Αυτό το Σαββατοκύριακο τέσσερις αγώνες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον μας. Η πίστα της Χαλκίδας ετοιμάστηκε και λειτουργεί ξανά φιλοξενώντας τον πρώτο αγώνα motocross του πρωταθλήματος ΑΜΟΤΟΕ, o E-75 διοργανώνει τον πρώτο αγώνα scramble του Αττικού κυπέλλου Ε-75 στο Πυργάκι Π. Φωκαίας, η Βασαλτία φιλοξενεί τον δεύτερο αγώνα του κυπέλλου Βορείου Ελλάδος ΟΜΕ και στο Μεσολόγγι διοργανώνεται ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος scramble ΟΜΕ. Περισσότερες πληροφορίες:

  • Motocross Χαλκίδα – live αποτελέσματα (οι αγώνες ξεκινούν στις 11:00)
  • Scramble Π. Φωκαία – live αποτελέσματα (oι αγώνες ξεκινούν στις 11:00)
  • Scramble Μεσολόγγι – live αποελέσματα (ο αγώνας ξεκινά στις 12:00)

Στη Χαλκίδα το Σάββατο όλα ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τους 100 και πλέον αθλητές που συμμετέχουν με την προετοιμασία της πίστας να λαμβάνει θετικά σχόλια από όλους. Υπάρχει περίφραξη σε όλη την πίστα, paddocks σε άρτια κατάσταση, ξαπλώστρες και ομπρέλες (!) αλλά και αυτοσχέδιες κερκίδες για τους θεατές.

Όλη η πίστα έχει στρωθεί με άμμο, εκτός από τα άλματα και με την ζέστη των τελευταίων ημερών παρουσιάστηκε και σκόνη αλλά η οργάνωση υποσχέθηκε να βρέξει την πίστα το βράδυ έτσι ώστε η πίστα να ετοιμαστεί όσο καλύτερα για τους αγώνες της Κυριακής.

Το Σάββατο είχαμε τα πρώτα δυο σκέλη του αγώνα, τον αγώνα mini-junior και μια όμορφη μάχη των Κρητικού (Yamaha, #161) και Λυρίου (Suzuki, #120) που έληξε υπέρ του πρώτου και μια άνετη νίκη του Νίκου Ανδρέου (ΚΤΜ, #1) στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας Open.

0015_MXCH200310

Μανώλης Κρητικός Junior

Μανώλης Κρητικός Junior

Εκκίνηση κατηγορίας Open.

Εκκίνηση κατηγορίας Open.

Η πίστα οροιοθετήθηκε με συρματόπλεγμα.

Η πίστα οροιοθετήθηκε με συρματόπλεγμα.

Απολαύστε τον αγώνα σε ξαπλώστρες, μόνο στην πίστα Χαλκίδας.

Απολαύστε τον αγώνα σε ξαπλώστρες, μόνο στην πίστα Χαλκίδας.


 

Πρώτος αγώνας για το Αττικό Κύπελλο Scramble του 2010, στο γνωστό πλέον χώρο στο Πυργάκι της Π. Φώκαιας. Η νέα σχεδίαση της διαδρομής, με προσθήκες κυρίως enduro κομματιών, αλλά και η ανάποδη φορά κίνησης από αυτή που ξέραμε, ικανοποίησαν τους 78 αναβάτες που βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώνα. Ο καιρός ιδανικός για οδήγηση, με μοναδικό μειονέκτημα την εμφάνιση σκόνης, από την αρχή κιόλας του Α’ σκέλους και για όλο τον αγώνα, που δυσκόλεψε αρκετά τους αναβάτες.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, των κατηγοριών SB και SV, κυριάρχησαν ο Χριστοφορίδης Γιώργος και ο Καταμπάς Νεκτάριος αντίστοιχα. Στις μεγάλες κατηγορίες πρώτοι τερμάτισαν ο Γκλαβάς Ανδρέας στην S1, ο Μυλωνίδης Νικόλαος στην S2 και ο Κουκούτσης Γιώργος στην S3. Πρώτος γενικής ο Μυλωνίδης Νικόλαος.

IMG_2228 copy

Θα ακολουθήσει αναλυτικό άρθρο του αγώνα.

Φωτογραφίες: Race Photo/Δημήτρης Γιουβρής, Νικόλας Οικονόμου, Στράτος Ραπτόπουλος.