Τοποθεσία: Σπερχειάδα Φθιώτιδας
Συμμετοχές: 38 (MX1 12, MX2 10, OPEN 8, Junior 3, Mini 5)
Θεατές: 300
Καιρός: Ήλιος 17oC

Με φόντο την απουσία πολλών αγωνιζομένων πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross της ΟΜΕ στην Σπερχειάδα. Ο Γιάννης Πολύζος για την ΜΧ1(250) και ο Βασίλης Ζαχαρίου για την ΜΧ2(125) ήταν οι αθλητές που διακρίθηκαν με τις επιτυχίες τους.

Ο αγώνας δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τον αντίστοιχο που διοργανώθηκε πέρσι από την ΑΛΜΟΣ για λογαριασμό της ΕΛΠΑ. Όπως τότε έτσι και τώρα η σκόνη έκανε την εμφάνιση της από τα πρώτα σκέλη, μόνο που αυτή την φορά δεν υπήρχαν πολλές μοτοσικλέτες και δεν έγινε δύσκολη η κατάσταση. Η ΑΛΜΟΣ επικέντρωσε τις προσπάθειες της, στην λάσπη που δημιουργήθηκε από τα νερά που αναβλύζουν μέσα από την πίστα καταφέρνοντας να την περιορίσει σε αρκετά σημεία.

Σχεδόν ίδια είναι και η λειτουργία της ΟΜΕ σε οργανωτικό επίπεδο καθώς οι μόνες σημαντικές διαφορές από αυτό που ξέρουμε, είναι η διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της ΟΡΕΝ το Σάββατο(φέτος και η ΕΛΠΑ θα έχει δύο αγώνες ΟΡΕΝ), και τα χρηματικά έπαθλα στους νικητές της κάθε κατηγορίας. Σημαντικότερη όλων πιστεύω ότι ήταν το μειωμένο εισιτήριο των θεατών, αξίας 5€ με δικαίωμα συμμετοχής σε κλήρωση που έγινε στο τέλος του αγώνα για δώρα αξίας 1.000€.
Μετά από συμφωνία με τους αθλητές των κατηγοριών ΜΧ1 και ΜΧ2, αποφασίστηκε να αγωνιστούν στα ίδια σκέλη, με ξεχωριστή βέβαια κατάταξη, λόγω των μειωμένων συμμετοχών και με σκοπό να προσφέρουν περισσότερο θέαμα στους θεατές. Η απουσία πολλών αγωνιζομένων ήταν η συζήτηση που επικρατούσε στα paddocks και όχι μόνο. Για το παρασκήνιο όμως του αγώνα, θα αναφερθούμε σε αναλυτικότερο άρθρο μας στο προσεχές μέλλον.

Σάββατο 4/3/06
1ος Αγώνας Junior-Mini
Αν και στην Junior αγωνίστηκαν μόνο τρεις αθλητές, έγινε μεγάλη μάχη σε όλο τον αγώνα μεταξύ του Κωνσταντίνου Κόκκινου και του Δημήτρη Κοντολετά. Στον άλμα του τερματισμού ο Κόκκινος πήρε το σκέλος, με τον Κοντολετά δεύτερο και τον Οδυσσέα Τουρατζίδη τρίτο. Για την Mini ο Γιάννης Μόσιος πήρε μια άνετη νίκη από τον δεύτερο Μανώλη Κρητικό και  τον τρίτο Αλέξανδρο Γεωργαντά.

1ος Αγώνας ΟΡΕΝ
Την εκκίνηση πήρε ο Κωνσταντίνος Τζιώρας, αλλά πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Χρήστος Χαντζόπουλος πήρε την πρωτοπορία του αγώνα χωρίς να την αφήσει μέχρι και τον τερματισμό. Ο Βασίλης Μπαμπάς επικράτησε του τρίτου Τζιώρα τερματίζοντας δεύτερος. Πραγματοποιώντας μοναχικό αγώνα, ο τέταρτος Νίκος Πρέσσας, ο πέμπτος Αντώνης Γιαννούσιας και ο έκτος Τάσος Δήμας έκλεισαν την εξάδα.

Κυριακή 5/3/06
1ο Αγώνας ΜΧ1
Στον πρώτο γύρο του αγώνα ο Μανώλης Κρητικός οδήγησε την κούρσα αλλά συγκρούστηκε με τον Βασίλη Ζαχαρίου δίνοντας έτσι την πρωτοπορία στον Γιάννη Πολύζο. Πίσω ο Σωτήρης Ξυδόπουλος με τον τοπικό Βασίλη Ράπτη πάλευαν για την δεύτερη θέση. Στο τέλος του αγώνα ο Πολύζος πήρε την καρό σημαία με δεύτερο τον Ξυδόπουλο που είχε απαλλαχτεί από την πίεση του Ράπτη. Ο Κρητικός μετά την πτώση του ξεκίνησε αρκετά πίσω και κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την τρίτη θέση όπου και τερμάτισε. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ράπτης ενώ πέμπτος ο έτερος Λαμιώτης Βαγγέλης Αλυφάνταρος. Την εξάδα έκλεισε ο Ανδρέας Κωνσταντουδάκης.

