Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος μόλις έχεις τελειώσει και ο Γάλλος Antoine Meo (Husqvarna) είναι πιο ευνοημένους από όλους κερδίζοντας και σήμερα την κατηγορία Ε1 αλλά και την άτυπη γενική. O David Knight (ΚΤΜ) άλλαξε λεπτομέρειες στην μοτοσυκλέτα του το Σάββατο και σήμερα επέστρεψε στην πρώτη θέση της κατηγορίας. O Ivan Cervantes (KTM) δέχθηκε το δώρο του Mika Ahola (Honda) κερδίζοντας τον αγώνα και τώρα ισοβαθμεί με τον Φιλανδό στην κατηγορία Ε2. Ο Ισπανός Lorenzo Santolino (KTM) κέρδισε άλλο έναν αγώνα στην κατηγορία E Junior.

Ο καιρός συνέχισε σήμερα τα παιχνίδια του με σχετικά υψηλή θερμοκρασία και κατά τόπους βροχές δυσκολεύοντας τα περάσματα κυρίως στην βραχώδη ειδική extreme. Ο κόσμος βρέθηκε στις ειδικές χαζεύοντας τους καλύτερους αθλητές enduro χειροκροτώντας τους πρωτοπόρους. Η διαδρομή περνούσε από πολλά γραφικά χωριά της Πορτογαλικής επαρχίας, ενώ και οι ειδικές δίπλα στο δρόμο ήταν εύκολα προσβάσιμες για τους θεατές.

Κατηγορία Ε1
Η μάχη για την νίκη συνεχίστηκε και σήμερα, αλλά στην πρώτη ειδική enduro ο Johnny Aubert έκανε λάθος σε λασπωμένο πάτημα σβήνοντας την μοτοσυκλέτα. Έχοντας ξεκινήσει πρώτος την ειδική, αργούσε να εκκινήσει και ο Meo πλησίαζε, όταν τελικά κατάφερε να ξεκινήσει ο Meo τον είχε προλάβει και οι δυο τους συγκρούστηκαν χωρίς να πάθει κανείς τίποτα, αλλά ο Aubert κατάλαβε πως είχε  χάσει πολύ χρόνο. Ο Meo δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη οδήγησε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει τον αγώνα. Μέχρι το τέλος ο Aubert οδηγούσε στο όριο και μόλις στο τέλος κατάφερε να προσπεράσει τον Eero Remes (KTM) και να ανέβει στην δεύτερη θέση. Πολύ καλός όμως και ο Remes που σήμερα έδειξε τι μπορεί (και πρέπει) να κάνει στην κατηγορία, μετά τον καταστροφικό πρώτο αγώνα στην Ισπανία. Ο Cristobal Guerrero (Yamaha) τερμάτισε τέταρτος, ο Julien Gauthier (Honda) πέμπτος και ο Nicolas Deparrois (Kawasaki) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

Antoine Meo

Antoine Meo

Eero Remes «Καθόλου άσχημα σήμερα, ανέβηκα στην τρίτη θέση. Είναι λίγο δύσκολο για εμένα λόγω ύψους σε αυτές τις ειδικές extreme, γιατί αν κολλήσω σε κάποιο βράχο δεν μπορώ να πατήσω σταθερά κάτω. Χρειάζομαι περισότερο προπόνηση trial καθώς και τέτοιες ειδικές extreme. Σίγουρα η κατηγορία είναι δυσκολότερη φέτος με τον περσινό πρωταθλητή Johnny Aubert, επίσης ο Antoine Meo είναι πολύ γρήγορος, αλλά και άλλοι οδηγοί είναι καλύτεροι».

Johnny Aubert «Σήμερα (Κυριακή) έκανα ένα λάθος στην πρώτη ειδική enduro χάνοντας 30 δευτερόλεπτα, είχα πτώση και έσβησε η μοτοσυκλέτα μου. Είχα άλλες δυο πτώσεις στην ειδική motocross, σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη ημέρα μου. Δεν νομίζω πως χάνω το αβαντάζ για τον τίτλο. Είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας και με δεύτερη θέση χθές και σήμερα, χάνω μόνο 6 βαθμούς από τον Meo. Έχουμε ακόμα 12 αγώνες μέχρι το τέλος. Φέτος το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό, αλλά μου αρέσει. Το περίμενα φέτος να συναντήσω δυσκολίες με τον Meo, αλλά το κυριότερο είναι να μάθω καλύτερα την μοτοσυκλέτα μου, το στυλ μου είναι ακόμα για μοτοσυκλέτα 450cc, πρέπει να μάθω το 250 καλύτερα».

