Τοποθεσία: Κούκος Πρέβεζας
Συμμετοχές: 56 (250: 17, 125: 20, OPEN: 9, Mini: 6, Junior: 4)
Θεατές: 350 περίπου
Καιρός: Ηλιοφάνεια 25οC

Τα δύο σκέλη αναμένονταν δραματικά για την κατηγορία των 125 στην Πρέβεζα, έτσι κι έγινε. Μετά από δύο καταπληκτικούς αγώνες ο Παναγιώτης Κουζής κατέκτησε άξια τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Στα 250 ο Λευτέρης Παπανικολάκης κέρδισε και τα δύο σκέλη αποδεικνύοντας για άλλον ένα αγώνα ότι είναι ο γρηγορότερος οδηγός φέτος στην Ελλάδα, ίσως και στα Βαλκάνια.

Η παρουσία τεσσάρων οδηγών από την γειτονική Βουλγαρία μεταξύ αυτών και του Nikolai Kumanov πολυπρωταθλητή Βουλγαρίας και Βαλκανιονίκη, έδωσαν ξεχωριστό ενδιαφέρον στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Πρέβεζα. Η πίστα του Κούκου είχε προετοιμαστεί σωστά από τον ΣΥ.ΦΙ.ΜΟ.Π. και παρά τις ελλείψεις (με κυριότερη αυτή της καντίνας για τροφοδοσία νερού στους θεατές και γενικότερα), την σκόνη στα δεύτερα σκέλη αλλά και τις οργανωτικές παρατυπίες που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΠΑ στους τελευταίους αγώνες, το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με περιορισμένα προβλήματα. Δικαιολογημένα παράπονα υπήρχαν από πλευράς αγωνιζομένων για την χαλαρότητα των μέτρων της ασφάλειας των αγώνων (βγήκαν αληθινοί σε δύο περιπτώσεις στον αγώνα) και για την υποβάθμιση που έχει υποστεί φέτος το πρωτάθλημα της ΕΛΠΑ. Ένα τρανταχτό παράδειγμα ήταν οι λίγες συμμετοχές των δύο τελευταίων αγώνων και η ολοκλήρωση πρωταθλήματος επτά αγώνων, αντί οκτώ των τελευταίων ετών.
Πρωταθλητές και κυπελλούχοι 2006. Από αριστερά Κουζής Παναγιώτης (πρωταθλητής 125cc), Καρέτσος Λευτέρης (πρωταθλητής 250cc), Κοντολέτας Δημήτρης (κυπελλούχος Junior), Μόσιος Γιάννης (κυπελλούχος Mini) και Μαρίνης Κώστας (κυπελλούχος Open).

Πρωταθλητής στα 125cc αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Κουζής, σε ένα από τα δυσκολότερα και πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Με πάθος, πείσμα και καλύτερη διαχείριση της πίεσης και του άγχους ειδικά στον τελευταίο αγώνα, ο Κουζής κέρδισε στις λεπτομέρειες τον μεθοδικό, αέρινο και φανατικό διχρονάκια Μιχάλη Παναγιωτόπουλο. Μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά της κατηγορίας για τις σπουδαίες μάχες τους μέσα στις πίστες και την αθλητική φιλική σχέση τους έξω από αυτές. Η πιο όμορφη στιγμή του αγώνα ήταν στην απονομή του δεύτερου σκέλους όπου ο Κουζής με τον Γαλατιανό σήκωσαν στα χέρια τους τον Παναγιωτόπουλο επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους.

