδίας και ζήτησε από τους αθλητές να μην συμμετάσχουν σε κανένα πρωτάθλημα ή αγώνα μέχρι να δωθεί τέλος στην αναγνώριση της ομοσπονδίας.

Φωτογραφίες: Race Photo

Ανοικτή Πρόσκληση
Σύλλογος Αναβατών Μοτοσυκλετών Enduro

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Έχουμε ήδη φτάσει στα μέσα Ιανουαρίου και η υπομονή μας έχει αρχίσει να εξαντλείται, καθώς εδώ και καιρό βρισκόμαστε σε αναμονή των ιδιαίτερα κρίσιμων αποφάσεων εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι οποίες καλούνται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο στον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας, αναγνωρίζοντας μια ενιαία ομοσπονδία. Κατά την διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων του Δ.Σ. του συλλόγου μας με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, η οποία έλαβε χώρα στις 3 Δεκεμβρίου 2008, ο ίδιος ο κ. Δουβής, άλλωστε, είχε ανοικτά δεσμευτεί, μιλώντας για αναγνώριση ομοσπονδίας “εντός διαστήματος δεκαπέντε ημερών”, υπόσχεση η οποία για άγνωστους σε εμάς λόγους δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Ως εκ τούτου, ο Σύλλογος Αναβατών Μοτοσυκλέτας Enduro αποφασίζει να προβεί σε μια δυναμική κίνηση διαμαρτυρίας, πραγματοποιώντας ειρηνική πορεία που πρόκειται να λάβει χώρα την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009, με σημείο αφετηρίας το Καλλιμάρμαρο Στάδιο Αθηνών. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης και θα κατευθυνθεί, χρησιμοποιώντας την μία εκ των τριών λωρίδων του δρόμου, προς τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού επί της συμβολής των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας, όπου και θα επιδοθεί επιστολή διαμαρτυρίας.

Το προεδρείο του Σ.Α.Μ.Ε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλα τα μέλη του, αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για την εξυγίανση του χώρου του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας, να δώσουν το παρόν με την μοτοσυκλέτα τους στην δυναμική αυτή κίνηση.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Μ.Ε

Γραφείο Τύπου Σ.Α.Μ.Ε
same.enduro@gmail.com