Antoine Meo «Είναι απίστευτο που κέρδισα δυο νίκες εδώ στην Πορτογαλία. Χθες (Σάββατο) προηγήθηκα μέχρι την τελευταία ειδική extreme, όπου έκανα λάθος, είχα πτώση και o Aubert με πέρασε. Στην τελευταία ειδική ήμουν 3 δευτερόλεπτα πίσω του, τα έδωσα όλα και κέρδισα. Η νίκη χθες (Σάββατο) ήταν πολύ σημαντική όσο και κουραστική. Σήμερα ξεκίνησα πιο σιγά το πρωί, αλλά ο Aubert είχε μια πτώση στην ειδική Enduro όπου έκανα μεγάλη διαφορά και κέρδισα τον αγώνα. Τώρα έχω μια καλή διαφορά για το μέλλον του πρωταθλήματος, είμαι ευχαριστημένος. Πιστεύω όμως πως ο Aubert θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο τώρα, να με κερδίσει στον επόμενο αγώνα».

Κατηγορία Ε3
Η διαφορά του David Knight στην ειδική Extreme ήταν καταφανής αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος αλλαγές στην μοτοσυκλέτα του τον βοήθησαν να κερδίσει τον αγώνα σήμερα. Πολύ καλός όμως ήταν ο Simone Albergoni (KTM) κάνοντας την έκπληξη κερδίζοντας τη δεύτερη θέση από τον Cristophe Nambotin (Gas Gas) ο οποίος έμεινε τρίτος μετά την χθεσινή του νίκη. Ο Oriol Mena (Husaberg) τερμάτισε τέταρτος, ο Seb Guillame (Husqvarna) πέμπτος και ο Alessandro Botturi (Husaberg) έκτος με καλύτερους τερματισμούς φέτος.

David Knight

David Knight

Simone Albergoni «Πολύ ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση σήμερα (Κυριακή) επειδή έχουμε μάχη στην κατηγορία με Nambotin και Knight. Σήμερα ήμουν πολύ κουρασμένος από την χθεσινή ημέρα. Ήταν δύσκολο να οδηγήσω γρήγορα, έκανα μικρά λάθη γιατί όταν κυνηγάς το χρόνο τόσο πολύ είναι απίθανο να μην κάνεις λάθη. Γίνομαι καλύτερος σε κάθε αγώνα και ελπίζω στον επόμενο αγώνα (Ιταλία) να κερδίσω. Πρέπει όμως να αλλάξω κάποια πράγματα στην προπόνησή μου γιατί την δεύτερη ημέρα αισθάνομαι πολύ κουρασμένος».

Christophe Nambotin «Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμένα, κέρδισα το Σάββατο προσπαθώντας πολύ, πίεσα πολύ και κέρδισα τον Knight, ο οποίος είναι πολύ καλός οδηγός με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Σήμερα ήταν διαφορετικά, έκανα πολλά λάθη με πτώσεις, ήθελα τη δεύτερη θέση αλλά δεν τα κατάφερα. Με την νίκη το Σάββατο απέδειξα ότι και το πρωτάθλημα είναι μέσα στους στόχους μου. Μετά από δυο αγώνες έχουμε μικρή διαφορά και πιστεύω ότι είναι καλό για το πρωτάθλημα».

David Knight «Αλλάξαμε κάποια πράγματα στην μοτοσυκλέτα χθες και σήμερα όλα ήταν καλύτερα. Οδήγησα το ίδιο όπως χθες αλλά οι χρόνοι είναι διαφορετικοί. Νομίζω πως κάναμε καλή δουλειά σήμερα. Στη δεύτερη ειδική extreme έκανα λάθος, χρειάστηκε να κατέβω από την μοτοσυκλέτα και να σπρώξω χάνοντας 10 δευτερόλεπτα. Εκτός από αυτό όλα κύλησαν καλά κάνοντας καλούς χρόνους στον τελευταίο γύρο».

