Ο αγώνας στην Πορτογαλία επεφύλασσε μικτές συνθήκες για τους αγωνιζόμενους καθώς η ολονύκτια βροχή το Σάββατο δυσκόλοψε κυρίως τα πρώτα σκέλη. Ο Clement Desalle (Suzuki) κέρδισε την πρώτη του νίκη GP φέτος ενώ ο Jeffrey Herlings κέρδισε την γενική στην ΜΧ2. Ο ίδιος ήταν και το πρόσωπο του αγώνα καθώς αμέσως μετά τον αγώνα δεν κράτησε το θυμό του, βρίζοντας στην τηλεόραση κάτι που ανάγκασε την ομάδα του, Red Bull KTM Racing, να τον τιμωρήσει με πρόστιμο και επίπληξη.

Κατηγορία ΜΧ2

Ο Herlings επωφελήθηκε την καλή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος κερδίζοντας τον αγώνα, έχοντας πίσω του τον Jeremy van Horebeek και τον Tommy Searle που είχε μάχη με τον Jordi Tixier για την τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος οι Herlings και Searle ξέφυγαν μπροστά με τον Searle να προσπερνά για την νίκη δυο γύρους πριν το τέλος και τον Herlings να κολάει σε αργότερο οδηγό. Ο Max Anstie συμπλήρωσε το βάθρο.

Jeffrey Herlings

Κατηγορία ΜΧ1

Ο Christophe Pourcel ξέφυγε στην εκκίνηση αλλά γρήγορα ο Clement Desalle προσπέρασε και οδήγησε τον αγώνα κερδίζοντας την νίκη στο πρώτο σκέλος. Ο Antonio Cairoli ενώ ήταν τρίτος έπεσε και από την πέμπτη θέση προσπάθησε και τελικά κατέκτησε την τρίτη θέση. Pourcel και Desalle βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα αλλά σύντομα ο Gaultier Paulin προσπέρασε, όταν λίγο πριν το τέλος ο Antonio Cairoli προσπάθησε για προσπέραση αλλά ο Paulin κράτησε την θέση του κερδίζοντας τον αγώνα. Cairoli δεύτερος και Desalle τρίτος.

Clement Desalle

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 17 Ιουνίου στην Γερμανία.

MX1 Results
1, Clement Desalle, Belgium, Suzuki

2, Gautier Paulin, France, Kawasaki

3, Tony Cairoli, Italy, KTM

4, Christophe Pourcel, France, Kawasaki

5, Ken de Dycker, Belgium, KTM

MX1 Championship Standings
1, Cairoli, 295

2, Desalle, 258

3, Paulin, 255

4, C. Pourcel, 254

5, de Dycker, 211

ΜΧ2 Results

1, Jeffrey Herlings, Netherlands, KTM

2, Tommy Searle, GBR, Kawasaki

3, Jeremy van Horebeek, Belgium, KTM

4, Max Anstie, GBR, Honda

5, Jake Nichols, GBR, KTM

MX2 Championship Standings

1, Herlings, 317

2, Searle, 293

3, van Horebeek, 268

4, Roelants, 204

5, Anstie, 191