ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Hard Core καταστάσεις για αναβάτες και μόνο!

Ένα ξεχωριστό Trail Ride διοργάνωσε το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης 0-300 και η ιστοσελίδα off-road.gr στις 3 Ιουλίου, στα φόρτε του καλοκαιριού, που όμως μας θύμισε δύσκολες χειμωνιάτικες μέρες! Το Trail Ride αυτό ήταν αφιερωμένο ειδικά στους “σκληροπυρηνικούς” μοτοσυκλετιστές, με μια διαδρομή ιδιαίτερα απαιτητική και σκληρή, με αρκετή ταλαιπωρία και κούραση, σφιχτά μονοπάτια, ανηφόρες, κατηφόρες, σπρώξιμο, ιδρώτα, αλληλοβοήθεια… Hard Core διαδρομή, από αυτές που μας είχαν λείψει στα τελευταία Trail Ride – Rally Raid, αφού η συνεύρεση των μοτοσυκλετών enduro με τα αυτοκίνητα 4Χ4 είχε αναγκαστικά “ανοίξει” και διευκολύνει τις διαδρομές για τους ικανότατους αναβάτες.

Η διαδρομή των 125 χιλιομέτρων που ξεκίνησε στις 10:00 π.μ. από τα γραφεία του περιοδικού 0-300 και κατευθύνθηκε σε δύσκολα μονοπάτια της Πάρνηθας, όργωσε την Πεντέλη και τον Μαραθώνα και μετά πέρασε στην Pista Terradura για μια extreme ειδική διαδρομή, για να καταλήξει στα ανατολικά παράλια για μπάνιο και ξεκούραση και συγκεκριμένα στο Σχοινιά, στο Beach Bar Maui & Sons. Εκεί υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους αγωνιζόμενους, με μουσική, ποτά και φαγητό, ειδική προσφορά του beach bar, ενώ πολλά κύπελλα και δώρα από τον χορηγό επικοινωνίας, τον Kiss FM, περίμεναν τους νικητές αλλά και τους χαμένους!

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχτηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει οι διοργανωτές, αφού ο καιρός στάθηκε αδυσώπητος! Από τις 12:00 και μετά, οι ουρανοί… άνοιξαν και μια καταρρακτώδης βροχή “έπνιξε” την διαδρομή. Η λάσπη απλώθηκε παντού, τα λούκια έγιναν χείμαρροι, οι πέτρες γλιστρούσαν και η δύσκολη διαδρομή έγινε σε πολλά σημεία σχεδόν αδιάβατη για την πλειονότητα των συμμετεχόντων. Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ο σκοτεινός ουρανός θύμιζε χειμώνα! Ήδη από την μέση της διαδρομής, οι μισοί αναβάτες εγκατέλειψαν. Τα μονοπάτια της Πεντέλης, με τη λάσπη και τη γλίτσα μοίρασαν… τούμπες και κούραση, ενώ αυτά του Μαραθώνα με την πέτρα και τις δύσκολες ανηφοριές, έβαλαν φρένο και στους πιο τολμηρούς που συνέχιζαν! Τελικά, μέχρι την Pista Terradura έφτασαν τελικά μόλις 10 οδηγοί, ενώ από τους 70 αναβάτες που ξεκίνησαν, τερμάτισαν μόλις 7 σκληροπυρηνικοί “ήρωες” που κατάφεραν και αντεπεξήλθαν όχι μόνο στις φυσικές δυσκολίες της διαδρομής, αλλά και στα τεχνικά εμπόδια της πίστας Terradura! Λάκκοι με νερό, απότομες ανηφόρες, προσπάθεια και αλληλοβοήθεια, έφτιαξαν ένα σκηνικό Hard Core με πολύ και σπάνιο θέαμα για τους πολλούς θεατές.

 Τελικά, νικητής αναδείχτηκε ο Γιάννης Σεβαστόπουλος με ΚΤΜ 250 EXC που κέρδισε και την κατηγορία 450cc, έχοντας πίσω του τους Σταύρο Ανανιάδη με ΚΤΜ 450 ΕXC και Φώτη Τζαμαλούκα με ΚΤΜ 250 EXC. Στην τέταρτη θέση και πρώτος στη μικρή κατηγορία 125 2Τ / 250 4Τ ήταν ο Αλέξανδρος Ψωφάκης με ΚΤΜ 125 EXC, που μετά τα Quad δοκίμασε την τύχη του με επιτυχία και στους δύο τροχούς! Δεύτερος ήταν ο Χάρης Καμαρούλιας με Υamaha WR 250 F και τρίτος ο Θοδωρής Ζήσης με Honda XR 250. Τέλος, στην μεγάλη και δυσκολότερη κατηγορία OPEN νικητής και μοναδικός που τερμάτισε ήταν ο Σταύρος Κανελλέας –επίσης από τον χώρο των Quad- με Honda XR 650.