Σάββατο 28/10/2006
1ος Αγώνας Junior – Mini
Έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο της Junior από τον προηγούμενο αγώνα ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha #92) έκανε ένα άνετο σκέλος οδηγώντας στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και το τέλος. Δεύτερος σε ένα μοναχικό αγώνα τερμάτισε ο Παναγιώτης Παπίλας (Kawasaki #5) με τρίτο τον εκ Βουλγαρίας Symeon Spasov (Kawasaki #54). Στην Mini ο Γιάννης Μόσιος (ΚΤΜ #51) είχε ως μοναδικό αντίπαλο τον Κοντολέτα από την Junior που προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον ακολουθήσει, κερδίζοντας φυσικά τον αγώνα στην κατηγορίας του, αλλά και το στέμμα του κυπελλούχου της κατηγορίας. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Μάρκος Κάλλιας (ΚΤΜ #81) που εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Μανώλη Κρητικού (Kawasaki #55). Την τριάδα έκλεισε ο Βασίλης “Billy the Kid” Κορωνάκης (ΚΤΜ #72).

Κυριακή 29/10/2006
1ος Αγώνας 125
Την KRD Hole Shot King Award πήρε ο Αλέξης Παπανικολάκης(Kawasaki #1) σφραγίζοντας με αυτήν του την εκκίνηση, την άνετη επικράτηση του για άλλη μια χρονιά στον θεσμό. Αμέσως όμως μετά την πρώτη στροφή οι Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (ΚΤΜ #61) και Παναγιώτης Κουζής (Yamaha #2) πέρασαν μπροστά για να δώσουν την μάχη τους για τον τίτλο. Γρήγορα οι δύο πρωτοπόροι έκαναν διαφορά από τους υπόλοιπους και στον δεύτερο γύρο ο Κουζής πήρε την πρωτοπορία. Ο Παναγιωτόπουλος έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση παρά την μικρή διαφορά που του είχε κάνει ο Κουζής κι όλοι περίμεναν ένα εντυπωσιακό φινάλε. Όμως στον έκτο γύρο ο Παναγιωτόπουλος έκανε ένα λάθος, είχε μια μικρή πτώση που τον έριξε στην πέμπτη θέση κάνοντας τα πράγματα πολύ δύσκολα για αυτόν. Από την αρχή του αγώνα οι Α.Παπανικολάκης, Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ #8), Στέλιος Γαλατιανός (Honda #3), Βασίλης Ζαχαρίου (ΚΤΜ #5) και Χρήστος Φωτόπουλος (Kawasaki #911) έδιναν την μάχη της τρίτης θέσης και από τον έκτο γύρο και μετά (μετά την πτώση του Παναγιωτόπουλου), έγινε η μάχη για την δεύτερη θέση. Στο γκρουπ αυτό οι θέσεις άλλαζαν γύρο με τον γύρο μέχρι που άρχισαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα όταν Ηλιόπουλος άρχισε να μένει πίσω, ο Φωτόπουλος έπεσε και εγκατέλειψε με τραυματισμένο ώμο σε μια επαφή του με τον Ζαχαρίου και ο Α.Παπανικολάκης έκοψε ρυθμό μετά από σκασμένο πίσω ελαστικό. Στο τέλος του αγώνα ο Κουζής πήρε το σκέλος, που σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση του Παναγιωτόπουλου, βρέθηκε από τρεις βαθμούς πίσω εννέα μπροστά στην βαθμολογία, ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος στην ομάδα του. Την σκληρή μάχη της δεύτερης θέσης κέρδισε ο Ζαχαρίου από τον τρίτο Γαλατιανό, αν δεν παιζόταν το πρωτάθλημα σίγουρα θα είχαν κλέψει την παράσταση. Πέμπτος τερμάτισε ο Ηλιόπουλος με έκτο τον Δημήτρη Βαγγελάκο (ΚΤΜ #9) σε έναν από τους καλύτερους του φετινούς τερματισμούς.

