ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ISDE 2008

Διπλή ελληνική αποστολή πραγματοποιήθηκε στον αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στη γειτονική Βουλγαρία, στις 10-11 Μαϊου.

Πολυάριθμη αποστολή από την Λ.Α.Μ.Σ, την οργανωτική ομάδα του 83ου International Six Days Enduro (ISDE), της μεγαλύτερης διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, ταξίδεψε στη γειτονική Βουλγαρία με σκοπό την προβολή του Ελληνικού αγώνα. Ταυτόχρονα, οδηγοί της Εθνικής ομάδας Μotocross εκπροσώπησαν την χώρα μας αγωνιστικά.

Η τέλεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προσέλκυση θεατών και επισκεπτών. Λόγω των λίγων χιλιόμετρων που χωρίζουν τη Βουλγαρία από τις Σέρρες, που θα φιλοξενήσουν το ISDE 2008 τον Σεπτέμβριο, πολλοί είναι οι θεατές από τη γειτονική χώρα που αναμένεται να παρακολουθήσουν τον 6ήμερο αγώνα Enduro των Σερρών.

Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία και τα μηνύματα είναι απόλυτα ενθαρρυντικά. Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες, περισσότεροι από 30.000 θεατές παρακολούθησαν δυνατές μάχες και πλούσιο θέαμα. Στο περίπτερο της Ελληνικής αποστολής, τα ενημερωτικά φυλλάδια και τα αυτοκόλλητα εξαντλήθηκαν, μιας και το ενδιαφέρον του κόσμου για τον αγώνα των Σερρών ήταν έντονο.

“Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο οργανωτικά και στους 4 μήνες που απομένουν μέχρι την τελετή έναρξης στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, τα πάντα θα είναι έτοιμα”, δήλωσε ο επικεφαλής της Λέσχης Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών (Λ.Α.Μ.Σ.), στην αποστολή, κ Θεόδωρος Μικρόπουλος. Ο Αντιπρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου και Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών, Γιώργος Γούνας και η υπεύθυνη του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Χρύσα Γιανισλή συνόδευσαν την Λ.Α.Μ.Σ. στην αποστολή. Διαβεβαίωσαν ότι η Λ.Α.Μ.Σ. που έχει επωμιστεί το βάρος της διοργάνωσης έχει στο πλευρό της τις τοπικές αρχές, ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή του Αυτοκινητοδρομίου που θα αποτελέσει και το κέντρο του αγώνα.

Στον αγώνα motocrοss του Σεβλίεβο, ήλιος και βροχή μετέβαλαν διαρκώς τις συνθήκες, όμως οι αθλητές παρουσίασαν ένα εκπληκτικό θέαμα στο πλήθος των θεατών που κατέκλυσαν τον αγώνα. Μεταξύ των αγωνιζομένων υπήρξαν και οι Έλληνες Αλέξης Παπανικολάκης, Κωνσταντίνος Τερζής και Βασίλης Ζαχαρίου οι οποίοι δυστυχώς δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς του αγώνα, μιας και το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Πέρα από την πολυάριθμη ελληνική αποστολή, περισσότερες από 10 λέσχες μοτοσικλέτας από όλη την Ελλάδα, παραβρέθηκαν στο Σεβλίεβο. Εντυπωσιάστηκαν από την παρουσία της Λ.Α.Μ.Σ. και γέμισαν όλους ευχές για ένα επιτυχημένο ISDE.

Η Λ.Α.Μ.Σ., είχε παρουσία στα paddock του αγώνα του Σεβλίεβο. Επικοινώνησε με τους θεατές με σκοπό την προβολή του ISDE 2008 και την πρόσκλησή τους στον Ελληνικό αγώνα. Η πόλη των Σερρών ζει και αναπνέει ήδη στον ρυθμό της μεγαλύτερης διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα η Ελλάδα. Από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου, εθνικές ομάδες από 35 χώρες με 450 αθλητές, τους καλύτερους οδηγούς Enduro του πλανήτη θα γνωρίσουν τη σπάνια φυσική ομορφιά αλλά και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα των Σερρών.