ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Μια σημαντική πρωτοβουλία αναπτύσσεται στην πόλη μας όσον αφορά την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Μοτοσυκλετιστικός Ομιλος Πτολεμαίδας ανέλαβε για δεύτερη χρονιά την  διοργάνωση του αγώνα SCRABLE Μοτοσυκλετών Δ. Μακεδονίας,στην Πτολεμαίδα. Οι μοτοσυκλετιστικοί όμιλοι που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια είναι Μ.Ο.Γ. Γρεβενά,  Μ.Ο.Π. Πτολεμαΐδα, Ο.ΔΙ.ΚΟ.Κοζάνη, Μ.Ο.Φ.Φλώρινα, Μ.ΟΜ.Μικρόκαστρο, Μ.Ο.Κ.Καστοριά, Λ.Ε.Μ.Ι.Ιωάννινα, Μ.Ο.Μ.Μουρικίου.

Ο αγώνας γίνεται κάτω από την σκέπη και υποστήριξη της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος) καθώς και με την συμπαράσταση του Δήμου Πτολεμαίδας. Σκοπός και στόχος των αγώνων ειναι η προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η ανάδειξη της μοτοσυκλέτας ως μέσο άθλησης και αναψυχής, η σωστή και οργανωμένη χρήση της μοτοσυκλέτας από τους νέους, με κανόνες ασφαλείας, καθώς και η ανάπτυξη της αθλητικής άμιλλας και συναγωνισμού. Εκτός όμως από αυτά οι αγώνες μοτοσυκλέτας προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα, μοναδικό ίσως σε μία περιοχή που χρειάζεται ανάλογες  πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.

Ο αγώνας θα γίνει στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Πτολεμαίδας, στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Η έναρξη του αγώνα ορίζεται στις 12:00. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2ου περιφερειακού πρωταθλήματος SCRABLE  Μοτοσυκλετών Δ. Μακεδονίας, για το 2008 έχει ως εξής:

2 Μαρτίου-Μ.Ο.Π.Πτολεμαίδα
6 Απριλίου-Μ.Ο.Γ.Γρεβενά.
20 Απριλίου-Μ.Ο.Μ.Μικρόκαστρο
25 Μαίου-Λ.Ε.Μ.Ι.Ιωάννινα
1 Ιουνίου-Μ.Ο.Κ.Καστοριά
5 Οκτωβρίου-Μ.Ο.Φ.Φλώρινα
19 Οκτωβρίου-Ο.ΔΙ.ΚΟ.Πετρανά Κοζάνης
26 Οκτωβρίου-Μ.Ο.Μ.Δήμος Μουρικίου Κοζάνης