Σταμάτης Μαντάς (Hellinstore 018 – Husqvarna Racing – Περιοδικό 0>300)
1ος κατηγορίας Γενικής, 1ος κατηγορίας Β4
Κέρδισα την γενική κατηγορία για πρώτη φορά. Ήταν ένας συναρπαστικός και δυνατός αγώνας με έντονη μάχη με τον Τσακατσώνη και τον Σιαφαρίκα. Ο αγώνας ήθελε επιμονή και πάθος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Βόλη και τον Δημήτρη Χελιώτη που με βοήθησαν, με εμψύχωσαν και έτσι κέρδισα με μικρή διαφορά. Ευχαριστώ το κατάστημα Hellinstore 018 και όλους τους χορηγούς μου, χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα τα είχα καταφέρει.

 

 

Δημήτρης Τσακατσώνης (Makina – ELF – Pro Bike – Ok Wheel)
2ος κατηγορίας Γενικής, 2ος κατηγορίας Β4
H ΛΑΜΣ οργάνωσε καλά τον αγώνα όπως περιμέναμε, η διαδρομή είχε καλή μέση ωριαία χωρίς μεγάλες ευθείες. Οι ειδικές ήταν λίγες στο σύνολο, θα περίμενα περισσότερες και η ειδική crosscountry ήταν επικίνδυνη λόγω μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσαμε. Ο Σταμάτης Μαντάς ήταν στη μέρα του και οδήγησε πολύ δυνατά. Το συζητήσαμε μετά τον αγώνα και συμφωνήσαμε πως και οι δυο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Ειδικά όταν τερματίζεις έναν τέτοιο αγώνα με 30 χιλιοστά διαφορά. Το σημαντικό πιστεύω είναι πως κάναμε τη διαφορά σε αυτόν τον αγώνα και προσπεράσαμε τον Βασίλη Σιαφαρίκα. Όταν έχεις έναν καλύτερο αναβάτη τόσο καιρό μπροστά σου δουλεύεις για να μπορέσεις να τον φτάσεις κάποια ημέρα. Πιστεύω πως και εγώ και ο Σταμάτης Μαντάς τον έχουμε πλησιάσει και τώρα θα έχουμε τέσσερις συναρπαστικούς αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα θα καταλάβουμε τις τρεις θέσεις του βάθρου. Ταλαιπωρήθηκα από ένα πόνο στην μέση από τα μισά του αγώνα και δεν θα συμμετάσχω το επόμενο Σαββατοκύριακο σε ένα αγώνα scramble τον οποίο είχαμε προγραμματίσει γιατί θέλω να είμαι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα Enduro.

Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda Σαρακάκης – Agip – Bike Therapy – Moto market – Ok Wheel)
3ος κατηγορίας Γενικής, 1ος κατηγορίας Β3
Οι δυο ειδικές στο Λαιλιά ήταν οι πιο επικίνδυνες του φετινού πρωταθλήματος που έχω συμμετάσχει. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαν μικρότερη ταχύτητα και όχι μέση ωριαία πάνω από 50χλμ. Σε αυτές τις δυο ειδικές η μοτοσυκλέτα μου είχε πρόβλημα στις βαλβίδες εισαγωγής. Απλά είμαι ευχαριστημένος που κατάφερα να τερματίσω. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν άξιζε την νίκη ο Σταμάτης Μαντάς αλλά και την καλή παρουσία ο Δημήτρης Τσακατσώνης. Περιμένω με αγωνία τον επόμενο αγώνα.

 

Μιχάλης Τράντζας (Makina – Ok Wheel – Six Days – Wiseco – Πόλις Cafe – Racer Team)
1ος κατηγορίας Β5
Δεν είχε βρέξει και η σκόνη έκανε τον αγώνα κουραστικό. Η διαδρομή ήταν υπέροχη στο Λαιλιά και η ειδική στη Ραχωβίτσα όμορφη και τεχνική. Η ειδική crosscountry ήταν επικίνδυνη και δεν συγχωρούσε το λάθος. Νοιώθω πως έχω έρθει πιο κοντά στην μοτοσυκλέτα και μου ταιριάζει καλύτερα. Θα προσπαθήσω να κάνω τέσσερις νίκες στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος αλλά θα είναι δύσκολο για είμαστε τέσσερις αναβάτες όλοι ικανοί για την νίκη.

