ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

H Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας Ελλάδος μετά από συνεχείς συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των αγωνιστικών επιτροπών, αλλά και μετά από τρεις (3) συζητήσεις με τους αγωνιζόμενους του χώρου της μοτοσικλέτας, αποφάσισε τα κάτωθι:

–    Την προκήρυξη των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων, Motocross και Scramble
–    Την προκήρυξη των  Κυπέλλων, Motocross Βορείου Ελλάδος, Motocross Κεντρικής Ελλάδος, Motocross Δυτικής Ελλάδος,
–    Προκήρυξη κυπέλλου Quad R,
–    Scramble Βορείου Ελλάδος Kεντρικής Ελλάδος Ν-Δ Ελλάδος και Enduro Νοτίου Ελλάδος.
–    Την, εκ νέου, Οικονομικής Ενίσχυση Οδηγών 2011.
–    Την διεξαγωγή του Super Τελικού για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross.

Αναλυτικά:
1.    Το αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2011, περιορίζεται από οχτώ (8) στις επτά (7) αγωνιστικές συναντήσεις για τα πάσης φύσεως, Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στις πέντε (5) αγωνιστικές συναντήσεις για τα Κύπελλα. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στις αντίστοιχες προκηρύξεις μαζί με το αγωνιστικό πρόγραμμα του κάθε θεσμού.
2.    Το σύστημα Οικονομικής Ενίσχυσης Οδηγών για το 2011 αλλάζει και πλέον  αφορά αποκλειστικά τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

Oι τρεις πρώτοι τερματίσαντες αναβάτες των κατηγοριών ΜΧ1και ΜΧ2 κάθε αγώνα (σκέλους) θα επιβραβεύονται με τα χρηματικά έπαθλα των 120€ ο πρώτος, των 80€ ο δεύτερος και των 50€ ο τρίτος. Επίσης οι υπόλοιποι κατά σειρά τερματίσαντες αναβάτες  των παραπάνω κατηγοριών  από τον 4ο   έως τον 15ο  θα επιβραβεύονται με πριμ τερματισμού 35€ κάθε αγώνα (σκέλους). Συνολικά δέκα πέντε (15) οδηγοί στη κάθε κατηγορία.

Για την κατηγορία ΟΡΕΝ θα υπάρξει σχετική οικονομική ενίσχυση για τις δύο (2)  από τις επτά (7) συναντήσεις .

Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες η αναλυτική προκήρυξη Οικονομικής Ενίσχυσης Οδηγών 2011.

Στην τελευταία συνάντηση (έβδομη) του Π.Π ΜΧ, στον προτελευταίο (13ο αγώνα) ΔΕΝ θα υπάρξει πριμ και στον αγώνα αυτόν θα ανακηρυχθούν οι Πρωταθλητές 2011, ενώ, στον τελευταίο αγώνα (14ο σκέλος) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross θα διεξαχθεί μικτός αγώνας των κατηγοριών MX1, MX2 και OPEN με την μορφή Super Τελικού ο οποίος δεν θα προσμετρά στην τελική βαθμολογία  των κατηγοριών αυτών, αλλά θα έχει σημαντικά χρηματικά έπαθλα, για τους συμμετέχοντες.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι 20 πρώτοι της τελικής βαθμολογίας πρωταθλήματος των τριών κατηγοριών, από τους οποίους θα συμμετέχουν, στον Super Τελικό, μέσω σύντομης, την ίδια μέρα, προκριματικής διαδικασίας οι 38 καλύτεροι. Στους 20 πρώτους του Super Τελικού θα δοθούν σημαντικά χρηματικά έπαθλα. Θα υπάρξουν οδηγοί, οι οποίοι θα συμμετάσχουν, κατ’ επιλογήν του οργανωτή (“WILD CARD”), πέραν της παραπάνω διαδικασίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στην αντίστοιχη προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.


Η ΟΜΕ έκανε ανακοινώσεις στην συνάντησή της με αθλητές το προηγούμενο Σάββατο 15 Ιανουαρίου, σχετικά με το πρόγραμμα του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross και την πριμοδότηση των αθλητών που θα συμμετάσχουν. Το παρακάτω πρόγραμμα είναι προσωρινό ενώ οι πληροφορίες σχετικά με τα πριμ για την συμμετοχή στους αγώνες θα οριστικοποιηθούν με την ανακοίνωση της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

MOTOCROSS
To ανεπίσημο πρόγραμμα έχει ως εξής:

  1. 12-13 Μαρτίου – Τρίκαλα
  2. 09-10 Απριλίου – Μεγαλόπολη
  3. 07-08 Μαΐου – Χαλκίδα
  4. 28-29 Μαΐου ή 04-05 Ιουνίου – Λιτόχωρο ή Καρδίτσα
  5. 10-11 Σεπτεμβρίου – Γιαννιτσά ή Μεγαλόπολη
  6. 01-02 Οκτωβρίου – Καρδίτσα ή Λιτόχωρο
  7. 15-16 Οκτωβρίου – Σπερχειάδα

 

Στο φετινό πρωτάθλημα θα γίνουν επτά αγώνες αλλά 13 σκέλη, ο τελευταίος αγώνας έχει ένα σκέλος που θα μετρά για το πρωτάθλημα και ένα σκέλος όπου θα αγωνιστούν οι καλύτεροι κάθε κατηγοριών μαζί. Θα υπάρχει πριμ τερματισμού για το συγκεκριμένο σκέλος (1ος 800 ευρώ, 2ος 600 ευρώ, 3ος 500 ευρώ κοκ).

Σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος για τις δυο κύριες κατηγορίες (ΜΧ1 & ΜΧ2) θα ισχύσουν πριμ για τους πρώτους 15 αθλητές κάθε σκέλους. (1ος 120 ευρώ, 2ος 80 ευρώ, 3ος 50 ευρώ, από 4ος έως και 15ος 35 ευρώ). Για την κατηγορία Open η συμμετοχή στον τέταρτο και έβδομο αγώνα θα είναι δωρεάν αρκεί κάποιος να έχει συμμετάσχει σε όλους τους προηγούμενους αγώνες.

Η license θα παραμείνει και φέτος στα 70 ευρώ, ενώ τα πριμ του περσινού πρωταθλήματος θα δοθούν στους πρώτους αγώνες κάθε θεσμού, χωρίς να υποχρεούται ο αθλητής να συμμετάσχει σε αυτόν.

SCRAMBLE
To πρωτάθλημα ΟΜΕ θα ξεκινήσει την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου με τον πρώτο αγώνα στους Αγ. Θεοδώρους (ανεπίσημο πρόγραμμα).