Το επισυναπτόμενο βίντεο νομίζω ότι είναι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι μια ιστορία που αποδεικνύει ότι το δυνατότερο όπλο του ανθρώπου είναι η θέληση που δεν γνωρίζει όρια όταν υποκινείται από το αντίστοιχα δυνατό συναίσθημα την αγάπη.

Η αγάπη για έναν άλλο άνθρωπο η αγάπη για τον αθλητισμό και η ιστορία με λίγα λόγια πάει κάπως έτσι. Ένα ζευγάρι αποκτά ένα παιδί που έχει σοβαρή ανατομική αναπηρία. Οι γιατροί τους λένε ότι το παιδί δεν θα έχει νοητική ανάπτυξη και δεν τους δίνουν ελπίδες για το μέλλον του. Ο μπαμπάς του σε πείσμα όλων των αντίθετων απόψεων αποκτά ένα κώδικα επικοινωνίας μαζί του και το παιδί αναπτύσσεται νοητικά κανονικά και πηγαίνει στο σχολείο. Ο μικρός κάποια στιγμή ζητά από τον μπαμπά του να αθληθεί. Ο μπαμπάς δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και αρχίζει να προπονείται κουβαλώντας τον μικρό του γιο στα χέρια για να έχει κι αυτός την χαρά του αθλητισμού!!!
Το εκπληκτικό. Ο μπαμπάς πλέον έχει τρέξει δεκάδες μαραθώνιους 60 αγώνες τριάθλου και 6 Ιronman πάντοτε μαζί με τον γιου του!!
Το video δείχνει τη συμμετοχή τους σ’ ένα ironman. Ο Dick Hoyt κολυμπάει 2,4 μίλια έχοντας δεμένο πάνω του το γιό του Rick σε βάρκα (!), μετά ποδηλατεί 120 μίλια (!) με το γιο του σε ειδική θέση πάνω στο ποδήλατο και τέλος τρέχει 26.6 μίλια μαραθώνιο σπρώχνοντας το αναπηρικό καρότσι του γιου του!!

Μια συγκινητική και απίστευτα δυνατή ιστορία