ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΘΛΩΝ MOTO CROSS ETOYΣ 2010

H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Μ.Ε.) προκηρύσσει:

Α. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ 2010
Β. Περιφερειακά Κύπελλα ΜΧ 2010
Γ. Πανελλήνιο Κύπελλο ΜΧ QUAD R 2010
Δ. Έπαθλα ΜΧ (κατόπιν αιτήσεως του εκάστοτε οργανωτή).

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν 8 αγωνιστικές συναντήσεις

Για να προσμετρήσει το Πρωτάθλημα και να ανακηρυχθούν Πρωταθλητές, πρέπει να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 12 αγώνες, δηλαδή τουλάχιστον έξι (6) αγωνιστικές συναντήσεις. Για να προσμετρήσει η κάθε κατηγορία πρέπει να εκκινήσουν τουλάχιστον πέντε (5) αναβάτες.

Ό έλεγχος Εξακρίβωσης οι ελεύθερες και επίσημες δοκιμές θα γίνονται την ημέρα του αγώνα ή και την προηγουμένη του αγώνα (το απόγευμα), σύμφωνα με το Γενικό Πρόγραμμα. Το Δ.Σ της Ο.Μ.Ε, μπορεί, ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση της επιτροπής ΜΧ, να τροποποιήσει το Πρόγραμμα αυτό, με την παρακάτω προϋπόθεση.

Στα Κύπελλα και στα Έπαθλα, ο έλεγχος εξακρίβωσης, οι δοκιμές και οι αγώνες, θα γίνονται την ίδια μέρα.

Για να προσμετρήσει το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος, καθώς και το Παγκρήτιο Κύπελλο και να ανακηρυχθούν οι Κυπελλούχοι, πρέπει να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 12 αγώνες, δηλαδή (6) αγωνιστικές συναντήσεις (για κάθε Κύπελλο).

Για τα υπόλοιπα Κύπελλα και Έπαθλα ΜΧ, με απόφαση του Δ.Σ της ΟΜΕ, κατόπιν αιτιολογημένης προτάσεως της επιτροπής MOTO CROSS.

Για κάθε αγώνα ΜΧ, του κάθε θεσμού, η βαθμολογία είναι αυτή που ορίζεται στον Γενικό Κανονισμό ΜΧ Ο.Μ.Ε

Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με τις εκάστοτε Προκηρύξεις της ΟΜΕ, τον Γενικό και Τεχνικό Κανονισμό Μoto Cross καθώς και τον ειδικό κανονισμό του κάθε αγώνα.

Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών (κάτω των 12 ανά κατηγορία) θα υπάρχει ή δυνατότητα σύμπτυξης δύο κατηγοριών μοτ/τας και η διεξαγωγή των αγώνων, με άλλες κατηγορίες ταυτόχρονα, κατόπιν αποφάσεως του συμβουλίου των Αγωνοδικών, του Αλυτάρχη ή (και) του Διαιτητή.

Εξαιρούνται οι αγώνες των κατηγοριών 65cc και 85cc, που θα αγωνίζονται ξεχωριστά ασχέτως του αριθμού συμμετεχόντων, τόσο στο Παν. Πρωτάθλημα όσο και στα Κύπελλα.

Η διάρκεια του αγώνα για την κατηγορία 65cc ορίζεται στα 12’ λεπτά + 2 δύο γύρους, με μειωμένη διαδρομή στα δύσκολα σημεία της πίστας ΜΧ, εφόσον έτσι αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα.

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Τεχνικός έλεγχος, οι Αγώνες και τα χρονομετρημένα των κατηγοριών mx1 mx2 mx85 θα διεξάγονται την Κυριακή σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο Τεχν. Έλεγχος των κατηγοριών αυτών, μπορεί να γίνεται, κατόπιν σχετικής ανακοινώσεως στον Ειδικό Κανονισμό του Αγώνα, και το απόγευμα του Σαββάτου, ως ανωτέρω.

Η διάρκεια κάθε ένα από τους δύο αγώνες, για τις κατηγορίες mx1 και mx2, ορίζεται σε 25’ λεπτά +2 γύρους, για δε την κατηγορία mx85, ορίζεται σε 18’λεπτά+2 γύρους.

