ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΤΩΝ ENDURO
ΓΙΑ ΤΟ ISDE ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Προς: Εθνική Επιτροπή Αγώνων Μοτοσυκλέτας (ΕΘΕΑΜ)

Έπειτα από συνάντηση των αναβατών Enduro που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του τελευταίου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε στην Χαλκίδα, αποφασίστηκαν τα εξής:

 1. Η επιλογή των αναβατών – αθλητών που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας (Trophy Team) θα γίνει βάσει της Γενικής Κατάταξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε με τα αποτελέσματα όλων των αγώνων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και την Χαλκίδα. Μοναδική εξαίρεση θεωρείται η συμμετοχή του Σταμάτη Μαντά, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του, κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνο το γενικό σύνολο των αναβατών.
 2. Η επιλογή των αναβατών – αθλητών που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Νέων (Junior Trophy Team) θα γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ από τον χώρο του enduro, κι αυτό επίσης βάσει βαθμολογίας στην Γενική Κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε με τα αποτελέσματα όλων των αγώνων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και την Χαλκίδα (π.χ. Γιάννης Τρίγκας, Αποστόλης Ζβιντερίκος, Λεωνίδας Κουλουκάτσης). Η μοναδική περίπτωση χρησιμοποίησης αναβάτη από τον χώρο του Motocross αφορά αποκλειστικά στο πρόσωπο του Δημήτρη Βαγγελάκου, καθώς είναι ο μοναδικός αναβάτης ο οποίος έχει τιμήσει με την παρουσία του αγώνα enduro (τελευταίο γύρο του Attika Enduro Cup του 2007 στην Θήβα) στον οποίο μάλιστα κατέλαβε την πρώτη θέση στην Γενική Κατάταξη. Ως απάντηση στην πιθανή συμμετοχή κι άλλων αναβατών από τον χώρο του Motocross, το σύνολο των αναβατών του enduro είναι κάθετα αντίθετο σε μια τέτοια πρόταση, καθώς ουδείς εκ των αναβατών αυτών δεν έδωσε “το παρόν” σε κανένα αγώνα enduro, όπως αρχικά περιέγραφε η σχετική πρόταση, ώστε να εξοικειωθεί με τις ιδιομορφίες ενός τόσο σκληρού και απαιτητικού αγώνα και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του.
 3. Τα έξοδα του ISDE για τις Εθνικές Ομάδες Trophy Team και Junior Trophy Team βαραίνουν αποκλειστικά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (Π.Ο.Μ), ανεξάρτητα εάν θα συνεργαστεί με την διοργανώτρια λέσχη (Λ.Α.Μ.Σ) και αφορούν στα εξής:
  Α) Έκδοση αγωνιστικής άδειας (license)
  Β) Κόστος συμμετοχής
  Γ) Στέγαση αναβατών – αθλητών (Διαμονή)
  Δ) Διατροφή
  Το ζήτημα της περαιτέρω υποστήριξης (support, τεχνική υποστήριξη, αρχηγός αποστολής κ.λ.π) είναι προς συζήτηση ως προς την μορφή την οποία θα έχει η αποστολή και το κόστος αυτών.
 4. Σε περίπτωση όπου υπάρξει ενδιαφέρον από άλλους αναβάτες – αθλητές για την συμμετοχή τους στο ISDE ως Club και εφόσον υπάρχει η σχετική δυνατότητα από την διοργανώτρια λέσχη (Λ.Α.Μ.Σ), τότε αυτό θα γίνει βάσει βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε με τα αποτελέσματα όλων των αγώνων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και την Χαλκίδα. Η πρόταση του κ. Χελιώτη για την διεξαγωγή event με χρονομετρημένα δοκιμαστικά απορρίπτεται κατηγορηματικά.
 5. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί για τα μέλη των Ελληνικών Εθνικών Ομάδων (Trophy Team και Junior Trophy Team) η δυνατότητα προετοιμασίας στις Σέρρες σε χρονική περίοδο πριν την τέλεση του ISDE.

ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ENDURO
ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥΣ
κ. Δημήτρη Χελιώτη

Σε πρώτο πλάνο από αριστερά ο δήμαρχος Σερρών Κος Βλάχος Ιωάννης και ο νομάρχης Φωτιάδης Στέφανος, κρατούν περίφανοι την Ελληνική σημαία στα paddocks του ISDE της Χιλής.