Την Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε προπαρασκευαστική σύσκεψη στις Σέρρες τις οργανωτικής επιτροπής του αγώνα International Six Days Enduro, αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις Σέρρες 1-6 Σεπτεμβρίου 2008. Εκεί συζητήθηκαν πολλά θέματα κυρίως προβολής αλλά και οργανωτικής μέριμνας, με σκοπό την προετοιμασία της επιτροπής για την επίσημη σύσκεψη που θα γίνει στην Νομαρχία, παρουσία Βουλευτών, Δημάρχων και Υπηρεσιακών παραγόντων, την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου και ώρα 10 το πρωί.

Η Νομαρχία και ο Δήμος Σερρών έχουν δείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον αγώνα, ο αντιδήμαρχος Σερρών Κος Σωτηριάδης Δημήτρης μάλιστα χαρακτήρισε αυτήν τη χρονιά για τον Δήμο Σερρών “χρονιά ISDE”. Σε θετικό κλίμα η Νομαρχία και ο Δήμος συζήτησαν με την οργανωτική επιτροπή και συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί σε λύσεις. Προσωπικά δεν έχω δει θυμάμαι μεγαλύτερο ενδιαφέρον τοπικής αυτοδιοίκησης σε αντίστοιχο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το παρών στην συνεδρίαση έδωσε και ο Δήμαρχος Σερρών Κος Βλάχος.

Μικρά – μικρά από την συνεδρίαση:

  • To ISDE 2008, θα προβληθεί στο Athens Supercross και στην έκθεση μοτοσυκλέτας.
  • Θα γίνει τηλεοπτική διαφήμιση με σκοπό να προβληθεί ο αγώνας σε μεγάλο αριθμό τηλεθεατών.
  • Υπάρχει μέριμνα για περισσότερες συμμετοχές (πλέον των 450).
  • Το κόστος συμμετοχής ορίστηκε σε 750 δολάρια (τωρινά περίπου 500 ευρώ).
  • Το σύστημα των LIVE αποτελεσμάτων (ΛΑΜΣ – Infomega) θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα. Να θυμίσουμε πως το ίδιο σύστημα χρονομέτρησης χρησιμοποιείται δυο χρόνια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro ενώ η συμφωνία επεκτάθηκε και για το φετινό πρωτάθλημα.
  • Η οργάνωση εργάζεται στενά με οικολογικές οργανώσεις, π.χ. για πρώτη φορά δεν θα υπάρχουν εκτυπώσεις των αποτελεσμάτων από την οργάνωση (οι προβλέψεις αναφέρουν πως 1.000.000 εκτυπώσεις χρειάζονται για ένα τέτοιο event). Θα δοθεί ένας εκτυπωτής (και ανακυκλωμένο χαρτί) σε κάθε εκπρόσωπος χώρας, αλλά με την προτροπή να μην χρησιμοποιηθεί. Άντ’ αυτού σε όλο το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών θα διατίθεται ασύρματο δίκτυο (wifi) internet και όλοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξουν κάδοι ανακύκλωσης στο αυτοκινητοδρόμιο και στις ειδικές διαδρομές.
  • Η οργάνωση θα κάνει δεκτούς και εθελοντές, οπότε αν θέλετε να γίνεται κομμάτι αυτής της μεγάλης διοργάνωσης θα έχετε την ευκαιρία να το δηλώσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας (εντός των ημερών). Η λήξη προσθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους εθελοντές είναι 30 Απριλίου.
  • Η παρέλαση των εθνών θα γίνει εντός της πόλης των Σερρών το Σάββατο 30 Αυγούστου, απογευματινή ώρα.
  • Μια ειδική διαδρομή θα βρίσκεται εντός του αυτοκινητοδρομίου κάθε ημέρα ενώ το final test θα γίνει στην νέα πίστα motocross που δημιουργείται εντός του αυτοκινητοδρομίου. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν το final test θα είναι motocross, supermoto ή μείγμα αυτών.
  • Θα υπάρξει εισιτήριο για την είσοδο στο αυτοκινητοδρόμιο πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα (ενιαία τιμή η οποία δεν έχει καθοριστεί ακόμα).

Επισημάνσεις για το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα.
Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης έδωσε εξηγήσεις-απαντήσεις για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και για τις συμμετοχές.

Πότε πρέπει να δηλώσω συμμετοχή;
H έναρξη προθεσμίας είναι στις 12 Μαρτίου και η λήξη στις 04 Ιουνίου. Πρέπει να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλετε στην γραμματεία από 12 Μαρτίου έως και 04 Ιουνίου.

Αν δηλώσω νωρίς έχω περισσότερες πιθανότητες να επιλεγώ;
Όχι. Όλες οι συμμετοχές συγκεντρώνονται μετά την λήξη στις 04 Ιουνίου και η οργάνωση αποφασίζει ποιος θα συμμετάσχει σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο του κανονισμού:

061.32.2 (κανονισμός FIM, ISDE, σελ.19)
The following scheme of priority of acceptance shall be used for each FMN nominating riders. (No appeal will be accepted in case of entries refused):
– World Trophy team
– Junior World Trophy team
– Club team
– A second Club team
– Another Club Team (affiliated to the FMN)
– and so on….

Σε γενικές γραμμές υπάρχει πληθώρα συμμετοχών και θα γίνει προσπάθεια να συμμετέχουν όλοι οι αναβάτες.

Δεν συμμετείχα στον περσινό αγώνα στις Σέρρες. Έχω δικαίωμα συμμετοχής ή θα προτιμηθούν μόνο αναβάτες που συμμετείχαν στον αγώνα;
Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης (εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής) ήταν κατηγορηματικός. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους  περισσότερους Έλληνες αναβάτες να συμμετάσχουν.

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στον αγώνα;
Κοστίζει 750 δολάρια Αμερικής, τωρινά χρήματα περίπου 500 ευρώ. Για όσους αναρωτιόνται η συμμετοχή στον Πολωνία (2004) ήταν 510 ευρώ, στην Σλοβακία (2005) 520 ευρώ, στην Ν. Ζηλανδία (2006) 635 ευρώ και στην Χιλή (2007) 550 ευρώ! Αν το δολάριο δεν εκτιναχθεί θα μιλάμε για την φθηνότερη συμμετοχή των τελευταίων πέντε ετών. Η συμμετοχή πληρώνεται τον Ιούλιο αφού έχει γίνει δεκτή η συμμετοχή σας.

Μπορώ να έρθω με την μοτοσυκλέτα μου και να κάνω βόλτα τη διαδρομή του αγώνα;
Η οργάνωση θα προσπαθήσει να οργανώσει όλους όσους θελήσουν να κάνουν βόλτα τις διαδρομές δίνοντάς τους εναλλακτικά σημεία πρόσβασης.