Μεγάλη νίκη για τον Tray Canard (Honda, #41) καθώς επωφελήθηκε από τα προβλήματα των Stewart, Reed και Villopoto κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα με μεγάλη μάχη από τον περσινό πρωταθλητή Ryan Dungey (Suzuki, #1). Ο πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα Lites Ανατολής βρήκε νικητή τον Justin Barcia (Honda, #17) μετά από μάχι με τον Dean Wilson.

SX Main
Κακή εκκίνηση από τον James Stewart στην πρώτη στροφή παρέσυρε σε πτώση τους Chad Reed και Justin Brayton. O Ryan Villopoto αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας χάνοντας πολύτιμο χρόνο (αλλά τελικά τερμάτισε τρίτος). Εν τω μεταξύ ο Kevin Wndham οδηγούσε τον αγώνα κάνοντας διαφορά από τον δεύτερο Trey Canard. Στον δέκατο γύρο ο Windham είχε μια εντυπωσιακή πτώση παραδίδοντας την πρώτη θέση στον Canard, αλλά ο Ryan Dungey τον είχε πλησιάσει. Ένα λάθος του Canard έδωσε την ευκαιρία στον Dungey να βρεθεί μπροστά αλλά αυτό κράτησε λίγο καθώς ο Canard προσπέρασε ξανά κερδίζοντας τον αγώνα παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Dungey. O Stewart είχε ξανά πτώση καθώς προσγειώθηκε στην μοτοσυκλέτα του Jason Thomas και έμεινε στην 15η θέση.

SX Class Results
1. T. Canard
2. R. Dungey
3. R. Villopoto
4. D. Millsaps
5. A. Short
6. C. Reed
7. K. Roczen
8. B. Metcalfe
9. I. Tedesco
10. M. Alessi

Βαθμολογία SX Main
1.     Ryan Villopoto, Kawasaki – 132
2.     James Stewart, Yamaha – 123
3.     Trey Canard, Honda – 112
4.     Chad Reed, Honda – 105
5.     Ryan Dungey, Suzuki – 101
6.     Andrew Short, KTM – 80
7.     Brett Metcalfe, Suzuki – 80
8.     Justin Brayton, Yamaha – 65
9.     Davi Millsaps, Yamaha – 62
10.  Kevin Windham, Honda – 61

Lites East
Μεγάλη μάχη μεταξύ των Justin Barcia και Dean Wilson στους πρώτους γύρους, αντάλλαξαν την πρωτοπορεία του αγώνα μέχρι που ο Barcia έκανε μικρή διαφορά κερδίζοντας τον αγώνα, με το Wilson να τερματίζει δεύτερος. Για την τρίτη θέση ο Blake Wharton  και ο Ryan Sipes οδηγούσαν μαζί όταν ο Sipes παρέσυρε τον Wharton σε πτώση δίνοντας την δυνατότητα στον Blake Baggett να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Lites Results
1. J Barcia
2. D. Wilson
3. B. Baggett
4. R. Sipes
5. I. Trettel
6. B. Wharton
7. J. Anderson
8. L. Vincent
9. M. Lemoine
10. A. Martin