Η άψογη οργάνωση και η δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα Moto Cross που διοργάνωσε η Pro Action και ο Σύλλογος Μοτοσικλέτας Αρκαλοχωρίου (Σ.Μ.Α.), σε μία ολοκαίνουρια πίστα στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Ο αγώνας ήταν ο δεύτερος της χρονιάς για το Πανελλήνιο Κύπελλο Moto Cross και ο πρώτος για τον αντίστοιχο Παγκρήτιο θεσμό και συγκέντρωσε συνολικά σαράντα τέσσερις συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Ο καιρός την Κυριακή το πρωί ήταν καλός και δεκάδες φίλοι του αθλήματος συγκεντρώθηκαν και απόλαυσαν το όμορφο θέαμα που πρόσφεραν αναβάτες και μοτοσικλέτες. Οι αναβάτες με τη σειρά τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δίνοντας μάχες που έκοβαν την ανάσα αποζημιώνοντας στο έπακρο τους θεατές.

Η πίστα βρίσκεται έξω από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου σε μία έκταση απείρου φυσικού κάλους που παραχώρησε ο Δήμος Αρκαλοχωρίου και όταν θα ολοκληρωθεί δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις μεγάλες πίστες που φιλοξενούν πρωταθληματικούς αγώνες. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η μοναδική έλλειψη που παρατηρήσαμε στην πίστα ήταν σύστημα ποτίσματος, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα πολλή-πολλή σκόνη. Όμως οι άνθρωποι της λέσχης μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι τον επόμενο αγώνα, σε ένα μήνα περίπου, θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου. Η κατασκευή της πίστας έγινε με έξοδα του Δήμου και με πολλή προσωπική εργασία όλων των μελών του Σ.Μ.Α. και το αποτέλεσμα είναι ότι καλύτερο για το μηχανοκίνητο αθλητισμό της Κρήτης.

Στον αγώνα τώρα και την κατηγορία MX2, στον πρώτο αγώνα οι Διγενής με CRF250 και Βαγγελάκος με SXF250 έφυγαν μπροστά δίνοντας ξεχωριστή μάχη με την 1η θέση να αλλάζει διαρκώς χέρια και τελικό νικητή το Διγενή με διαφορά μόλις μισό δευτερόλεπτο! Πιο πίσω οι Ροβυθάκης και Ψεγιαννάκης και οι δύο με SXF250 είχαν τη δική τους μάχη για την 3η θέση με τελικό νικητή τον Ροβυθάκη. Πίσω τους τρεις αναβάτες διεκδίκησαν την 5η θέση με το Λιγνό με KXF250 να επικρατεί, αφήνοντας 6ο τον Τζιώτη με SX125 και 7ο τον Τερζάκη με SXF250.

Στο δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 ο Βαγγελάκος έφυγε μπροστά και παρέμεινε 1ος μέχρι το τέλος, ενώ ο Διγενής είχε άσχημη εκκίνηση καθυστέρησε αρκετά πίσω από πιο αργούς αναβάτες, παρόλα αυτά τερμάτισε 2ος με μόλις ενάμιση δευτερόλεπτο διαφορά από τον 1ο. 3ος τερμάτισε ο Τερζάκης, 4ος ο Ροβυθάκης, 5ος ο Λιγνός και στην 6η θέση βρέθηκε ο Βουλγαρέλης με ΚΤΜ125.

Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ1 οι Διακάκης Νικηφόρος με CRF450 και Σκύβαλος με SXF450 πάλεψαν τροχό με τροχό σε όλο τον αγώνα με τον Σκύβαλο να είναι τελικός νικητής. Πίσω τους 3ος τερμάτισε ο Κεραμιδάς με ΚΤΜ450, 4ος ο Σαμιωτάκης με SX250, 5ος ο Βρέντζος με ίδια μοτοσικλέτα και 6ος ο Δαλέτζιος με SXF450.

Στο δεύτερο αγώνα της ΜΧ1 ο Σκύβαλος έφυγε μπροστά και παρέμεινε 1ος μέχρι το τέλος, ενώ πίσω του ο Διακάκης ακολούθησε τον ίδιο ρυθμό χωρίς όμως να τον απειλήσει ιδιαίτερα. 3ος τερμάτισε κα πάλι ο Κεραμιδάς, 4ος ο Σαμιωτάκης, 5ος ο Πετράκης και 6ος ο Βρέντζος.

Στην MX-Open, και στους δύο αγώνες ο Κατσικανδράκης με RMZ450 πέτυχε άνετη νίκη χωρίς να απειληθεί από άλλο αναβάτη. Στον πρώτο αγώνα 2ος τερμάτισε ο Κορνηλάκης με SXF250, 3ος ο Καραφωτιάς με ίδια μοτοσικλέτα, 4ος ο Καντηφεδάκης με RMZ250, 5ος ο Μπιτσάκης με ίδια μοτοσικλέτα και 6ος ο Ντουρουντουδάκης με CRF250. Στο δεύτερο αγώνα, 2ος τερμάτισε ο Μπιτσάκης, 3ος ο Καντηφεδάκης, 4ος ο Αντρεαδάκης με SXF250, 5ος Μηλιώτης με ίδια μοτοσικλέτα και 6ος πάλι ο Ντουρουντουδάκης.

Στον αγώνα πήραν μέρος και τέσσερα «πιτσιρίκια» κλέβοντας κυριολεκτικά την παράσταση. 1ος Junior ο Καψαλάκης με ΚΧ85, 2ος ο Μπετήνης Ν. με SX85 και 3ος ο Μπετήνης Κ. με ίδια μοτοσικλέτα. Πίσω τους τερμάτισε ο μοναδικός αναβάτης της Mini, ο μόλις 5 ετών Φανουράκης με ΚΤΜ65, ο οποίος απέσπασε και τα περισσότερα χειροκροτήματα.

Αναλυτικά αποτελέσματα και πολλές θεαματικές φωτογραφίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των Κρητικών αγώνων Cretan Racing News (www.crn.gr).

Επόμενο ραντεβού στην ίδια πίστα στις 22 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας για το Παγκρήτιο Κύπελλο Moto Cross.