Οι δύο εβδομάδες ρεπό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ ήταν αρκετές για τον Tanel Leok ώστε να ανεβάσει ρυθμούς προπόνησης και να κερδίσει τον πρώτο του φετινό αγώνα στο Δουβλίνο. Συνεχίζοντας με σταθερά βήματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΜΧ2 ο Tyla Rattray έφυγε για άλλο ένα GP νικητής.

MX1
Η κατάσταση της πίστας δεν ήταν καλή λόγο των πολλών βροχών που έπεσαν κατά την διάρκεια τη εβδομάδος. Οι διοργανωτές κατάφεραν όμως να εξαφανίσουν την λάσπη και τα πολλά νερά που υπήρχαν στην πίστα ώστε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί κανονικά. Στο πρώτο σκέλος ο τοπικός Billy Mackenzie κατάφερε και έφυγε από την εκκίνηση μπροστά έχοντας όμως πολύ κοντά του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας David Philipaerts καθώς και τους Ken deDycker, Tanel Leok και τον πρωταθλητή Steve Ramon. Φτάνοντας στον όγδοο γύρο ο deDycker έκανε την κίνηση του στον Mackenzie περνώντας μπροστά ενώ ο Philipaerts έχανε θέσεις από τους T.Leok και Ramon. Το σκέλος τελικά πήρε ο deDycker με δεύτερο τον T.Leok και τρίτο τον Mackenzie που κατάφερε να κρατηθεί μπροστά δίνοντας χαρά στους συμπατριώτες του. Μάχη για το πρωτάθλημα έδωσαν οι Philipaerts και Ramon, με τον πρώτο να καταφέρνει στο τέλος του σκέλους να τερματίσει αυτός στην τέταρτη θέση έναντι του πέμπτου τελικά Ramon. Μετά από κακή εκκίνηση και πολλά δύσκολα προσπεράσματα στην σφιχτή πίστα της Ιρλανδίας ο πρωταθλητής Γαλλίας πλέον Sebastian Pourcel τερμάτισε έκτος. Και στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Mackenzie αυτήν την φορά πιεζόμενος από τον T.Leok Στον έβδομο γύρο όμως ο T.Leok έκανε την κίνηση του και πέρασε μπροστά αφήνοντας τον Mackenzie να παλεύει με τους Philipaerts και Ramon. Μια πέτρα όμως χτύπησε τα γυαλιά του Mzckenzie αναγκάζοντας τον να τα βγάλει σε μια πίστα όπου για να μειωθεί η λάσπη οι διοργανωτές είχαν ρίξει πριονίδι, κάνοντας την οδήγηση πολύ δύσκολή χωρίς γυαλιά. Μπροστά κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο T.Leok που κατάφερε να πάρει το σκέλος συνεχίζοντας την άκρως ανοδική του πορεία το τελευταίο διάστημα, κερδίζοντας παράλληλα και το GP για πρώτη φορά φέτος. Προς το τέλος του αγώνα ο Philipaerts που οδηγούσε στην δεύτερη θέση άρχισε να κουράζεται και έγινε εύκολη λεία από τον κύριο αντίπαλο του φέτος Ramon που τερμάτισε δεύτερος αλλά και του deDycker που τερμάτισε τρίτος. Οι δύο οδηγοί της Suzuki πήραν και τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου με τον deDycker κάθεται στο δεύτερο σκαλί και τον Ramon στο τρίτο. Χάνοντας δύο βαθμούς βαθμολογική διαφοράς με την τέταρτη θέση που πέτυχε, ο Philipaerts θα έχει δύσκολο έργο στο Lierop την άλλη εβδομάδα, σε ένα αμμώδες τερέν που ο ίδιος δεν πάει άσχημα αλλά ο αντίπαλος του Ramon πάει καλύτερα. Δύσκολο έργο είχε και ο Mackenxie αλλά αν και χωρίς γυαλιά κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση. Την εξάδα έκλεισε ο Max Nagl μετά από μέτρια εκκίνηση και ένα σταθερό αγώνα.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους
1 de Dycker, Ken Suzuki
2 Leok, Tanel Kawasaki
3 Mackenzie, Billy Honda
4 Philippaerts, David Yamaha
5 Ramon, Steve Suzuki
6 Pourcel, Sebastien Kawasaki
7 Nagl, Maximilian KTM
8 Priem, Manuel Kawasaki
9 Coppins, Joshua Yamaha
10 Barragan, Jonathan KTM

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους
1 Leok, Tanel Kawasaki
2 Ramon, Steve Suzuki
3 de Dycker, Ken Suzuki
4 Philippaerts, David Yamaha
5 Mackenzie, Billy Honda
6 Nagl, Maximilian KTM
7 Priem, Manuel Kawasaki
8 Desalle, Clement Suzuki
9 Pourcel, Sebastien Kawasaki
10 Bill, Julien Honda

