9ος αγώνας Πανελληνίου πρωταθλήματος Scramble ΑΜΟΤΟΕ 2007
Ημερομηνία: 11 Νοεμβρίου 2007

Τοποθεσία: Πυργάκι Αναβύσσου
Συμμετοχές: 49 (S1:11, S2:6, S3:6, SB:20, ATV:6)
Θεατές: ελάχιστοι
Καιρός: ηλιοφάνεια 20οC

Ο Γιώργος Μανωλίδης εξελίσσεται σε all around rider κερδίζοντας και αυτόν τον αγώνα στο Πυργάκι Αναβύσσου, ο οποίος παρά την συνεχόμενη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ένας από τους πιο σκονισμένους αγώνες! Λίγοι θεατές παρακολούθησαν την προσπάθεια 49 αθλητών (και 6 atv) για τον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Scramble ΑΜΟΤΟΕ.

Στον αγώνα των πρωταθληματικών κατηγοριών ο Παναγιώτης Θερριός επωφελούμενος της εκκίνησης (η κατηγορία εκκίνησε πρώτη) ξέφυγε μπροστά προσπαθώντας να φτιάξει μια διαφορά που θα του έδινε την νίκη. Πίσω του όμως καιροφυλακτούσε ο Μανωλίδης, ο οποίος γύρο με το γύρο πλησίαζε στην πρώτη θέση. Πιο πίσω ο Γιώργος Μυλούκας και ο Αντώνης Πρίμος ξεχώρισαν από την κατηγορία Ε1.

Δεύτερη εκκίνησε η κατηγορία Ε2 και ο Τάσος Τσιουχάρας βρέθηκε να οδηγεί μετά την εκκίνηση κρατώντας σε όλο τον αγώνα ένα καλό ρυθμό. Ο Φώτης Σκαρής κράτησε καλό ρυθμό μένοντας κοντά στον Τσιουχάρα ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο ενώ και ο Ντίνος Μανωλάς πιο πίσω πλαισίωνε την πρώτη τριάδα.

Την εκκίνηση στην κατηγορία Ε3 κέρδισε ο Σάββας Καπαγερίδης ακολουθούμενο από τον Παναγιώτη Χριστοφίδη και πιο πίσω τον Θοδωρή Βασιλάκη.

Πλην τα προβλήματα του Θερριού στην κορυφή (έμεινε από βενζίνη, αλλά συνέχισε) και την υπεροχή του Μανωλίδη το επίσης θετικό είναι η επικράτηση του βετεράνου Αντώνη Πρίμου στην κόντρα για την δεύτερη θέση της κατηγορίας με τον Γιώργο Μυλούκα, που έκανε περισσότερο αγώνα υπομονής για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση.

Ο Παναγιώτης Χριστοφίδης επίσης προσπέρασε τον Καπαγερίδη παίρνοντας μια ευρεία νίκη ενώ και ο Τσιουχάρας επικράτησε στην κατηγορία Ε2.

Η κατηγορία SB είχε (παραδοσιακά) τις περισσότερες συμμετοχές όπου ο Λευτέρης Τιτιρέκης κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τον Απόστολο Καραποστόλη, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο γύρο, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Αριστείδης Παπαβασιλείου.

Μεγάλο ενδιαφέρον και θέαμα παρουσίασε και ο αγώνας των ATV όπου οι έξη συμμετέχοντες πρόσφεραν πολύ θέαμα, αλλά και σκόνη. Νικητής ο Θοδωρής Καζναφερίδης με Yamaha, στη δεύτερη θέση ο Ιάσωνας Δροσινός με Suzuki και τρίτος ο Σταύρος Μάνεσης με Yamaha. Αρκετά ήταν τα σχόλια των αθλητών ATV για την μικρή σε πλάτος διαδρομή, όμως το άθλημα είναι αρκετά νέο στη χώρα μας και πρέπει η ομοσπονδία να καθιερώσει σωστότερους κανονισμούς.

Περισσότερες φωτογραφίες

Δείτε τις φωτογραφίες σας στο www.racephoto.gr