Έχοντας μπει στο δεύτερο μήνα του έτους οι ομοσπονδίες ολοκληρώνουν τις διεργασίες τους ανακοινώνοντας τα ημερολόγια των πρωταθλημάτων για το 2011. Είναι η πρώτη χρονιά που βιώνουμε κάτι τέτοιο με τις ομοσπονδίες, προφανώς, να δυσκολεύονται να οριστικοποιήσουν τα προγράμματά τους. Η οικονομική κρίση είναι σίγουρο πως θα χτυπήσει και τους οργανωτές αγώνων, πόσο μάλλον τις ομοσπονδίες.

Παρόλα αυτά λίγα έχουν γίνει για να περιοριστούν οι πολλοί αγώνες σε μια χρονιά που όλοι γνωρίζουμε πως οι μετακινήσεις και το κόστος συμμετοχής σε έναν αγώνα θα είναι ακριβότερες.

Αγώνες πρωταθλημάτων και κυπέλλων για όλα τα γούστα από τις ομοσπονδίες με κύριο δίλλημα των αθλητών motocross να παραμένει και φέτος η επιλογή ενός από τα δυο «πρωταθλήματα» motocross. Χαρακτηριστικό των δυο πρωταθλημάτων είναι πως οι τέσσερις από τις επτά ημερομηνίες συμπίπτουν οπότε οι αθλητές θα χρειαστεί να επιλέξουν!

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η τελική επιλογή των εταιρειών αλλά οι περισσότερες εκ αυτών δεν παίζουν με την φωτιά αφήνοντας τους αθλητές τους να κάνουν την τελική επιλογή. Για τα κύπελλα, ούτε λόγος, αφού λίγο ή πολύ θα πραγματοποιηθούν περίπου όσοι αγώνες και πέρυσι, με κύπελλα Βορείου, Νοτίου, Δυτικής και κάθε λογιών περιφερειακών πρωταθλημάτων για να επιλέξετε.

Όσο αφορά το Enduro η ΑΜΟΤΟΕ, θα διοργανώσει το μοναδικό «πρωτάθλημα» με καινούργιες τοποθεσίες, τα Μέγαρα, την Βέροια, την Ερμιονίδα και την Καστοριά. Ενδιαφέρον πρόγραμμα χωρίς όμως να καταφέρνει να δώσει για άλλη μια χρονιά ισόποσους αγώνες στην Νότιο και Βόρεια Ελλάδα.

Αν αναλογιστεί κανείς πως ανακοινώθηκε κύπελλο 3 αγώνων τύπου Cross country, θα ανακοινωθεί κύπελλο Enduro 3 αγώνων στη Νότιο Ελλάδα και πιθανόν και κύπελλο scramble 3 αγώνων από το E-75 οι αθλητές από την Νότια Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε 9-10 κοντινούς αγώνες. Το ίδιο θα γίνει και στη Βόρεια Ελλάδα όπου η πληθώρα κυπέλλων, αλλά και η πιθανολογούμενη επιστροφή του κυπέλλου enduro Βορείου Ελλάδος δίνει την ευκαιρία σε πολλούς αθλητές να συμμετέχουν σε κοντινούς αγώνες.

Δείτε αναλυτικά τα ημερολόγια αγώνων της ΟΜΕ (motocross & scramble), το πρόγραμμα πρωταθλήματος motocross ΑΜΟΤΟΕ, το πρόγραμμα πρωταθλήματος Enduro AMOTOE και την ανακοίνωση του κυπέλλου Cross Country Enduro Rally.

Για όποιες προσθήκες και αλλαγές θα ενημερώνουμε αυτήν την σελίδα.