Ο Mika Ahola (Honda ΗΜ) έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα τα τελευταία χρόνια και παρόλο που άλλαξε κατηγορία φέτος έδειξε έτοιμος κερδίζοντας την γενική του Σαββατιάτικου αγώνα και την κατηγορία Ε2. Πιο δυνατός ο Antoine Meo (Husqvarna) στην κατηγορία Ε1, επιστροφή στις νίκες για τον David Knight στην κατηγορία Ε3 και μεγάλη νίκη για τον Victor Guerrero (Yamaha) στην κατηγορία Junior.

Κουραστικός. Έτσι χαρακτήρισαν τον αγώνα ακόμα και οι νικητές Meo και Knight, ενώ ο Ivan Cervantes αστειεύτηκε αν αύριο θα είναι ξανά τρεις οι γύροι. Σκληρό χώμα με σκόνη (ευτυχώς φυσάει) είναι το χαρακτηριστικό των ειδικών στο Vaverde del Camino. Οι Ισπανοί οργανωτές έχουν κάνει καλή δουλειά, ενώ χιλιάδες είναι οι θεατές που βρίσκονται στον αγώνα. Ειδικά στην δεύτερη extreme ειδική του αγώνα (αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα), η ειδική περιτριγυρίζει ένα λόφο και ξαφνικά φέρνει τους αθλητές μπροστά από μια ανηφόρα –απότομη- με πολλά πατήματα (λούκια) ικανά να σου κόψουν την φόρα. Αυτήν την ανηφόρα επέλεξαν για να περάσουν την ημέρα τους οι θεατές.

Απότομες κλίσεις με ελάχιστη φόρα, πραγματικά για προπονημένους! Χιλιάδες κόσμος περισσότεροι από κάθε άλλη ειδική. Για να φτάσεις έπρεπε να διανύσεις χωματόδρομο μισή ώρα με αυτοκίνητο και 15 λεπτά περπάτημα σε ανηφόρα.

1432_ENSP100410

Mika Ahola

Mika Ahola

Κατηγορία Ε2
O Mika Ahola οδεύοντας στα 35 χρόνια οδηγά σαν πιτσιρίκος και δείχνει ικανός για όλα παρόλο που είναι νωρίς ακόμη στο πρωτάθλημα. Εκτός αυτού είχε και τύχη σήμερα μιας και είχε πρόβλημα με τον μαρσπιέ και το σταντ στην τελευταία απλή, προσπάθησε να το φτιάξει, δεν το κατάφερε γιατί είχε φύγει βίδα και πρόλαβε το ΣΕΧ μισό λεπτό πριν φάει καπέλο. Οδήγησε την μισή τελευταία ειδική κυρίως καθιστός και με ένα μαρσπιέ! O Ivan Cervantes (KTM) και ο Juha Salminen (BMW) αγωνίζονται τα τελευταία τρία χρόνια μαζί στο Ισπανικό πρωτάθλημα και γνωρίζουν τα μέρη του αγώνα. Ακόμα μια ένδειξη πόσο καλή δουλειά έχει κάνει ο Φιλανδός κερδίζοντας πόντους για την συνέχεια. Ο Ivan Cervantes μια ειδική πριν το τέλος ήταν τέταρτος πίσω από τον Rodrig Thain (TM) και τον Juha Salminen αλλά έσφιξε τα δόντια και προσπάθησε όπως είπε για αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο που ήρθε σήμερα για να του συμπαρασταθεί. Κέρδισε την τελευταία ειδική με διαφορά που τον έφερε από την τέταρτη στην δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Juha Salminen, όπως φαίνεται έχει βρει το δρόμο του με την μοτοσυκλέτα και ελπίζει για κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα. Πάντως οι δυο τους είχαν 22 και 25 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ahola. Τέταρτος ο Γάλλος Rodrig Thain φαίνεται πως διατηρεί την καλή του φόρμα από την περσινή χρονιά. Πέμπτος ο Thomas Oldratti (KTM) και έκτος ο Joakim Ljunggren (Husaberg) που βρέθηκε εκτός του καλού του εαυτού.