1ο Αγώνας ΜΧ2
Την εκκίνηση πήρε ο Βασίλης Ζαχαρίου και όλα έδειχναν ότι θα έχει ένα εύκολο αγώνα, μέχρι την εμπλοκή του με τον Κρητικό. Από εκεί και μετά ο Σπύρος Κοσμάς οδήγησε τον αγώνα με τον Κωνσταντίνο Τζιώρα να τον καταδιώκει. Η πίστα ήταν αλλού ξερή με σκόνη και αλλού λασπώδες με νερά, δημιουργώντας παγίδες σε κάθε γύρο. Ο Κοσμάς έπεσε σε μια τέτοια παγίδα, ο Τζιώρας το εκμεταλλεύτηκε πέρασε μπροστά αλλά όχι για πολλή καθώς ο Ζαχαρίου είχε ανακάμψει από την πτώση του και ερχόταν δυνατά από πίσω. Ο Ζαχαρίου δεν δυσκολεύτηκε να περάσει πρώτος και να πάρει τον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Τζιώρας με τρίτο τον Κοσμά και τέταρτο τον Γιώργο Λιάσκο. Πέμπτος τερμάτισε ο Πάνος Τριανταφύλλου με έκτο τον Νίκο Αγγελοχωρίτη που ανέβηκε φέτος στην ΜΧ2(125) από την Junior.

2ος Αγώνας Junior-Mini
O Κόκκινος δεν αγωνίστηκε και έτσι ο Κοντολέτας επικράτησε άνετα στην Junior του δεύτερου Οδυσσέα Τουρατζίδη. Το ίδιο σκηνικό με τον πρώτο αγώνα στην Mini με τον Μόσιο να κερδίζει και τον δεύτερο αγώνα, με δεύτερο τον Κρητικό και τρίτο τον Γεωργαντά.

2ο Αγώνας ΜΧ1
Ο Κρητικός σε αυτόν τον αγώνα μπήκε πιο αποφασισμένος και πιο προσεκτικός. Στην αρχή έπαιξε με τους Πολύζο και Ράπτη αλλά μετά κατέβασε αρκετά το γυρολόγιο του, εξαφανίστηκε μπροστά κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Η δεύτερη θέση στον αγώνα ήταν αρκετή για τον Πολύζο ώστε να του δώσει την πρώτη στο σύνολο. Τρίτος στον αγώνα αλλά και στο σύνολο ο Ράπτης καθώς ο Ξυδόπουλος παγιδεύτηκε στην λάσπη της κατηφόρας μετά την εκκίνηση εγκαταλείποντας τον αγώνα αλλά και την μάχη τις τρίτης θέσης στο σύνολο. Αλυφάνταρος, Κωνσταντουδάκης και Κωνσταντίνος Κωνσταντουδάκης τερμάτισαν τέταρτος, πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

2ο Αγώνας ΜΧ2
Παρά την δεύτερη καλή του εκκίνηση ο Ζαχαρίου είχε άλλη μια πτώση στην δεύτερη στροφή μετά την εκκίνηση. Και σε αυτόν τον αγώνα ο Κοσμάς πέρασε μπροστά αλλά αυτήν την φορά φύλαξε τα νώτα του από τον Τζιώρα. Στο τέλος ο Ζαχαρίου ήταν αυτός που τερμάτισε πρώτος ερχόμενος από την τελευταία θέση. Ο Κοσμάς πήρε την δεύτερη θέση από τον τρίτο Τζιώρα που ήταν η σειρά του να αντιμετωπίσει προβλήματα. Άλλη μια τέταρτη θέση για τον Λιάσκο με πέμπτο τον Τριανταφύλλου και έκτο τον Αγγελωχωρίτη.

2ος Αγώνας ΟΡΕΝ
Η καλή εκκίνηση του Τζιώρα τον έφερε να οδηγεί τον αγώνα έχοντας πίσω του τον πεισματάρη Χατζόπουλο να τον πιέζει. Σε όλο τον αγώνα ο Χατζόπουλος προσπαθούσε να βρει τρόπο να περάσει τον Τζιώρα που έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα. Η κατάταξη μπροστά δεν άλλαξε μέχρι και τον τερματισμό με τον Τζιώρα να παίρνει την νίκη από τον δεύτερο Χατζόπουλο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Τσαδήμας με τέταρτο τον Γιαννούσια και πέμπτο τον Πρέσσα. Εκτός τερμάτισε ο Απόστολος Κλεισίαρης στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα ΜΧ.