Ο Τεχνικός έλεγχος, οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές, καθώς και οι Αγώνες των κατηγοριών open και 65cc, θα διεξάγονται ημέρα Σάββατο, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η διάρκεια καθένα από τους δύο αγώνες των κατηγοριών Οpen 15’ λεπτά + 2 γύρους.

Για την κατηγορία Quad R, ο Τεχνικός έλεγχος και ο πρώτος αγώνας διάρκειας 15’ λεπτών + 2 γύρους, θα διεξαχθεί το Σάββατο και ένας την Κυριακή, με την ίδια διάρκεια.

Οι τυχόν αλλαγές του προγράμματος, λόγω ανωτέρας βίας κλπ., θα ανακοινώνονται με δελτίο πληροφοριών.

Οι αναβάτες πού θα συμμετέχουν στους αγώνες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με έγκυρη και ισχυρή, αγωνιστική άδεια (LICENSE) ΟΜΕ, έτους 2010.

Στους αγώνες είναι ανοικτοί και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτούς και αλλοδαποί αναβάτες, κάτοχοι έγκυρων και ισχυρών αγωνιστικών αδειών πού έχουν εκδοθεί από άλλους Οργανισμούς ή Ενώσεις π.χ FIM, UEM, BMU.

Απαγορεύεται η συμμετοχή αναβάτη σε άλλη κατηγορία, άλλων αγώνων, την ίδια αγωνιστική ημέρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ:
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: mx1, mx2, open, 65cc, 85cc2t, 150cc 4t
Κύπελλα: kmx1, kmx2, open, 65cc, 85cc2t, 150cc 4t.
MΧ1(250): από 175 έως 250cc δίχρονες & από 290cc έως 450cc τετράχρονες, με λευκό φόντο και Μαύρα νούμερα.
MX2(125): από 125 έως 144cc, δίχρονες & από 175cc έως 250cc τετράχρονες, με Μαύρο φόντο και λευκά νούμερα.
OPEN: Μοτ/τες Ανεξαρτήτως κυβισμού
ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ έως 39 ετών: Κίτρινο φόντο μαύρα νούμερα
ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ άνω των 40 ετών: Μαύρο φόντο κίτρινα νούμερα

ΜΧ 65 : δίχρονες από 50 έως 65cc, με Μαύρο φόντο και Λευκό αριθμό.

ΜΧ 85: δίχρονες έως 85cc και τετράχρονες έως 150cc, με Λευκό φoντο και Μαύρο αριθμό.

Quad R Ανεξαρτήτως κυβισμού, έως 800 2Τ 4Τ, με Κόκκινο φόντο και λευκό αριθμό.

031/MΧ.5.2 ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΑΒΑΤΩΝ ΑΠΟ
– motocross κατηγορία 50/65cc – (mini) συμπληρωμένα 7 έτη
– motocross κατηγορία 85cc2τ 150cc4τ (junior) συμπληρωμένα 11 έτη
– motocross κατηγορία mx2 – kmx2 125cc συμπληρωμένα 14 έτη
– motocross κατηγορία mx1 – kmx2 250cc συμπληρωμένα 15 έτη
– motocross κατηγορία open συμπληρωμένα 15 έτη
– quads R εως 800cc 2τ 4τ συμπληρωμένα 16 έτη

OPEN
Στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν αναβάτες που έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος της ηλικίας, καθώς και αναβάτες που έχουν συμπληρώσει το 39ο έτος της ηλικίας τους και πάνω, με ξεχωριστή βαθμολογία.
Επίσης, σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν και αναβάτες κάτω των 30 ετών με την προϋπόθεση ότι ποτέ στο παρελθόν δεν συμμετείχαν σε πάσης φύσεως χωμάτινους αγώνες μοτοσικλέτας (εκτός και αν προέρχονται από την κατηγορία junior mx και δεν έχουν καταταχθεί στις 6 πρώτες θέσεις σε αγώνες Κυπέλου ή Πρωταθλήματος ΜΧ). Και μόνο για την αγωνιστική χρονιά 2010, την επόμενη αγωνιστική χρονιά πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξουν κατηγορία.

Η ΟΜΕ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί το πρόγραμμα της συνάντησης, ενός αγώνα του Π.Π ΜΧ, από μονοήμερο σε διήμερο κατά κατηγορία, με την προϋπόθεση ότι θα ενημερώσει τους αναβάτες τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την τέλεση των αγώνων.