1ος Αγώνας 250
Την enduro.gr Hole Shot King Award πήρε ο Λευτέρης Καρέτσος(Yamaha #4) που και αυτός με την σειρά του κέρδισε το βραβείο του συγκεκριμένου θεσμού με αβαντάζ νίκης με περισσότερες συμμετοχές στην ισοβαθμία του, με τον Νίκο Ανδρέου (Honda #7). Πίσω του βρέθηκε από την αρχή ο Λευτέρης Παπανικολάκης (Kawasaki #1) που είχε και τον ταχύτερο γύρο για άλλη μια φορά από όλους όσους πάτησαν την πίστα το Σάββατο με το εκπληκτικό 2:55. Το σφιχτό γυρολόγιο του “Fast Pap” σύντομα τον έφερε στην πρώτη θέση μπροστά από τον Καρέτσο, ενώ πιο πίσω ο Nikolai Koumanov (Yamaha #101) πέρναγε δύσκολες ώρες στους πίσω τροχούς του Μανώλη Σκύβαλου (ΚΤΜ #5) και του συμπατριώτη του Boncho Avramov(Yamaha #84). Όταν κατάφερε να τους περάσει, ο Βούλγαρος έπιασε και πέρασε τον “Λε Καρέ” βάζοντας στόχο τον Λ.Παπανικολάκη. Η διαφορά όμως ήταν αρκετή για τον Λ.Παπανικολάκη ώστε να ελέγξει την πρώτη θέση και τελικά να την κατακτήσει. Ο Koumanov έφτασε πολύ κοντά στον “ψηλό” αλλά τελικά τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο πρωταθλητής Καρέτσος που προσπάθησε από το Σάββατο να βάλει χέρι στην καυτή πρώτη θέση των τριών διεκδικητών αλλά του έλειπε ένα δευτερόλεπτο σε κάθε γύρο. Από την αρχή του αγώνα ο Βούλγαρος Boncho Avramov(Yamaha #84) οδήγησε στην τέταρτη θέση όπου και τερμάτισε. Με υπομονή και μεθοδικότητα ο Σταμάτης Λυρίου(Husaberg #2) κατάφερε στο τέλος του αγώνα να πάρει την πέμπτη θέση από τον ανεβασμένο και τελικά έκτο Μανώλη Σκύβαλο(ΚΤΜ #5).

2ος Αγώνας Junior – Mini
Και σε αυτό τον αγώνα της Junior o κυπελλούχος Κοντολέτας δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την νίκη. Ο Παπίλας προσπάθησε και στην Πρέβεζα έδειξε σημάδια βελτίωσης αλλά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση με τρίτο ξανά τον Spasov. Στην Mini μπορεί να μην άλλαξε η πρώτη θέση που έχει μόνιμο κάτοικο τον Μόσιο άλλαξε όμως η δεύτερη θέση που πήγε στον Κρητικό επικρατώντας άνετα του τρίτου Κάλλια.

1ος Σκέλος ΟΡΕΝ
Η κατάσταση στην βαθμολογία του κυπέλλου δεν είχε ξεκαθαρίσει, και όποιος ήθελε τον τίτλο μεταξύ του Δημήτρη Φωτόπουλου (Kawasaki #911) ή του Κώστα Μαρίνη(TM #6) έπρεπε να κερδίσει και στα δύο σκέλη τον αντίπαλο του. Ο Δ.Φωτόπουλος ήθελε να συνοδεύσει τον τραυματία γιο του (από το πρώτο σκέλος των 125cc) στο νοσοκομείο και έτσι δεν αγωνίστηκε αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο στον Μαρίνη. Από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό ο Μαρίνης δεν έχασε την πρώτη θέση, πίσω του βρέθηκε από νωρίς ο Κώστας Κατσούλας (Kawasaki #101), όμως δεν τον απείλησε και είχε μια τρομακτική πτώση στον τελευταίο γύρο που του στέρησε την δεύτερη θέση. Έτσι την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αλέκος Καρανάσης (Honda #202) που επικράτησε του τρίτου Θοδωρή Βελλίδη (Kawasaki #5). Τέταρτος τερμάτισε ο Βασίλης Τσαχτσιρλής (Honda #77) με πέμπτο τον Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο (Honda #223) και έκτο τον Κατσούλα.

2ος Αγώνας 125
Την KRD Hole Shot King Award πήρε ο Παναγιωτόπουλος που σαν πρώτο στόχο είχε την νίκη, κι ήλπιζε σε ένα τερματισμό του Κουζή κάτω από την τρίτη θέση. Από την μεριά του ο Κουζής δεν είχε καλή εκκίνηση και από την τέταρτη θέση ανέβηκε ταχύτατα στην δεύτερη ελέγχοντας έτσι την βαθμολογική διαφορά. Προσπάθησε μάλιστα και κατάφερε να περάσει στιγμιαία τον Παναγιωτόπουλο αλλά ο Μιχάλης αντιστάθηκε και ξαναπήρε την πρωτοπορία. Από εκεί και μετά τα πράγματα δεν άλλαξαν μέχρι και τον τερματισμό, με τον Παναγιωτόπουλο να κερδίζει το σκέλος και να αποχωρεί απογοητευμένος χωρίς γύρο θριάμβου, και τον Κουζή να πέφτει στις αγκαλιές της ομάδας του. Το απόλυτο κοντράστ των συναισθημάτων διαδραματίστηκε από τους δύο οδηγούς στην πίστα της Πρέβεζας, αποτυπώνοντας έτσι το πάθος τους και την θέληση τους όλη την χρονιά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τρίτος τερμάτισε ο Γαλατιανός κερδίζοντας τις μάχες, στην αρχή του σκέλους με τον Ζαχαρίου και με τον τέταρτο Α.Παπανικολάκη μετέπειτα. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ξανά ο Ηλιόπουλος επικρατώντας του ιδιαίτερα πιεστικού Σπύρου Κοσμά (Honda #122) που κατέλαβε την έκτη θέση.

2ος Αγώνας 250
Την enduro.gr Hole Shot King Award πήρε ο Koumanov και έδειχνε ιδιαίτερα επιθετικός για την πρώτη θέση. Πίσω του βρέθηκε από την αρχή ο Λ.Παπανικολάκης, έκανε μια προσπάθεια νωρίς να τον απειλήσει αλλά πιθανότατα κατάλαβε ότι ο Koumanov δεν έλεγχε και πολύ την κατάσταση και προτίμησε να περιμένει. Αποτέλεσμα ήταν στον τέταρτο γύρο να περάσει ο Λ.Παπανικολάκης στην πρώτη θέση και να μην την χάσει μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή η θέση τον ανέβασε δεύτερο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε ο τελικά ο Καρέτσος που πέρασε κι αυτός εύκολα τον Koumanov και προσπάθησε να πιέσει χωρίς επιτυχία τον πρώτο. Η τρίτη θέση πήγε στον Koumanov που έκανε πολλά λάθη όταν ήταν στην πρώτη θέση και είχε και μια ατυχία όταν του έφυγε το μπροστινό κομμάτι της εξάτμισης, με τέταρτο τον συμπατριώτη του Avramov που άντεξε στην πίεση του πέμπτου Μανώλη Κρητικού (Suzuki #155) στην αρχή του σκέλους. Έκτος τερμάτισε ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου (ΚΤΜ #3) σε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο γι’ αυτόν, έχασε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα αλλά τουλάχιστον έσωσε την τρίτη θέση από την απειλή του Κρητικού.

2ο Σκέλος ΟΡΕΝ
Αποφασισμένος να πάρει τον τίτλο μπήκε ο Μαρίνης σε αυτό το σκέλος. Πήρε ξανά την εκκίνηση και ουσιαστικά δεν άφησε να τον απειλήσει ο Δημήτρης Φωτόπουλος που αγωνίστηκε σε αυτό το σκέλος. Πρώτη θέση και κυπελλούχος του θεσμού ο Μαρίνης με δεύτερο τον Δ.Φωτόπουλο σε σκέλος και βαθμολογία. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο ξανά ο Καρανάσης αφήνοντας τέταρτο τον Βελλίδη. Οι Τσαχτσιρλής και Χαραλαμπόπουλος κατέλαβαν ξανά την πέμπτη και έκτη θέση.

Στο τέλος της ημέρας μοιράστηκαν στους πρωταθλητές και κυπελλούχους ιδικά plates με τον άσσο, και πόζαραν όλοι μαζί για αναμνηστική φωτογραφία.