Γιάννης Τρίγκας (Bike Therapy – Ok Wheel – ΜΟΛΕΤ)
1ος κατηγορίας Α1
Το δύσκολο είναι ότι η κατηγορία έχει συναγωνισμό μόνο από 2 άτομα. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας με ωραία διαδρομή. Οι ειδικές του Λαιλιά δεν μου άρεσαν λόγω ταχύτητας, μόνο η ειδική της Ραχωβίτσας ήταν στα μέτρα μου γιατί ήταν πιο τεχνική. Οι εδικές στο Λαιλιά ήταν πολύ γρήγορες και επικίνδυνες. Για το πρωτάθλημα τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και όλα είναι ανοικτά. Δεν θεωρώ τους 15 βαθμούς με τους οποίους προηγούμαι αβαντάζ αλλά θα προσπαθήσω για 4 νίκες. Το ίδιο πιστεύω πως θα κάνει και ο Δημήτρης Πρέπας.

 

Χρήστος Θεοδωσόπουλος (Hellinstore 018 – Husqvarna Racing – Περιοδικό 0>300)
1ος κατηγορίας Α2
Ο αγώνας ήταν δύσκολος, η σηματοδότηση της απλής διαδρομής ήταν ελλιπής και οι ειδικές διαδρομές ήταν λίγες. Στον πρώτο κύκλο δεν πιέστηκα για την πρώτη θέση γιατί ήθελα να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα ενώ στο δεύτερο γύρο άλλαξα κάποια πράγματα και τελικά όλα πήγαν καλά. Πάνε όλα καλά μέχρι στιγμής με τις τέσσερις νίκες από την αρχή του πρωταθλήματος αλλά έχουμε ακόμα τέσσερις αγώνες και θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

 

Στράτος Μυρογιάννης (Hellinstore 018 – Μυρογιάννης Team)
1ος κατηγορίας Γ6 – Βετεράνοι
Ήταν ο καλύτερος αγώνας που συμμετείχα φέτος. Η οργάνωση από την ΛΑΜΣ ήταν ότι καλύτερο. Δεν ήταν σκληρός αγώνας, η σηματοδότηση ήταν πολύ καλή και οι ειδικές επίσης τέλειες. Όπως φαίνεται η κατηγορία φέτος είναι πολύ δύσκολη αφού εγώ, ο Χάρης Βόβλας και ο Μανόλης Νανάκος είμαστε πολύ κοντά σε χρόνους. Θέλω να πω στην ΕΛΠΑ πως στη Μυτιλήνη έχουμε 60 αναβάτες με αγωνιστικές άδειες. Είναι απίθανο όλοι εμείς την επόμενη χρονιά να ταξιδέψουμε στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη για να περάσουμε εξετάσεις στα ΚΕΨΑ. Ξοδεύουμε ήδη πολλά χρήματα για να συμμετάσχουμε στους αγώνες.

Ζβιντιρίκος Αποστόλης (Hellinstore 018 – Μυρογιάννης Team)
1ος κατηγορίας Γ7 – Νέοι
Ήταν ο πρώτος μου αγώνας σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και πέρασα καταπληκτικά. Μου άρεσε πολύ η crosscountry. Ήταν εύκολος αγώνας σχετικά με τους αγώνες που διοργανώνονται στη Μυτιλήνη, δεν χρειάστηκα να σπρώξω πουθενά (!) την μοτοσυκλέτα. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Είχα προγραμματίσει ένα μήνα πριν να συμμετάσχω στον αγώνα λόγω κόστους. Για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος θα προσπαθήσω αλλά είναι δύσκολα οικονομικά για εμένα.

 

Γιάννης Σεβαστόπουλος (Μεζεδοπωλείο Καλλιπάτειρα – Καρίμαλης Hellinservice – Moto Wheel – Ηλετροδυναμική)
2ος κατηγορίας Γ7 – Νέοι
Μου φάνηκε εύκολος ο αγώνας καθώς συμμετείχα φέτος στο Red Bull Romaniacs. Θέλω πολύ δουλειά στις ειδικές, ωραία μέρη και ειδικές. Πιστεύω πως έχω προβάδισμα σε αγώνες που έχουν σφικτές διαδρομές, gγιατί έχω καλή φυσική κατάσταση. Ο Θωμαίδης είχε καλή παρουσία στις ειδικές. Εγώ θα προσπαθήσω να δουλέψω για να μπορέσω να είμαι πιο αποτελεσματικός στις ειδικές. Είναι η πρώτη μου χρονιά που συμμετέχω και μου αρέσει πολύ, μάλιστα έχω αποφασίσει την επόμενη χρονιά να αλλάξω κατηγορία.