Μετά από αναμονή πολλών μηνών η ΑΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε σήμερα τα ημερολόγια πρωταθλημάτων enduro για το πανελλήνιο πρωτάθλημα καθώς και για τα πρωταθλήματα Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη καθώς η ομοσπονδία περιμένει τους αθλητές και τις ομάδες τους να συμμετέχουν στον πρώτο αγώνα που διοργανώνεται στον Λαγκαδά την επόμενη εβδομάδα! Ναι σωστά διαβάσατε την επόμενη εβδομάδα 23 Φεβρουαρίου ξεκινά το πρωτάθλημα! Αν νομίζετε ότι μεροληπτούν κατά των αθλητών απλά να σας αναφέρω πως σήμερα, επίσης, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross του οποίου ο πρώτος αγώνα διοργανώνεται σε ενάμιση μήνα! Ναι σε ενάμιση μήνα.

Και αν το σοκ του πρώτου αγώνα δεν είναι αρκετό το πρόγραμμα του πανελληνίου πρωταθλήματος, καταφέρνει να σε προσγειώσει αρνητικά ακόμη περισσότερο. Το φετινό πρωτάθλημα αποτελείται από έξη αγώνες(!) μόνο, πέντε τοποθεσίες με τον αγώνα των Τρικάλων να είναι διήμερος. Ναι σωστά διαβάσατε, πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro με έξη αγώνες! Ούτε μπορώ να θυμηθώ πότε ξανά στο παρελθόν το πανελήνιο πρωτάθλημα είχε τόσους λίγους αγώνες.

Ομως η ομοσπονδία δείχνει να είναι από άλλο πλανήτη, καθώς εν μέσω κρίσης απαιτούν από τους αθλητές και τις ομάδες να πραγματοποιήσουν δυο αγώνες σε δυο εβδομάδες, 23/2 Λαγκαδάς και 09/3 Αθήνα δηλαδή το 33% του φετινού πρωταθλήματος! Όταν μάλιστα το ενδιάμεσο Σαββατοκύριακο είναι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως τα έξοδα είναι υπερβολικά για όλους. Και επειδή το άθλημά δεν είναι επαγγελματικό, πόσο εύκολο είναι για κάποιο αθλητή σήμερα να ζητήσει να λείψει από την δουλειά του σε τόσο κοντινές ημερομηνίες, ή αντίστοιχα σε έναν επαγγελματία να κλείσει το μαγαζί του συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Είναι κάτι που αποδυκνύει πως η ομοσπονδία δεν νιώθει τον παλμό της αγοράς, δεν καταλαβαίνει τις καθημερινές ανάγκες των αθλητών που την στηρίζουν τόσα χρόνια.

Αλλά έχει και αστεία η ανακοίνωση. Ο αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος enduro στα Τρίκαλα διοργανώνεται 27-28 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα μετά τον αντίστοιχο αγώνα (21 Σεπτεμβρίου) του πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος στα Τρίκαλα! Τώρα τι να πω για αυτό. Από τη μια η ΜΟΛΕΤ θα κάνει διπλό αγώνα σε δυο εβδομάδες, αλλά και οι αθλητές μπορούν πρώτα να αγωνιστούν στον αγώνα του Βορείου Ελλάδος στις 21 Σεπτεμβρίου (κατηγορία Expert) και να κάνουν μια ωραία προπόνηση για τον διήμερο αγώνα μια εβδομάδα μετά.

Ομως οι καλοί άνθρωποι της ομοσπονδίας φρόντισαν οι αθλητές του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος να ξεκουραστούν έξη μήνες (!) μετά τον πρώτο αγώνα τους 09/3 στην Αθήνα καθώς ο επόμενος αγώνας τους είναι 07 Σεπτεμβρίου στην Άμφισσα.

Τι να πει κανείς; Είναι στα όρια του αστείου όλα αυτά, να γελάσεις ή να κλάψεις…

skepseis-550