ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
HUSQVARNA HELLAS

Η νίκη του Γιάννη Παυλίδη (Husqvarna, #198) στην κατηγορία Ε1 του τελευταίου αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro 2011, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια αγωνιστική χρονιά η οποία φέρνει άλλο έναν τίτλο για την Husqvarna ΤΕ 250, άλλο έναν πανελλήνιο τίτλο για τον Γιάννη Παυλίδη, τον δεύτερο μετά το 2009.

Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στην Κορυσσό, λίγα λεπτά από την πόλη της Καστοριάς και ο καλός αλλά αρκετά κρύος καιρός υποδέχθηκε αθλητές και θεατές. Οι δυο ειδικές διαδρομές του αγώνα λίγα λεπτά από τα paddocks του αγώνα ήταν ιδανικά στημένες ενδιάμεσα από δυο πλαγιές, μέσα σε δάσος, δίνοντας την δυνατότητα στους αθλητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Τα θεαματικά περάσματα και η δυσκολία της διαδρομής βοήθησαν τον Γιάννη Παυλίδη να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και πάνω στην τετράχρονη Husqvarna ΤΕ 250 να «γράψει» απίθανους χρόνους, οδηγώντας στο όριο.

Ο νεαρός πρωταθλητής, ο οποίος παράλληλα υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε πολύ δυνατά χωρίς να κινδυνέψει να χάσει την πρωτοπορία σε κανένα σημείο του αγώνα. Ήταν τόσο γρήγορος που ουσιαστικά αγωνιζόταν κόντρα στην γενική κατάταξη του αγώνα στην οποία τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Δημήτρη Βαγγελάκο, προσπερνώντας τον πρωταθλητή γενικής για το 2011 Βασίλη Σιαφαρίκα.

Γιάννης Παυλίδης “Πολύ ωραίος αγώνας, απλή διαδρομή απαιτητική και δύσκολες ειδικε΄ς διαδρομές. Μεγάλη διαφορά της θερμοκρασίας το πρωί, με ζέστη προς το μεσημέρι. Χάρηκα για την νίκη μου αλλά και για τις συμμετοχές του αγώνα. Το 2011 ήταν πολύ ωραία χρονιά για εμένα και την ομάδα μου. Είχα την υποστήριξη από την BMW – Husqvarna, Superbike Service, Ok Wheel, 3p Racing, Τζωρτζόπουλο Sidi, Shoei, Sinisalo και Six Days. Είμαι ευγνώμων για όλους όσους με στήριξαν, αλλά και για τους γονείς μου και τα αδέρφια μου που με ακολούθησαν στους αγώνες και στήριζαν κάθε μου προσπάθεια. Η μοτοσυκλέτα μου, Husqvarna TE 250 συνέβαλε στον φετινό τίτλο, καλοστημένη και αξιόπιστη, ήταν το ιδανικό εργαλείο για την νίκη-πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε1. Ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι εξίσου πετυχημένη και θα ήθελα να παραμείνω στην μικρή κατηγορία Ε1.”

Αποτελέσματα κατηγορίας E1, 8ος αγώνας Καστοριά
1. Γιάννης Παυλίδης, Husqvarna, 50:36.092
2. Αλέξης Ζώρας, +1:50.202
3. Γιώργος Μανωλίδης, +2:48.217

Τελική βαθμολογία Ε1
1. Γιάννης Παυλίδης, Husqvarna – 191 βαθμοί (Πανελλήνιος πρωταθλητής 2011)
2. Αλέξης Ζώρας – 152 βαθμοί
3. Γιώργος Μανωλίδης – 126 βαθμοί

Pavlidis-Kastoria-1 Pavlidis-Kastoria-2 Pavlidis-Kastoria-3