Στην λασπωμένη πίστα του Seattle ο James Stewart πήρε την όγδοη φετινή του νίκη για την Supercross, σε ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα. Με την νίκη του στην Lites και εκμεταλλευόμενος την ατυχία του Andrew Short, ο G.Langston κατακτά τον τίτλο της δύσης.

Supercross Class
Όπως είχαν έρθει τα πράγματα για την κατηγορία στο Dallas, όλα έδειχναν πως θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα στο Las Vegas. Ενδιάμεσα μεσολαβούσε ο αγώνας του Seattle και οι τρεις διεκδικητές ήθελαν ένα καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα για περισσότερες πιθανότητες στην κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος. Ο καιρός ανέβασε την δυσκολία του αγώνα με βροχή, που ήταν αρκετή για να λασπώσει βαθειά την πίστα. Με την πτώση της μπάρας ο Nick Wey έφυγε πρώτος με τους James Stewart, Michael Byrne και Chad Reed να τον ακολουθούν. Ο Ricky Carmichael είχε ένα μπλέξιμο στην εκκίνηση ξεκινώντας σχεδόν τελευταίος. Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Stewart είχε περάσει μπροστά και οδηγούσε τον αγώνα και στον αμέσως επόμενο γύρο ο Reed βρέθηκε στην δεύτερη θέση να τον καταδιώκει. Για κανένα από τους δύο πρωτοπόρους δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουν και έτσι ο Stewart πήρε άνετα την έβδομη φετινή του νίκη στο AMA Supercross, ακριβώς όσες έχει και ο RC. Χωρίς πίεση ο Reed τερμάτισε δεύτερος και τώρα στην βαθμολογία είναι ισόβαθμος με τον Carmichael που μετά από ένα δύσκολο αγώνα κατάφερε να τερματίσει τρίτος. Τέταρτος τερμάτισε ο Travis Preston μετά από μέτρια εκκίνηση και αντιδρώντας σωστά στην πίεση του πέμπτου Nick Wey. Την εξάδα έκλεισε ο Byrne που παλεύει για την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα με τους Wey και Ivan Tedesco.

Αποτελέσματα Seattle Supercross Class
1. James Stewart  Kawasaki
2. Chad Reed  Yamaha
3. Ricky Carmichael  Suzuki
4. Travis Preston  Honda
5. Nicholas Wey  Honda
6. Michael Byrne  Kawasaki
7. Ivan Tedesco  Suzuki
8. Kevin Windham  Honda
9. Brock Sellards  Honda
10. Heath Voss  Yamaha

Supercross Lites Ανατολής
Μπορεί ο Andrew Short να είχε τέσσερις βαθμούς προβάδισμα πριν τον αγώνα του Seattle, ο Langston όμως είχε την τύχη με το μέρος του. Την εκκίνηση και την πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Mike Alessi, έκανε όμως ένα λάθος στο λασπώδες τερέν έχοντας μια πτώση στον δεύτερο γύρο, παραχωρώντας την πρώτη θέση στον Ryan Villopoto που ακολουθούσε. Οι οδηγοί της Pro Circuit Kawasaki Villopoto και  Langston οδήγησαν τον αγώνα και δεν άργησε ο Langston να περάσει μπροστά συνοδευόμενος για περισσότερη ασφάλεια από τον Villopoto. Ο Short είχε μια καλή εκκίνηση και από την πέμπτη θέση ανέβαινε σταδιακά μέχρι τον τρίτο γύρο που πιάστηκε στο κόλλημα που είχε δημιουργήσει ο Nathan Ramsey. Από εκεί και μετά άρχισε ο Γολγοθάς του για την δεύτερη θέση που θα του έδινε το πρωτάθλημα, από την δέκατη όπου βρισκόταν. Η λάσπη αλλά και οι δυνατοί αντίπαλοι δεν ευνοούσαν κάτι τέτοιο και έτσι ο Short τερμάτισε όγδοος. Τον αγώνα και το πρωτάθλημα κατέλαβε ο Grant Langston γράφοντας ιστορία, καθώς μετά τον Ernesto Fonseca και James Stewart, είναι ο τρίτος αναβάτης που κερδίζει το ανατολικό και το δυτικό πρωτάθλημα. Δεύτερος τερμάτισε ο Villopoto, που σίγουρα του χρόνου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, με τρίτο τον Jason Lawrence που πέτυχε το δεύτερο βάθρο της καριέρα του. Χάριν της καλής του εκκίνησης ο Brett Metcalfe απέσπασε την τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Alessi που ταλαιπωρήθηκε με πτώσεις. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Ryan Morais κλείνει την εξάδα.

Αποτελέσματα Seattle Supercross Lites
1. Grant Langston  Kawasaki
2. Ryan Villopoto  Kawasaki
3. Jason Lawrence  Suzuki
4. Brett Metcalfe  Yamaha
5. Mike Alessi  KTM
6. Ryan Morais  Suzuki
7. Billy Laninovich  Honda
8. Andrew Short  Honda
9. Ryan Mills  Suzuki
10. Adam Chatfield  Honda

Βαθμολογίες
AMA Supercross Class
1. Ricky Carmichael  316
2. Chad Reed  316
3. James Stewart  311
4. Ivan Tedesco  241
5. Nicholas Wey  234
6. Michael Byrne  228
7. Travis Preston  191
8. Ernesto Fonseca  125
9. Ryan Clark  116
10. Mike LaRocco  108

AMA Supercross Lites Ανατολής
1 D. Millsaps 166
2 J. Grant 139
3 C. Gosselaar 114
4 T. Hahn 102
5 B. Jesseman 96
6 K. Smith 81
7 R. Kiniry 75
8 M. Davalos 60
9 M. Blose 53
10 T. Maier 48

AMA Supercross Lites Δύσης
Grant Langston  161
Andrew Short  153
Ryan Villopoto  141
Mike Alessi  129
Billy Laninovich  125
Nathan Ramsey  116
Brett Metcalfe  116
Paul Carpenter  89
Ryan Morais  75
Darcy Lange  64

Παγκόσμιο Supercross
1. James Stewart  355
2. Ricky Carmichael  343
3. Chad Reed  334
4. Ivan Tedesco  276
5. Nicholas Wey  268
6. Michael Byrne  259
7. Jason Thomas  181
8. Jeff Gibson  178
9. Ryan Clark  176
10. Tyler Evans  125

Φωτογραφίες: Steve Bruhn (San Fransisco)