ΜΧ2
Η αποκάλυψη του GP της Ιρλανδίας δεν ήταν άλλη από την καταπληκτική εμφάνιση του Αμερικανού Zach Osborne. Σε γνώριμο τερέν καθώς ο ίδιος αγωνίζεται και στην Αγγλία εκτός από το παγκόσμιο, έδωσε δύο φοβερές εμφανίσεις αλλά μια ατυχία του στο δεύτερο σκέλος τον έφερε εκτός βάθρου. Όλα ξεκίνησαν από την εκκίνηση του πρώτου σκέλους όπου ο Osborne δεν είχε αντίπαλο, μπήκε από την αρχή στην κεφαλή της κούρσας και οδήγησε εκεί μέχρι και τον τερματισμό. Σε όλο το σκέλος πίσω του βρισκόταν ο Tyla Rattray που περισσότερο πόνταρε στην κούραση του Αμερικανού όσο περνούσε η ώρα. Η κούραση ποτέ δεν ήρθε και ο Rattray είδε την επίθεση του στο τέλος του σκέλους να έχει απάντηση, αρκούμενος τελικά στην δεύτερη θέση. Μετά από μια μικρή μάχη με τον Shaun Simpson o Nicolas Aubin κατάφερε να βρεθεί κι αυτός νωρίς στην τρίτη θέση και να τερματίσει άνετα σε αυτήν. Συνεχίζοντας τις κακές του εκκινήσεις ο Tommy Searle χρειάστηκε για άλλη μια φορά να παλέψει για να βρεθεί μπροστά, καταφέρνοντας τελικά να πάρει την τέταρτη θέση. Ο πρωταθλητής Γαλλίας της Elite 125 Steven Frossard δεν είχε και αυτός καλή εκκίνηση αλλά κατέφερε να φτάσει μέχρι και την πέμπτη θέση κερδίζοντας την μάχη με τον έκτο τελικά Simpson. Για τον βρετανό Simpson αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνας μετά την εγχείριση στον ώμο, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να είναι ιδιαίτερα μαχητικός στο GP της πατρίδας του και μάλιστα να τα βάλει με τον Osdorne στο δεύτερο σκέλος για την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Osborne όμως ήταν στον δρόμο για το πρώτο του φετινό βάθρο και τίποτα δεν φαινόταν ότι θα του ανέκοπτε αυτήν του την πορεία ή σχεδόν τίποτα. Χάνοντας στον έκτο γύρο την πρωτοπορία από τον Rattray αλλά δίνοντας ακόμα την μάχη για την πρώτη θέση ο Osborne αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει. Έτσι το σκέλος και τελικά το GP πήγε στον Rattray που μεγάλωσε την βαθμολογική του διαφορά από τον δεύτερο στο σκέλος και στον αγώνα Searle που ξανά είχε κακή εκκίνηση. Το δεύτερο φετινό του βάθρο πέτυχε ο Frossard ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί μετά την τρίτη θέση που πέτυχε σε αυτό το σκέλος, επιβεβαιώνοντας την καλή κατάσταση που βρίσκεται φέτος. Μετά από ένα άτυχο πρώτο σκέλος ο βρετανός Stephen Sword κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση σε αυτό, μπροστά από τον πέμπτο Anthony Boissiere που έδωσε σκληρή μάχη με τον έκτο Joel Roelands.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους
1 Osborne, Zach Yamaha
2 Rattray, Tyla KTM
3 Aubin, Nicolas Yamaha
4 Searle, Tommy KTM
5 Frossard, Steven Kawasaki
6 Simpson, Shaun KTM
7 Boissiere, Anthony KTM
8 Sword, Stephen Kawasaki
9 Boog, Xavier Suzuki
10 Goncalves, Rui KTM

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους
1 Rattray, Tyla KTM
2 Searle, Tommy KTM
3 Frossard, Steven Kawasaki
4 Sword, Stephen Kawasaki
5 Boissiere, Anthony KTM
6 Roelants, Joel KTM
7 Aubin, Nicolas Yamaha
8 Goncalves, Rui KTM
9 Boog, Xavier Suzuki
10 Monni, Manuel Yamaha

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Philippaerts, D. 441
2 Ramon, Steve 436
3 de Dycker, Ken 414
4 Barragan, J. 389
5 Coppins, J. 382
6 Pourcel, S. 371
7 Nagl, M. 356
8 Leok, Tanel 322
9 Mackenzie, B. 293
10 Desalle, C. 235

ΜΧ2
1 Rattray, Tyla 546
2 Searle, Tommy 519
3 Cairoli, A. 357
4 Aubin, Nicolas 343
5 Simpson, Shaun 337
6 Goncalves, Rui 327
7 Frossard, S. 284
8 Boog, Xavier 269
9 van Horebeek, J. 253
10 Monni, Manuel 245

Κατασκευαστών ΜΧ1
1 Yamaha 507
2 Suzuki 504
3 KTM 481
4 Kawasaki 467
5 Honda 398
6 TM 33
7 Aprilia 12

Κατασκευαστών ΜΧ2
1 KTM 616
2 Yamaha 559
3 Kawasaki 407
4 Suzuki 320
5 Honda 246

Επόμενος αγώνας 06-07/09/2008 Lierop, Ολλανδία.
Φωτογραφίες: Youthstream, Yamaha.