Ευχάριστες ανακατατάξεις είχαμε στην Καλαμάτα καθώς συνέβει το αξιοπρόσεκτο, οι νικητές όλων των κατηγοριών ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου για πρώτη φορά φέτος! Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Ο ανταγωνισμός του φετινού πρωταθλήματος είναι σε υψηλά επίπεδα ενώ και οι καλές διοργανώσεις ευνοούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Συγχαρητήρια στους αναβάτες και την οργάνωση για το υψηλό επίπεδο που καλλιεργούν.

Έτσι ξαφνικά Θανάσης Νάκης!
Ο Θανάσης Νάκης (Honda, #6) συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και κυριάρχησε στην μεγάλη κατηγορία σε ανταμοιβή της καλής του εμφάνισης (δεύτερη θέση) στον προηγούμενο αγώνα. Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει ακόμη ενοχλήσεις από τον περσινό του τραυματισμό αλλά αυτή του η νίκη τον φέρνει ακόμα ψηλότερα σε απόσταση βολής από τον φετινό τίτλο. Ο Ηλίας Μικές (KTM, #1) κέρδισε την εκκίνηση αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί μακριά από τον Θανάση Νάκη που τον πίεζε για να προσπεράσει. Σύντομα αυτό έγινε και ο Μικές περιορίστηκε στην δεύτερη θέση αντιμετώπιζοντας μηχανικά προβλήματα. Την τρίτη θέση καπάρωσε ο Μανώλης Σκύβαλος (Husqvarna, #100) με το σπαθί του κράτώντας πίσω του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μιχάλη Κουτσουμπό (Honda, #138) που αρκέστηκε στην τέταρτη θέση.

Ευχάριστη κίτρινη πρωτιά
Ο Γιώργος Κάκος (Suzuki, #34) είδε τις προσπάθειές του να πιάνουν τόπο και η τρίτη θέση στον προηγούμενο αγώνα, η καλή προετοιμασία και η τεράστια προσπάθεια έφεραν την πρώτη νίκη στην φετινή χρονιά για τον συμπαθή αναβάτη με Suzuki. O Νίκος Διακάκης (Pro Circuit, #1) έμεινε τελικά στην δεύτερη θέση, πίεσε αρχικά αλλά φάνηκε να μένει ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση που τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τους διώκτες του στην βαθμολογία. Τρίτος τερμάτισε ο Φώτης Τσαλίκης (Honda, #3) που πρωτοτύπησε χρησιμοποιώντας διπλά τελικά εξαγωγής στην μοτοσυκλέτα του.

Light
Ο Κωνσταντίνος Κοντομάρος (Yamaha, #2) έκανε τον αγώνα της χρονιάς του φέτος και κατάφερε να μείνει μπροστά από την αρχή μέχρι το τέλος. Πιεζόμενος από τον Φώτη Τσαλίκη (Honda, #1) και τον Χατζηγεωργίου Junior (Yamaha, #3) κράτησε την πρώτη θέση ελπίζοντας ακόμα για το πρωτάθλημα. Ο Φώτης Τσαλίκης αρκέστηκε στην δεύτερη θέση συλλέγοντας βαθμούς και μεγαλώνοντας την διαφορά στη βαθμολογία από τον δεύτερο Χατζηγεωργίου που τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Νέοι – Junior
Ο Γιάννης Τσαούσης (Honda, #6) ήταν αυτήν την φορά ο νικητής του αγώνα και αυτό το οφείλει κατά ένα μεγάλο βαθμό στον Ιωσήφ Ψεγιαννάκη (Husqvarna, #100). Ο Ψεγιαννάκης είχε ξεφύγει και κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση σχετικά γρήγορα αλλά ένα γλίστρημα τον έριξε πίσω ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη νίκη του Τσαούση. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο Γιώργος Δημητρόπουλος (Honda, #43) ενώ τρίτος τερμάτισε ο Κώστας Χατζέλης (Honda, #84) που ήταν και ο πρώτος της κατηγορίας Junior.

Yamaha XT 660
H πολύ μεγάλη νίκη του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη (Yamaha, #46) με πολύ μικρή διαφορά (121 χιλιοστά) από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Στέλιο Κάσδαγλη (Yamaha, #15) είναι αρκετή να βάλει φωτιά στην κατηγορία αφού η διαφορά των δυο στη βαθμολογία μειώθηκε στους επτά βαθμούς. Τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Πολυδάκης (Yamaha, #21).