Η εκρηκτική εμφάνιση του Kevin Strijbos στην Τσεχία για την ΜΧ1 ήταν τέτοια που δεν άφησε περιθώρια σε κανένα να τον αμφισβητήσει. Η μεγάλη όμως έκπληξη ήρθε από την ΜΧ2 και τον Nicolas Aubin που πήρε τον αγώνα αφού κινήθηκε στους ίδιους ρυθμούς και μοιράστηκε βαθμούς με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Α.Cairoli.

MX1
Πρώτο σκέλος
Το πρώτο και δραματικό όπως εξελίχθηκε σκέλος, ξεκίνησε με τον Μike Brown να παίρνει άλλη μια φετινή εκκίνηση και να παλεύει για την πρωτοπορία του αγώνα με τον δεύτερο Jonathan Barragan. Πίσω τους ο Joshua Coppins τους παρακολουθούσε στενά χωρίς να επιχειρεί κάτι. Από την έβδομη θέση όπου βρέθηκε μετά την εκκίνηση ο Kevin Strijbos ήταν ο ταχύτερος μέσα στον αγώνα και γρήγορα άρχισε να ανεβαίνει θέσεις. Το δράμα ξεκίνησε με την πτώση του Coppins στον ένατο γύρο και συνεχίστηκε με την πτώση του Brown και του Barragan που εντωμεταξύ είχε περάσει μπροστά. Οι Brown και Coppins συνέχισαν τον αγώνα ενώ ο Barragan δεν ήταν τόσο τυχερός και εγκατέλειψε. Με πολύ δυνατό ρυθμό, εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις των πρωτοπόρων και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη αντίσταση από τον David Philipaerts, o Strijbos πήρε την ο πρωτοπορία, απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους κερδίζοντας άνετα το σκέλος με λίγο τυχερό αλλά και σίγουρα επιβλητικό τρόπο. Δεύτερος τερμάτισε ο Philipaerts που έδωσε σε όλο το σκέλος μάχη με τον τρίτο Ken deDycker. Μετά από πολύ καλή εκκίνηση και εξαιρετική εμφάνιση ο Julien Bill πήρε την τέταρτη θέση, κρατώντας πίσω του τον πέμπτο Tanel Leok. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και pole-man του βροχερού Σαββάτου Sebastian Pourcel, δεν είχε καθόλου καλή εκκίνηση και πάλεψε σκληρά για να βρεθεί στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ1 Loket
1 Strijbos Kevin Suzuki
2 Philippaerts David KTM
3 de Dycker Ken Honda
4 Bill Julien  Honda
5 Leok Tanel Kawasaki
6 Pourcel Sebastien Kawasaki
7 Mackenzie Billy Kawasaki
8 Renet Pierre A. Honda
9 Ramon Steve Suzuki
10 de Reuver Marc Yamaha

Δεύτερο σκέλος
Σε ακόμα μια εκκίνηση ο Mike Brown έδειξε το ταλέντο του και οδήγησε τον αγώνα, μπροστά από τον S. Pourcel και τον Barragan. Στον έκτο γύρο ο S.Pourcel πέρασε τον Brown την στιγμή που ο Strijbos μετά από καλή εκκίνηση είχε περάσει τρίτος. Στον όγδοο γύρο ο νεαρός βέλγος πέρασε και αυτός τον Brown, διατήρησε τον πολύ δυνατό του ρυθμό για άλλο ένα σκέλος και κατάφερε να περάσει και τον S.Pourcel στον δωδέκατο γύρο. Παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει να πέφτει ψιλή βροχή ο Strijbos δεν ανέκοψε ρυθμό, κυριάρχησε στο σκέλος και κατέκτησε επιβλητικά τον αγώνα. Σε καλύτερη μοίρα σε αυτό το σκέλος χάριν της καλής του εκκίνησης, o S.Pourcel κράτησε την δεύτερη θέση στο σκέλος ανεβαίνοντας έτσι την δεύτερη θέση στο βάθρο. Όντας πιο σταθερός σε αυτό το σκέλος ο Barragan, πήρε την τρίτη θέση μπροστά από τον τέταρτο Steve Ramon, που είδε την τύχη να του χαμογελάει μετά την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Coppins. Την εσωτερική μάχη της ομάδας της Kawasaki για την πέμπτη θέση κέρδισε ο Leok, προσπερνώντας και αφήνοντας έκτο τον ομόσταυλο του Billy Mackenzie.  Όσο για τον Coppins, η πτώση του και στο δεύτερο σκέλος με εγκατάλειψη αυτή την φορά σίγουρα θα κάνουν το Loket ένα αγώνα που σύντομα θέλει να ξεχάσει.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ1 Loket
1 Strijbos Kevin Suzuki
2 Pourcel Sebastien Kawasaki
3 Barragan Jonathan KTM
4 Ramon Steve Suzuki
5 Leok Tanel Kawasaki
6 Mackenzie Billy Kawasaki
7 Bill Julien  Honda
8 Renet Pierre A. Honda
9 Philippaerts David KTM
10 Brown Mike Honda

