Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σχετικά με τις εξετάσεις του ΚΕΨΑ και την σοβαρή αύξηση κόστους που αυτές θα επιβάρυναν τους αναβάτες η ΕΛΠΑ φαίνεται να ακούει και μειώνει τις αρχικές προυποθέσεις για έκδοση αγωνιστικής αδείας.

Επίσης απαντά προς αναβάτες Enduro και το θεσμικό όργανό τους (ΣΑΜΕ) κοινοποιώντας τις αλλαγές της στα θέματα που είχε ζητήσει προ καιρού ο σύνδεσμος. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΠΑ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΘΕΑΜ

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2006

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Η ΕΘΕΑΜ, εν όψει του 2007, προς διευκόλυνση των αγωνιζομένων, ανακοινώνει πως οι αναβάτες που επιθυμούν να αποκτήσουν αγωνιστική άδεια θα έχουν τις εξής επιλογές:

Α. Να περάσουν από τις εξετάσεις στο ΚΕΨΑ εφ’ όσον είναι δυνατόν, οπότε η ισχύς των θα είναι για το έτος που πραγματοποιήθηκαν και για τα επόμενα 2.
Β. Να ακολουθήσουν την παλαιά διαδικασία, δηλαδή να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις σε παθολόγο και οφθαλμίατρο και, εάν ο αναβάτης είναι άνω των 40 ετών, από καρδιολόγο για να υποβληθεί σε τεστ κόπωσης. Η ισχύς των εξετάσεων αυτών θα είναι μόνο για το έτος που πραγματοποιήθηκαν.
Γ. Οι ενδιαφερόμενοι για την έκδοση ημερήσιας άδειας για μεμονωμένους αγώνες θα ακολουθούν μία από τις παραπάνω διαδικασίες.

2. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Α.Μ.Ε. (ENDURO)

Η ΕΘΕΑΜ στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε τα εξής:

1. Το κόστος της απόκτησης αγωνιστικής άδειας για αγώνες ENDURO μειώνεται από 75€ σε 55€.
2. Το παράβολο συμμετοχής σε αγώνες ENDURO μειώνεται για μεν τους μονοήμερους αγώνες από 90€ σε 65€ και για τους διήμερους από 140€ σε 110€.
3. Η ΕΘΕΑΜ αναλαμβάνει το κόστος χρονομέτρησης των αγώνων ENDURO
4. Η ΕΘΕΑΜ θα διαθέσει στους διοργανωτές των αγώνων ENDURO τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την διεξαγωγή τους, με την προϋπόθεση ότι οι διοργανωτές θα δεσμευθούν για την εξασφάλιση τοπικά των απαραίτητων λοιπών μέσων και προσωπικού, όπως ασθενοφόρα, γιατρούς, νοσηλευτές, κλπ. Αυτό σημαίνει ότι οι διοργανώτριες λέσχες των αγώνων ENDURO θα επιλεγούν με το γνώμονα το παραπάνω κριτήριο σε συνεργασία με τον Promoter και τον ΣΑΜΕ.
5. Η ΕΘΕΑΜ βρίσκεται στην διαδικασία συζητήσεων με Promoter που θα αναλάβει τους αγώνες ENDURO.
6. Τα σχετικά με την προβολή των αγώνων ENDURO θα λυθούν μέσω του Promoter με την υποστήριξη της ΕΘΕΑΜ.
7. Το πρόγραμμα του 2007 θα ανακοινωθεί από την νέα ΕΘΕΑΜ εντός του 2006.