Antoine Meo

Antoine Meo

Κατηγορία Ε1
H επιμονή του Antoine Meo (Husqvarna) για την νίκη ήταν εμφανής και το μικρό Husqvarna δούλεψε υπερωρίες σήμερα για να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου ο Meo. O Meo είχε και μια επαφή στην τελευταία ειδική κάτι που τον έκανε να κουτσαίνει λίγο στην απονομή. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Johnny Aubert (KTM) δίνοντας μάχη με τον Meo αλλά ένα κόλλημα στην ανηφόρα της δεύτερης ειδικής extreme (δες παραπάνω) τον έκανε να ξεχάσει την πρώτη θέση το Σάββατο. Στην τρίτη θέση ο Cristobal Guerrero (Yamaha) σίγουρα θα ήθελε κάτι καλύτερο σε αυτόν τον αγώνα. Είχε και αυτός κόλλημα στην γνωστή ανηφόρα ακολουθώντας λάθος πάτημα αλλά με πέντε κερδισμένες ειδικές σήμερα βάζει υποψηφιότητα και για την αυριανή ημέρα. Ο μικρόσωμος Nickola Deparrois (Kawasaki) τερμάτισε τέταρτος, και την Φινλανδική μάχη της κατηγορίας κέρδισε ο Μatti Seistola (Husqvarna) που μετά από μια ατυχής χρονιά πέρυσι λόγω τραυματισμού ξεκινά πολύ καλά φέτος, αφήνοντας έκτο τον Eero Remes (KTM).

David Knight

David Knight

Κατηγορία Ε3
Η επιστροφή του David Knight στην ΚΤΜ σημαδεύτηκε από μια νίκη, την πρώτη της φετινής χρονιάς. Ο υψηλόσωμος Knight δήλωσε κουρασμένος αλλά ευτυχής που επέστρεψε με νίκη έχοντας στόχο το πρωτάθλημα. Έχοντας 31 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Christophe Nambotin (Gas Gas) δεν φάνηκε να υπάρχει μεγάλη μάχη αλλά με την επάνοδο του έτερου Γάλλου Seb Guillame (Husqvarna) που αγωνίζεται τραυματίας είναι σίγουρο πως οι δυο Γάλλοι θα προσπαθήσουν να στριμώξουν τον Knight. Πάντως αυτά τα εδάφη ευνοούν τον Knight και τα μεγάλα τετράχρονα. Στην τρίτη θέση ο επίσης δίχρονος Simone Albergoni (KTM) που συνηθίζει ακόμη την νέα του μοτοσυκλέτα. Λίγα δευτερόλεπτα εκτός βάθρου έμεινε ο Oriol Mena (Husaberg) στην τέταρτη θέση, πέμπτος ο Seb Guillame και έκτος ο Bartosz Oblucki (Husqvarna).

Victor Guerrero

Victor Guerrero

Κατηγορία ΕJunior
Με μεγάλη διαφορά κέρδισε ο νεαρός Victor Guerrero (Yamaha) αφήνοντας τον συναγωνισμό 1 λεπτό και 24 δευτερόλεπτα πίσω του. Με τον έταιρο Ισπανό διεκδικητή Lorenzo Santolino (KTM) εκτός αγώνα αφού εγκατέλειψε ο Guerrero κέρδισε άνετα την πρώτη του νίκη φέτος. Ο Jeremy Jolly (Honda) ανέβηκε στην δεύτερη θέση και ο Benoit Fortunato (Husaberg) συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου.

Αύριο το πρόγραμμα είναι το ίδιο συν τις δυο ειδικές enduro που σήμερα δεν χρονομετρήθηκαν στο πρώτο πέρασμα, θα είναι δηλαδή 15 χρονομετρημένες ειδικές! Το πρόγραμμα είναι εξουθενωτικό με τον πρώτο αναβάτη να τερματίζει 16:53, δηλαδή 7 ώρες και 53 λεπτά αγώνας!

Δείτε τι έγινε στον αγώνα της Παρασκευής.

Ιστοσελίδα πρωταθλήματοςοργανωτή και live αποτελέσματα. Δείτε τον πρόλογο του πρωταθλήματος.

Φωτογραφίες:  Race Photo / Δημήτρης Γιουβρής

Maurizio Micheluz

Maurizio Micheluz

Thain, Nambotin και Gaultier κάνουν πρωινό ζέσταμα με μπάλα!

Thain, Nambotin και Gaultier κάνουν πρωινό ζέσταμα με μπάλα!

[download id=”72″]