Κατηγορία Ε2
Το λάθος του Mika Ahola στην ειδική extreme (σβήσιμο κινητήρα και χάσιμο 45 δευτερολέπτων) ήταν το χαρακτηριστικό του αγώνα. O Ivan Cervantes έκανε χρήση του δώρου κερδίζοντας άνετα τον αγώνα ισοφαρίζοντας τις νίκες στους δυο πρώτους αγώνες. O Mika Ahola μπήκε σε περιπέτειες αλλά τελικά ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ ο πιτσιρικάς Thomas Oldratti (KTM) έκλεψε την τρίτη θέση από τον Juha Salminen (BMW), ανεβαίνοντας στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος. Ο Joakim Ljunggren (Husaberg) έκανε τον καλύτερο αγώνα του φέτος  τερματίζοντας πέμπτος και ο Γάλλος Pierre Alexandre Renet (KTM) μπήκε στην πρώτη εξάδα για άλλο ένα αγώνα.

Ivan Cervantes

Ivan Cervantes

Mika Ahola «Το λάθος μου στην ειδική extreme έκρινε τον αγώνα. Η μοτοσυκλέτα έσβησε σε ανηφορικό κομμάτι γιατί προσπάθησα να ανέβω με δευτέρα ταχύτητα, ενώ συνήθως προσπαθούσα με πρώτη. Χρειάστηκε να κατέβω την πλαγιά για να βάλω μπροστά τον κινητήρα. Έχασα 45 δευτερόλεπτα από τον Salminen που έκανε τον καλύτερο χρόνο της ειδικής. Μετά από αυτό ήμουν απελπισμένος, ήμουν τέταρτος και οδήγησα όσο γρηγορότερα μπορούσα. Σκεφτόμουν επίσης και τον Oldratti που ήταν χθες πολύ γρήγορος και φοβήθηκα μήπως μείνω εκτός βάθρου. Προσπάθησα να μείνω ήρεμος αλλά οδηγούσα στο όριο. Χθες (Σάββατο) ήταν διαφορετικά σχεδόν όλα πήγαν καλά και κέρδισα τον αγώνα. Όμως και χθες είχα μια ατυχία όταν στον πρώτο γύρο στην ειδική extreme δεν κατάφερα να ανέβω τον μεγάλο βράχο γιατί γλιστρούσε».

Ivan Cervantes «Το Σαββατοκύριακο γενικότερα ήταν οκ, χθες (Σάββατο) στον πρώτο γύρο ήταν σαν να μην ήμουν εδώ σαν να είχα μείνει στο ξενοδοχείο και κοιμόμουν! Έκανα λάθη και έμεινα δεύτερος πίσω από τον Ahola. Σήμερα ήταν διαφορετικά, άρχισα καλά το πρωί και ο Ahola έκανε μεγάλο λάθος στην ειδική extreme και έτσι δεν χρειάστηκε να πιέσω πολύ για το υπόλοιπο της ημέρας».

Juha Salminen «Εκτός από μια πτώση σήμερα το πρωί όλα πήγαν καλά. Έχω ένα δευτερόλεπτο διαφορά με τον Oldrati αλλά είμαι ευχαριστημένος. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Το Σάββατο όλα πήγαν καλά, έκανα αυτά που μπορούσα και ήρθε η τρίτη θέση. Στον επόμενο αγώνα, με την νέα μοτοσυκλέτα (πλαίσιο Husqvarna, κινητήρας BMW) θα δούμε αν αλλάξουν τα πράγματα.

Κατηγορία E Junior
Ο Ισπανός Lorenzo Santolino κέρδισε και τον αγώνα της Κυριακής και τώρα έχει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα. Δεύτερος στον αγώνα ο Γάλλος Jeremy Jolly (Honda) και στην τρίτη θέση για πρώτη φορά ο Αυστραλός Joshua Green (TM).

Lorenzo Santolino

Lorenzo Santolino

Επόμενος αγώνας 22-23 Μαίου στην Ιταλία για έναν κλασικό αγώνα Valli Bergamasche!

Διαβάστε για τον αγώνα της Παρασκευής (ΚΤΜ Super Test) και τον αγώνα του Σαββάτου.

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος, την ιστοσελίδα των Πορτογάλων διοργανωτών και την ιστοσελίδα για τα live αποτελέσματα.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουβρής / Race Photo

[download id=”76″]