15/04/2007 – 3ος αγώνας ΜΧ Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος
Τοποθεσία: Μητρόπολη Καρδίτσας
Διοργάνωση: ΜΟ.ΛΕ.Μ. Καρδίτσας
Συμμετοχές: 84 (ΜΧ1: 15, ΜΧ2: 22, OPEN: 27, JUNIOR: 7, MINI: 13)
Καιρός: Ηλιοφάνεια, 22oC
Θεατές: 300-400

Φτάνοντας στην ολοκαίνουρια πίστα ΜΧ της Μητρόπολης Καρδίτσας, ένα πράγμα έρχεται πρώτο στο μυαλό σου… “Σήμερα θα απολαύσω ΜΧ!”. Όπως κι έγινε… Σε μια απόσταση 9 χιλιομέτρων από την Καρδίτσα, στον Δήμο Μητρόπολης, οι παράγοντες της ΜΟ.ΛΕ.Μ. δούλεψαν νυχθημερόν για να “σκαλίσουν” ολόκληρη την πλαγιά ενός λόφου σε μια δύσκολη, απαιτητική αλλά πολλά υποσχόμενη για θέαμα πίστα. Κατηφορικά άλματα μετά από πολύ κλειστές και επικίνδυνες στροφές, ψηλά άλματα που κατέληγαν σε παρατεταμένες στροφές αλλά και το ξερό(!) έδαφος συνέβαλλαν σε έναν αρκετά δύσκολο αλλά εντυπωσιακό (προς τέρψιν των λίγων θεατών) 3ο αγώνα Κυπέλλου Β. Ελλάδος.

Ένα πράγμα πάντως που σίγουρα ταλαιπώρησε μοτοσυκλέτες, αγωνιζόμενους αλλά και θεατές δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από την σκόνη. Πολλή σκόνη… Τα ποτιστικά της πίστας κρίθηκαν το λιγότερο ανεπαρκή. Ενώ η μορφολογία του εδάφους ήταν τέτοια που προσέφερε θέα σχεδόν σε όλη την πίστα από πάρα πολλά σημεία, αυτό ήταν αδύνατο από τα σύννεφα σκόνης που αιωρούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η σκόνη επίσης συνέβαλλε στην αποχώρηση των περισσότερων θεατών ακριβώς μετά τις απονομές των πρώτων σκελών των κατηγοριών, καθώς σε συνδυασμό με την ζέστη δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές.

Ο Γαλανός με το SXF του και πάλι άφησε το στίγμα του και στα δυο σκέλη της ΜΧ2, όπου στην κυριολεξία “πετούσε” ανενόχλητος γύρο με γύρο ανοίγοντας διαφορά, για να δει πρώτος την καρό σημαία και τις 2 φορές. Υπόθεση Suzuki και Honda οι υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, με τον Τσιούρβα Γιάννη με RMZ250 να τερματίζει δεύτερος στο πρώτο σκέλος, ακολουθούμενος από τον Πακαταρίδη Βασίλη με CRF250. Στο δεύτερο σκέλος ήρθε δεύτερος ο Παγούνης Οδυσσέας με CRF και αυτός, ενώ την τελευταία θέση του βάθρου έκλεισε ο Τσιούρβας με το δεύτερο του βάθρο της ημέρας.

Στην ΜΧ1 μονοπωλήθηκαν οι δυο πρώτες θέσεις του βάθρου και στα δυο σκέλη με τον Ξανθιώτη Καρασακαλίδη Μάρκο με RMZ 250 να ίπταται πρώτος του άλματος του τερματισμού με τον Κωνσταντίνο Τζιώρα με RMZ 450 από πίσω του. Τρίτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Αντρέας Λιάκος με RMZ 450 και στο 2ο σκέλος ο Βασίλης Ράπτης με CRF 450.

Και στα δυο σκέλη της OPEN o “εντουράς” Αδάμος Πράσσος με το ΚΤΜ του φαινόταν να οδηγούσε σαν να ήξερε την πίστα, σαν την παλάμη του χεριού του, καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Στο πρώτο σκέλος τον ακολούθησε ο Παναγιώτης Καδόγλου με SXF 450 ενώ στο δεύτερο ο Βασίλης Γεωργίου που έδωσε έναν πολύ ωραίο αγώνα. Τρίτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης με YZF 250 ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Καρκαϊτσας Αρτέμης με RMZ 450.

Δεν έλειψε το θέαμα φυσικά και από την Junior, με τον Βαγγέλη Τσιάγκα και τον Αλέξανδρο Γεωργαντά να δίνουν μάχες ρόδα με ρόδα σε πολλά σημεία, με τον δεύτερο να βλέπει πρώτος την καρό σημαία στο πρώτο σκέλος ενώ ο Τσιάγκας αρκέστηκε σε μια τρίτη και δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος. Πρώτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Παναγιώτης Κάτσιος με το ΤΜ του. Ομοίως στην κατηγορία Mini ο Ανέστης Ράδος πήρε μία πρώτη και μία δεύτερη θέση, με τον Τουρατζίδη σταθερό στην τρίτη θέση του βάθρου και στα δυο σκέλη και τον Αρβανίτη Γιώργο να οδηγάει υποδειγματικά ως την πρώτη θέση του δεύτερου σκέλους.

Η προσπάθεια της ΜΟ.ΛΕ.Μ. για έναν ωραίο αγώνα αξίζει τα εύσημα, υπάρχει σίγουρα όμως χώρος για αρκετή βελτίωση ώστε να αξιοποιηθεί μια κατά τα άλλα πολύ ωραία πίστα motocross.