ΜΧ2
Πρώτο σκέλος
Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ απλά σε αυτό το σκέλος για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Antonio Cairoli αλλά και για τον πολύ καλό από το Σάββατο Nicolas Aubin. Έφυγαν μαζί από την εκκίνηση και γράφοντας σφιχτά και γρήγορα γυρολόγια απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους. Στους πρώτους γύρους ο Pascale Leuret προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό τους αλλά δεν τα κατάφερε και μάλιστα ο Tommy Searle στον πέμπτο γύρο του έκλεψε την τρίτη θέση. Ο πρωταθλητής και νικητής του προηγούμενου αγώνα Christophe Pourcel είχε κακή εκκίνηση και από 13ος προσπαθούσε να ανέβει θέσεις. Αργά αλλά αποτελεσματικά ο γάλλος κατάφερε να βρεθεί πέντε γύρους πριν το τέλος στην τέταρτη θέση και στους δύο τελευταίους γύρους απείλησε τον Searle, χωρίς όμως επιτυχία. Πρώτος τερμάτισε άνετα ο Cairoli με δεύτερο τον Aubin που έδειξε ότι του αρέσει η πίστα του Loket και μπορεί να γυρίσει γρήγορα μέσα σε αυτήν. Ο Searle με περίσσιο “τσαμπουκά” πήρε την τρίτη θέση περιορίζοντας στην τέταρτη τον C.Pourcel, που είχε ένα δύσκολο σκέλος. Από την τρίτη θέση όπου ξεκίνησε ο Leuret έχασε μερικές θέσεις αλλά κρατήθηκε στην πρώτη εξάδα τερματίζοντας πέμπτος, αφήνοντας πίσω του στην έκτη θέση τον Garreth Swanepoel που τον πίεσε προς το τέλος του αγώνα.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ2 Loket
1 Cairoli Antonio Yamaha
2 Aubin  Nicolas Yamaha
3 Searle Tommy KTM
4 Pourcel Christophe Kawasaki
5 Leuret Pascal Honda
6 Swanepoel Gareth Kawasaki
7 Boog Xavier Yamaha
8 Rattray Tyla KTM
9 Tarroux Jeremy KTM
10 Sword Stephen Kawasaki

Δεύτερο σκέλος
Η εκπληκτική εμφάνιση του Aubin στο πρώτο σκέλος δεν ήταν τυχαία και αυτό φάνηκε σε αυτό τον σκέλος, όπου πήρε την εκκίνηση και οδήγησε μπροστά σε όλο τον αγώνα. Πίσω του, ο Cairoli ήταν ο μόνος που κατάφερε να τον ακολουθήσει και μάλιστα υπό πίεση καθώς στην προσπάθεια του να βρεθεί κοντά στον πρωτοπόρο ώστε να του επιτεθεί, έχασε το τιμόνι χωρίς να πέσει στην προσγείωση ενός τραπεζίου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον αντίχειρα του όπως δήλωσε στο τέλος. Παρόλα αυτά ο Cairoli έκανε μια τελευταία προσπάθεια στον τελευταίο γύρο όταν η βροχή ήταν εντονότερη κι ο Aubin φυλαγόταν περισσότερο, αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει. Μεγάλη νίκη σε σκέλος και σύνολο για τον πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος 125 Elite Nicolas Aubin, που έγινε ο τρίτος αναβάτης που κερδίζει αγώνα φέτος. Δεύτερος τερμάτισε σε σκέλος και σύνολο ο Cairoli, που σε συνδυασμό με την καταστροφική μέρα του C.Pourcel είχε βαθμολογικούς λόγους να είναι χαρούμενος. Πολύ καλή μέρα και για τον βρετανό Searle που ξεκίνησε καλά μετά την εκκίνηση, πέρασε τον Matteo Bonini και μετά από μια μικρή μάχη με τον συντοπίτη του Stephen Sword, κατέλαβε άλλη μια τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο. Τέταρτος τερμάτισε ο Davide Guarneri μετά από μια μέτρια εκκίνηση και εκμεταλλευόμενος το γλιστερό της πίστας όπου είναι το δυνατό του σημείο. Ο Sword μετά από τραυματισμούς και άσχημα αποτελέσματα στην ΜΧ1 επέστρεψε στην ΜΧ2 και τα καλά αποτελέσματα άρχισαν να ξαναέρχονται με την πέμπτη θέση που πέτυχε σε αυτό το σκέλος. Επιστροφή στην πρώτη εξάδα και για τον έκτο Matti Seistola μετά από πολύ καιρό.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ2  Loket
1 Aubin Nicolas Yamaha
2 Cairoli Antonio Yamaha
3 Searle Tommy KTM
4 Guarneri Davide Yamaha
5 Sword Stephen Kawasaki
6 Seistola Matti Honda
7 Goncalves Rui KTM
8 Tarroux Jeremy KTM
9 Paulin Gautier Honda
10 Schiffer Marcus KTM

Βαθμολογίες
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1
1 Coppins J. 445
2 Ramon Steve 368
3 Pourcel S. 322
4 Philippaerts D. 312
5 Strijbos K. 300
6 Barragan J. 292
7 de Dycker Ken 276
8 Brown Mike 272
9 Leok Tanel 272
10 Mackenzie B. 247

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ2
1 Cairoli A. 533
2 Pourcel C. 411
3 Rattray Tyla 371
4 Searle Tommy 351
5 Leuret Pascal 320
6 Swanepoel G. 265
7 Aubin Nicolas 262
8 Seistola M. 200
9 Gundersen K. 197
10 Boissiere A. 171

Επόμενος αγώνας 05/08 Βέλγιο, Namur.
Φωτογραφίες: Massimo Zanzani