03-04/11/2007 – Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΧ ΟΜΕ – 7ος αγώνας

Τοποθεσία: Σησαμιά Βισαλτίας
Διοργάνωση: ΜΟΒ
Συμμετοχές: 62 (ΜΧ1: 11, ΜΧ2: 15, OPEN: 18, JUNIOR: 9, MINI: 9)
Καιρός: Συννεφιά, 18οC
Θεατές: 800-1000

Εκπληκτικό θέαμα προσέφερε ο 7ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΜΧ ΟΜΕ την Κυριακή που μας πέρασε. Ιθύνοντες δεν μπορούν να είναι άλλοι από τους αγωνιζόμενους αλλά και από τους διοργανωτές του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Βισαλτίας που έφεραν σε πέρας μια πραγματικά καταπληκτική οργάνωση.
Η πολύ ωραία και τεχνική πίστα του Δήμου Βισαλτίας βρίσκεται έξω από την Σησαμιά, μερικά χιλιόμετρα πριν τη Νιγρίτα, ακριβώς δίπλα στον δρόμο που ενώνει το χωριό Στρυμωνικό με τη Νιγρίτα. Η διαδρομή έχει αρκετό φάρδος σε πολλά κομμάτια, παρέχει πληθώρα αλμάτων αλλά και στροφών με μεγάλες κλίσεις και πραγματικά το θέαμα περίσσευε καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Δεν μπορεί φυσικά κανείς να παραλείψει την οργάνωση και ετοιμότητα όλων όσων δούλεψαν για την διοργάνωση. Το πρόγραμμα κύλησε κανονικότατα και πραγματικά δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να ήταν παρών στην πίστα και να έχει κάποιο παράπονο από το διήμερο…

ΜΧ2

Απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας την Κυριακή ο Γαλατιανός Στέλιος, ο οποίος οδήγησε πολύ γρήγορα και αλάνθαστα και στα 2 σκέλη, παίρνοντας την πρωτοπορία από την αρχή και μην αφήνοντας κανέναν να τον αμφισβητήσει μέχρι τον τερματισμό. Στο πρώτο σκέλος έκαναν καλό ξεκίνημα οι Παπανικολάκης Αλέξανδρος, Κοσμάς Σπύρος και Κόκκινος Κωνσταντίνος, με τον τελευταίο να ρίχνει τον ρυθμό του σιγά σιγά και τον Βούλγαρο Petrov Peter να ανεβάζει σταθερά και να βρίσκεται τελικά στην δεύτερη θέση. Παπανικολάκης και θεαματικός Κοσμάς έδωσαν μάχη για την τρίτη θέση, με τον Κοσμά να βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος μπροστά και τον Παπανικολάκη να τον απειλεί διαρκώς, “αφήνοντάς” τον τελικά να πάρει την τρίτη θέση του βάθρου και να αρκεστεί στην 4η θέση, 14 περίπου δευτερόλεπτα πίσω. Παρόμοια τα πράγματα και στο δεύτερο σκέλος, με τον Petrov να ανεβάζει για ακόμη μία φορά σταθερά τον ρυθμό του και να τερματίζει πάλι δεύτερος. Αυτή τη φορά αν και στην αρχή φάνηκε ότι πήγε να επαναληφθεί η μονομαχία Παπανικολάκη –  Κοσμά με τον πρώτο όμως να έχει το πάνω χέρι, ένα λάθος του Κοσμά στα μισά του αγώνα τον οδήγησε σε πτώση και τον άφησε αρκετές θέσεις πίσω, δίνοντας τελικά την τρίτη θέση στον αναβάτη με το KXF.

ΜΧ1

Μαθηματικά πλέον πρωταθλητής του πανελληνίου πρωταθλήματος ΜΧ ΟΜΕ ο Παπανικολάκης Λευτέρης. Για ακόμη μία φορά πήρε άνετα και τα 2 σκέλη της κατηγορίας οδηγώντας πραγματικά πολύ γρήγορα αλλά και… απολαμβάνοντας τον αγώνα καθώς όπως δήλωσε αργότερα του άρεσε πάρα πολύ η χάραξη της διαδρομής. Κατά τα άλλα (εξαιρουμένου του θεάματος) λίγο μόνοτονη και… μοναχική η κατηγορία, με τον Βούλγαρο Bongo Avramof να παίρνει την 2η θέση και τις 2 φορές με 31 και 40 δευτερόλεπτα την κάθε μία διαφορά από τον πρώτο και να απειλεί των Τζιώρα για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Την τριάδα με αρκετή διαφορά και στα 2 σκέλη συμπλήρωσε ο Ζώρας Αλέξης.

OPEN

Αρκετός ανταγωνισμός στην (παραδοσιακά) πολυπληθέστερη κατηγορία του ΜΧ με τους 4 πρώτους να τερματίζουν με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Στο πρώτο σκέλος πρώτος είδε την καρώ σημαία ο Κριμπούνης Νίκος. Δεύτερος τερμάτισε ελάχιστα κάτω από 4 δευτερόλεπτα πίσω του ο πρώτος στη βαθμολογία μέχρι στιγμής Μαρίνης Κώστας με ΤΜ250. Το βάθρο συμπλήρωσε στον  παρθενικό του αγώνα στο πρωτάθλημα Κιουτσουκώστας Κυριάκος, λιγότερο από 1” διαφορά από τον Μαρίνη. Στο δεύτερο σκέλος ο Κιουτσουκώστας πήρε την πρώτη θέση, με τον Μαρίνη να τερματίζει 2” μετά και τον Κριμπούνη να τερματίζει τρίτος, με 3,5” δευτερόλεπτα διαφορά από τον Μαρίνη.

JUNIOR-MINI

Και οι πιτσιρικάδες της JUNIOR-MINI φάνηκαν πραγματικά να απολαμβάνουν τον αγώνα. Πολύτιμους βαθμούς συνέλεξε ο Κοντολέτας Δημήτρης από το διήμερο, τερματίζοντας πρώτος και στα 2 σκέλη της JUNIOR. Στο πρώτο σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Γεωργαντάς Αλέξανδρος μπροστά από τον τρίτο (και πρωτοπόρο στη βαθμολογία) Μόσιο Γιάννη. Στο δεύτερο σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Κάτσιος Παναγιώτης και τρίτος ο Παπίλας Παναγιώτης. Στο πρώτο σκέλος της MINI πρώτος τερμάτισε ο Αρβανίτης Γιώργος. Δεύτερος ήρθε ο (σταθερά στο βάθρο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς) Ράδος Ανέστης, ενώ τρίτος τερμάτισε ο μικρός Βούλγαρος Michalei Ivanof. Στο δεύτερο σκέλος ο Ivanof πήρε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Ράδο ακόμη μία φορά στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενο από τον δεύτερο της βαθμολογίας Τουρατζίδη Γιάννη. Απών ο Μανώλης Κρητικός (λόγω τραυματισμού) ο οποίος αν και βρισκόταν πρώτος στη βαθμολογία πριν τον αγώνα, πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για έναν πολύ ωραίο αγώνα!