Τον πρώτο λόγο είχε ο Johnny Aubert (KTM, #10) με την πρώτη συμμετοχή του νέου -πρωτότυπου- KTM EXC-F 350 αλλά και την απόδοσή του σε σχέση με την περσινή του κατάσταση (ίωση), την Παρασκευή στον KTM Super Test στην Ισπανία. Με χρόνο 1:41.61 κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρώτη ειδική του αγώνα, που μάλιστα έγινε σε σκοτάδι καθώς οι οργανωτές ξεκίνησαν την διαδικασία στις 19:45 τελειώνοντας περίπου στις 22:30!

Αρκετοί ήταν οι θεατές που βρέθηκαν στην πίστα που γειτονεύει με την πόλη με σκοπό να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους του παγκοσμίου enduro. Σίγουρα έμειναν ικανοποιημένοι από την πρόγευση και τις επόμενες δυο ημέρες θα δούμε μάχες σε όλες τις κατηγορίες. H πίστα motocross στο Ponts είναι υπόδειγμα επιχείρησης κατασκευασμένη σε έναν λόφο, με διάφορα κτήρια, πλυντήρια, αποθήκες, πανέξυπνης σχεδίασης μπάρα εκκίνησης και νυκτερινό φωτισμό!

Κατηγορία Ε1
Όλοι περίμεναν τους Φινλανδούς Remes, Salminen και Seistola να πρωταγωνιστήσουν αλλά ο Rodrig Thain (Honda, #20) έγραψε τον καλύτερο χρόνο της ειδικής, 1:42.96. Juha Salminen (Husqvarna, #19) και Matti Seistola (Husqvarna, #4) τερμάτισαν πίσω με μικρή διαφορά.

Κατηγορία Ε2
O Johnny Aubert ήταν ο ταχύτερος του αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον Ivan Cervantes (Gas Gas, #25) +1.73 και τρίτο τον Sebastian Bozzo με χρόνο +2.21 που φέτος άλλαξε μοτοσυκλέτα (Kawasaki, #23). O Antoine Meo (Husqvarna, #8) είχε πτώση και έμεινε πίσω με +7.76 δευτερόλεπτα. Πτώση είχε και ο Cristobal Guerrero (KTM, #96) που έφυγε εκτός πίστας τραυματίζοντας ελαφρά έναν θεατή.

Κατηγορία Ε3

Ο Ισπανός Perez de la Torre (ΚΤΜ, #25) έκανε τη διαφορά στην κατηγορία κερδίζοντας με χρόνο 1:42.74, μπροστά από τον Cristophe Nambotin (Gas Gas, #4) και τον Alex Salvini (Husqvarna, #9). Ο David Knight βρίσκεται +4.82 πίσω από τον πρώτο ενώ ο Mika Ahola (Honda, #20) είχε πτώση μένοντας 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.

Κατηγορία Junior
Η κατηγορία αγωνίστηκε μετά τις γυναίκες και το φως ήταν αισθητά καλύτερο με αποτέλεσμα αρκετοί πιτσιρικάδες να γράψουν καλούς χρόνους. Στην πρώτη θέση ο Benoit Forunato με το δίχρονο Yamaha, φέτος επέστρεψε με την ιδιωτική του ομάδα στο παγκόσμιο μετά από μια αποτυχημένη χρονιά με την Husaberg. Με χρόνο 1:42.70 έγραψε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας. 27 δέκατα πίσω του ο Victor Guerrero (Yamaha, #96) και τρίτος ο Mathias Belindo, η νέα μεταγραφή της Husaberg από το motocross με 55 δέκατα διαφορά.

Κατηγορία Γυναικών
Όπως αναμενόταν η Ludivine Puy (Gas Gas, #22) κυριάρχησε στην ειδική με 1,5 δευτερόλεπτο διαφορά από την δεύτερη Laiz Sanz (Honda, #44) και την Blandine Dufrene (Gas Gas, #80).

Rodrig Thain

Rodrig Thain

Johnny Aubert

Johnny Aubert

Benoit Fortunato

Benoit Fortunato

Ludivine Puy

Ludivine Puy

 

Σάββατο και Κυριακή οι αγώνες ξεκινούν στις 09:00 (10:00 ώρα Ελλάδος).

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τις ειδικές του αγώνα, και φωτογραφίες από το training area.

Παρακολουθήστε live αποτελέσματα, δείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης και την ιστοσελίδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος enduro (EWC).

Παρουσίασε την εργοστασιακή της ομάδα η Husaberg, από αριστερά Oriol Mena, Joakim Ljunggren, Pierre Alexander Renet, Mathias Belindo και ο ημι-εργοστασιακός Hans Vogels.

Παρουσίασε την εργοστασιακή της ομάδα η Husaberg, από αριστερά Oriol Mena, Joakim Ljunggren, Pierre Alexander Renet, Mathias Belindo και ο ημι-εργοστασιακός Hans Vogels.

parc ferme

parc ferme

παντού υπάρχουν Έλληνες!

παντού υπάρχουν Έλληνες!