Στο πρωτάθλημα των ευκαιριών αυτή την φορά  ο David Millsaps ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στο San Diego και κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη στο AMA/FIM Supercross. Μετά από ενός αγώνα κενό ο Jake Weimer επέστρεψε στις νίκες της Lites Δύσης και τώρα είναι αγκαλιά με τον πρώτο του τίτλο.

Για άλλη μια φορά ο καιρός ήταν άστατος στην California και η βροχή προσπάθησε να χαλάσει ένα ακόμα αγώνα. Όμως οι διοργανωτές έχουν μάθει καλά την δουλειά και απέτρεψαν για άλλη μια φορά την πολλή λάσπη. Λέμε πολλή λάσπη γιατί ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα υγρός και υπήρχε λάσπη σε ορισμένα σημεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Η Honda είχε καιρό να δει νίκη στο supercross. O Millsaps ανέβασε τα ποσοστά του στην εταιρία με αυτήν την νίκη

ΟΡΕΝ Class
Το πρωτάθλημα γίνεται αγώνα με τον αγώνα και πιο ενδιαφέρον για την μεγάλη κατηγορία και τα τελικά ερωτήματα που αναμένονται να απαντηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι τα εξής: Θα αντέξει ο Ryan Dungey στην κορυφή της βαθμολογίας μέχρι το τέλος της σεζόν; Πότε θα ξυπνήσει οριστικά ο Ryan Villopoto; Τι συμβαίνει με τον Hill; Και έτσι που πάμε ίσως το βασικότερο ερώτημα όλων είναι, τι άλλο θα δούμε; Στο San Diego είδαμε τον David Millsaps να έχει γλυκαθεί από την γεύση του βάθρου στον προηγούμενο αγώνα και να κερδίζει πανάξια τον πρώτο του φετινό αγώνα. Ο Davi καθάρισε σχεδόν από την αρχή την υπόθεση πρώτη θέση αφού πέρασε στον δεύτερο γύρο τον Nick Wey που είχε πάρει την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα. Έχοντας πίσω του σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα τον ομόσταυλο του Andrew Short ο Millsaps οδήγησε άνετα στην κατάκτηση του αγώνα. Ο Short δυστυχώς είχε μια πτώση δύο γύρους πριν από τον τερματισμό που τον έβγαλε εκτός αγώνα και μάλλον εκτός πρωταθλήματος (πιθανότατα χτύπησε σοβαρά). Ο συνήθεις ύποπτος για την δεύτερη θέση στους τελευταίους αγώνες Josh Hill ξαναχτύπησε μετά από μέτρια εκκίνηση και δίνοντας μεγάλη μάχη με τον Ivan Tedesco. Πήρε ακόμα μια δεύτερη θέση αφήνοντας τον πολύ καλό σε αυτόν τον αγώνα Tedesco τρίτο. Μετά την πτώση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ryan Dungey στην εκκίνηση, ο Ryan Villopoto βρέθηκε μπλεγμένος κάπου μέσα στο χάος που δημιουργήθηκε και από την 16η θέση κατάφερε να βρεθεί τέταρτος διατηρώντας ακόμα τις ελπίδες του για τίτλο. Πάντως για ακόμα έναν αγώνα αυτός που τον δυσκόλεψε ήταν ο Jastin Brayton που πήρε μια παλικαρίσια πέμπτη θέση. Τον αγώνα της χρονιάς πρέπει να έκανε ο Ryan Dungey. Ξεκινώντας από τελευταίως κατάφερε να φτάσει στην έκτη θέση όπου και τερμάτισε, κρατώντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία αλλά και την απόδοση στο στοίχημα για την κατάκτηση του τίτλου, υπέρ του.

Αποτελέσματα San Diego, OPEN Class
1. Davi Millsaps Honda
2. Josh Hill Yamaha
3. Ivan Tedesco Yamaha
4. Ryan Villopoto Kawasaki
5. Justin Brayton Yamaha
6. Ryan Dungey Suzuki
7. Tommy Hahn Suzuki
8. Grant Langston Yamaha
9. Nick Wey Kawasaki
10. Kyle Chisholm Yamaha

D.Millsaps, J.Hill και I.Tedesco οι
νικητές της OPEN Class

Πέμπτη φετινή νίκη για τον Weimer με τον τίτλο αγκαλιά

Lites Class (Δύσης)
Με μόλις δύο αγώνες να απομένουν και μετά το San Diego 28 βαθμούς μπροστά, ο Jake Weimer μπορεί να χάσει αυτό το πρωτάθλημα μόνο από τον εαυτό του. Μιας και δεν του αρέσει να χάνει όπως έγινε στο San Francisco την προηγούμενη εβδομάδα, καθάρισε τον αγώνα στο San Diego και ουσιαστικά βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο. Την εκκίνηση του αγώνα για δεύτερη συνεχόμενη φορά πήρε ο Trey Canard αλλά σύντομα είχε μια πτώση στο γλιστερό τερέν και έτσι ο Weimer που ακολουθούσε πήρε την πρωτοπορία οδηγώντας στην κατάκτηση άλλης μιας πρώτης θέσης. Μεγάλες μάχες έγιναν για την κατάκτηση της δεύτερη θέσης με τον Max Anstie και τον Blake Wharton στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος όμως ο Wil Hahn έκανε την επίθεση του και πέρασε δεύτερος μετά την πτώση του Wharton και στον τελευταίο γύρο ο ομόσταυλος του στην ομάδα Lucas Oil – Troy lee Disigns Cole Seely τον πέρασε για να τερματίσει αυτός δεύτερος και ο Hahn τρίτος. Τέταρτος τερμάτισε ο Anstie με πέμπτο τον Broc Tickle και έκτο τον Canard που τερμάτισε σε αυτήν την θέση από τελευταίος που βρέθηκε μετά την πτώση του.

Αποτελέσματα San Diego, Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer Kawasaki
2. Cole Seely Honda
3. Wil Hahn Honda
4. Max Anstie Yamaha
5. Broc Tickle Yamaha
6. Trey Canard Honda
7. Phil Nicoletti KTM
8. P.J. Larsen KTM
9. Blake Wharton Honda
10. Chris Gosselaar Honda

J.weimer, C.Seely και W.Hahn οι
νικητές της Lites Δυσης

Έχει γίνει συνηθισμένη εικόνα φέτος οι πίστες να είναι καλυμμένες με νάιλον

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1 Ryan Dungey 105
2 Josh Hill 101
3 Ryan Villopoto 95
4 Davi Millsaps 82
5 Ivan Tedesco 77
6 Justin Brayton 72
7 Andrew Short 69
8 Kevin Windham 66
9 Tommy Hahn 56
10  James Stewart 51

Δείγμα μεγάλου πρωταθλητή. Ακόμα
και τις κακές μέρες επιβιώνει

Lites Class (Δύσης)
1 Jake Weimer 122
2 Trey Canard 96
3 Wil Hahn 94
4 Broc Tickle 78
5 Cole Seely 76
6 Blake Wharton 71a
7 Max Anstie 63
8 Josh Hansen 56
9 Jeff Alessi 45
10 Ryan Morais  42

Η σταδιακή άνοδος του Tedesco τον έφερε
στο πρώτο του φετινό βάθρο

Επόμενος αγώνας 13/02/2010 Anaheim III CA