Αυτό το σαββατοκύριακο μεταφερθήκαμε στην πίστα της Μεγαλόπολης για τον προτελευταίο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross της ΟΜΕ. Περιορισμένη ήταν η ορατότητα νωρίς το πρωί της Κυριακής, λόγω ομίχλης, γρήγορα όμως τα σύννεφα αποχώρησαν και ο καιρός μας θύμισε έντονα καλοκαίρι. Αγωνιστικά ο Π.Κουζής εξασφάλισε τον τρίτο του τίτλο στην Mx1 συνεχίζοντας την αήττητη του πορεία με δύο ακόμα νίκες στην Μεγαλόπολη. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα στην κατηγορία Mx2 μετά την διπλή νίκη του Α.Τσαρνά ο οποίος πήρε την βαθμολογική υπεροχή δύο σκέλη πρίν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου προσωπικού του τίτλου βρίσκεται ο Κ.Τζιώρας στην κατηγορία Open. Οι Μ.Κρητικός και Γ.Αρβανίτης μοιράστηκαν τις νίκες αυτό το σαββατοκύριακο, έτσι 25 βαθμοί χωρίζουν τώρα τους δύο νεαρούς αναβάτες της Junior. Κυρίαρχος στην κατηγορία Mini παρέμεινε και σε αυτόν τον αγώνα ο Β.Κορωνάκης.

Mx1
Ο Π.Κουζής κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα, αυτή την φορά χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξει πίσω του. Εντυπωσιακός όπως πάντα ο τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας προηγήθηκε από την εκκίνηση μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Μπορεί η διαφορά του από τον δεύτερο Σ.Γαλατιανό να μειωνόταν αισθητά κατά την διάρκεια του αγώνα, δεν ήταν όμως αρκετή ώστε να απειλήσει αυτό το σαββατοκύριακο τον πολυ-πρωταθλητή Κουζή. Ο Σ.Γαλατιανός έφυγε από την Μεγαλόπολη με δύο δεύτερες θέσεις και φαίνεται να προσαρμόζεται γρήγορα στην καινούργια του μοτοσυκλέτα στην Mx1. Στο πρώτο σκέλος η τρίτη θέση ήρθε από τον Δ.Βαγγελάκο, ενώ επεισοδιακά (με πτώση) τέταρτος ήταν ο Χ.Κασιούμης ο οποίος τερμάτισε χωρίς εξάτμιση. Παρόμοιες ατυχίες (πτώση και βλάβη) είχε και ο Μ.Σκύβαλος κάτι που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει λίγο πρίν το τέλος του πρώτου σκέλους. Ο Κρητικός επανήλθε δριμύτερος στο δεύτερο μέρος παίρνοντας την τρίτη θέση αφήνοντας τον Δ.Βαγγελάκο τέταρτο. Η πεντάδα συμπληρώθηκε από τον Χ.Κασιούμη. Ο Π.Κουζής έχει κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο για το 2010 αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος το πρωτάθλημα γι’ αυτόν τελειώνει στον επόμενο αγώνα.

Π.Κουζής #1.

Mx2
Οι δύο διεκδικήτες του πρωταθλήματος έκλεψαν την παράσταση στην μάχιμη κατηγορία της mx2. Ο Α.Τσαρνάς και ο Σ.Κοσμάς οδήγησαν ταχύτατα και στα δύο σκέλη, όμως ο Τσαρνάς ήταν γρηγορότερος στα σημεία με αποτέλεσμα να πάρει άξια την νίκη. Έχασε την πολύτιμους βαθμούς στην βαθμολογία ο περσινός πρωταθλητής Κοσμάς μετά την διπλή δεύτερη θέση στην Μεγαλόπολη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δ.Κοντολέτας χώρις όμως να μπορέσει να φτάσει τον ρυθμό των προπορευόμενων. Τέταρτος ήταν ο Π.Παπίλας με τον Γ.Ηλιόπουλο να συμπληρώνει την πεντάδα.

Α.Τσαρνάς #91

Open+OpenV
Στην κατηγορία Open ο Κ.Τζιώρας (1-1) ανέβηκε δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έχοντας πίσω του τον Θ.Αυγέρη (2-2) ο οποίος πίεσε ιδιαίτερα τον Τζιώρα στο δεύτερο σκέλος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο πρώτο σκέλος ο Γ.Μπούσδας πήρε την τρίτη θέση ενώ στο δεύτερο μέρος ο Ν.Σωτηρόπουλος συμπλήρωσε το βάθρο. Ο Π.Πιλάλας αναδείχθηκε πρωταθλητής για την κατηγορία Open V χωρίς να συμμετέχει στον αγώνα (λόγω τραυματισμού). Την μοτοσυκλέτα του χρησιμοποίησε ο περσινός πρωταθλητής Ν.Ανδρέου κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση και στα δύο σκέλη. Μάχες πραγματοποιήθηκαν για την δεύτερη θέση, τελικά επικράτησε και στα δύο σκέλη ο Δ.Φωτόπουλος αφήνοντας τρίτο τον Σ.Μητρόπουλο.

Κ.Τζιώρας #46

Junior+Mini
Στην κατηγορία Junior το Σάββατο ο Μ.Κρητικός πήρε την πρώτη θέση με τον Γ.Αρβανίτη να τερματίζει δεύτερο και τον Κ.Μπετίνη τρίτο. Την Κυριακή ο Γ.Αρβανίτης ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία αφήνοντας τον Μ.Κρητικό δεύτερο. Τρίτος τερμάτισε ο Ν.Φανουράκης. Ο Β.Κορωνάκης έφυγε από την Μεγαλόπολη με δύο ακόμα νίκες έχοντας πίσω του τον Π.Βεργή και τρίτο τον Δ.Μπάκα. Ίδια ήταν τα αποτελέσματα για την κατηγορία Mini και τις δύο ημέρες.

Γ.Αρβανίτης #71

Quad R
Νικητής της κατηγορίας Quad R αναδείχτηκε ο Σ.Μπαμπάνης (2-1). Η δεύτερη θέση ήρθε από τον Γ.ιωαννίδη (1-2), ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Σ.Μπίρλης και Ζ.Χριστόπουλος.

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr
Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου