Χαρούμενος ο 23χρονος Γερμανός Hiemer, κερδίζει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του

O Bernd Hiemer νέος παγκόσμιος πρωταθλητής S1 και η Aprilia κερδίζει τον τίτλο των κατασκευαστών στην κατηγορία S2. Ο 23χρονος Γερμανός πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του και θα μετακομίσει για τα επόμενα δυο χρόνια στην κατηγορία 450cc, με υποστήριξη από την ΚΤΜ.

Καθώς είχαν μείνει δυο αγώνες πριν το τέλος και οι δυο κατηγορίες μπορούσαν να κριθούν, 4500 θεατές κατέκλυσαν την πίστα στην Latina της Ιταλίας προσμένοντας τους πρωταθλητές της νέας χρονιάς.

Hiemer και Delepine έδωσαν τη δική τους μάχη στο πρώτο σκέλος, όμως ήταν ο Γερμανός που κέρδισε. Ξέφυγε από την αρχή του αγώνα αλλά όταν έχασε χρόνο λόγω λάθους, ο Gerald Delepine βρήκε τον τρόπο να τον πλησιάσει. Οι δυο αναβάτες πάλεψαν γερά αλλά ήταν ο Hiemer που ξέφυγε μπροστά και τερμάτισε πρώτος με διαφορά δυόμισι δευτερολέπτων.

 

Κυριάρχησε η Aprilia στην κατηγορία S2 κερδίζοντας άξια τον τίτλο κατασκευαστών

Η Husqvarna είχε άλλο έναν αναβάτη στο βάθρο, τον Ivan Lazzarini, ο οποίος έχασε χρόνο προσπαθώντας να προσπεράσει τον ομοεθνή του Simone Girolami. Ο Simone Girolami ανέβασε την ΤΜ στην τέταρτη θέση και ο Άγγλος Christian Iddon εξασφάλισε την πέμπτη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος ο Hiemer γνώριζε πως για να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο ήθελε μόνο 1 βαθμό παραπάνω από τον Lazzarini. Αυτό έκανε καθώς στο δεύτερο σκέλος οι 15 γύροι ήταν γεμάτοι ένταση. Όλα ξεκίνησαν με τον Hiemer να βρίσκεται στην πρώτη θέση όχι όμως για πολύ. Ο Delepine ακολουθούσε με τον Lazzarini και τον Iddon να ακολουθούν. Οι δυο τους προσπέρασαν τον Delepine στην ευθεία μετά το χωμάτινο κομμάτι και ο επερχόμενος Girolami, που είχε καλή παρουσία, προσπέρασε τον Delepine στον πέμπτο γύρο. Έμεινε κοντά στο Iddon καθώς ο Άγγλος πέρασε στην πρώτη θέση στον εντέκατο γύρο. Στην είσοδο του χωμάτινου κομματιού, ο Hiemer είδε τους Iddon, Girolami και Lazzarini να περνούν μπροστά του και τελικά ο αναβάτης της ΤΜ κέρδισε τον αγώνα. Ο Hiemer έδρασε γρήγορα και πέρασε ξανά στην δεύτερη θέση. Ο Iddon και o Lazzarini, έκαναν λάθος στην είσοδο του χωμάτινου τμήματος και είδαν τον Delepine να τους προσπερνάει και να τερματίζει τελικά τρίτος. Τέταρτος ο Άγγλος Iddon και πέμπτος ο Lazzarini.

Κέρδισε σκέλος ο Girolami με ΤΜ

Στην Αθήνα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Lazzarini και ο Delepine έχοντας μόνο 2 βαθμούς διαφορά. Τέταρτος παραμένει ο Άγγλος Iddon και ακόμα πιο πίσω βρίσκεται ο Ελβετός Marcel Gotz.

O πρωτοπόρος της κατηγορίας S2 Van den Bosch κέρδισε δυο άνετες νίκες στην Ιταλία και τώρα βρίσκεται 39 βαθμούς διαφορά από τον Jerome Giraudo. Θα είναι χαρά μας να τον δούμε να κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου στον Πειραιά όπου θα διεξαχθεί το Ελληνικό Supermoto GP.

Και στα δυο σκέλη, ο VDB έκανε διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες κερδίζοντας σχετικά άνετα. Ο Adrien Chareyre τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος μένοντας εκεί για όλο τον αγώνα. Ο Jerome Giraudo πέρασε τους Beltrami και Bidart για την τρίτη θέση αλλά όταν το κατάφερ ο VDB και o Chareyre ήταν ήδη μακριά. Ο Beltrami τερμάτισε τέταρτος και ο Γάλλος Bidart πέμπτος.

Κοντά στον παγκόσμιο τίτλο ο Thiery Van den Bosch.

Ο VDB βρέθηκε ξανά μπροστά στο δεύτερο σκέλος και ο Giraudo προσπάθησε πάρα πολύ για ότι καλύτερο. Αυτό ήταν η δεύτερη θέση. Ο Bolley συμπλήρωσε το βάθρο για την Aprilia τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Ο Adrien Chareyre τερμάτισε στην τέταρτη θέση και ο Ιταλός Massimo Beltrami τερμάτισε πέμπτος.

Ο παγκόσμιος τίτλος της κατηγορίας S2 και ο τίτλος κατασκευαστών της κατηγορίας S1 θα ξεκαθαρίσουν στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά, στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Supermoto 2006. Να είστε όλοι εκεί το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου.

Φωτογραφίες: Massimo Zanzani, Youthstream