To mxdaily.gr αυτό το σαββατοκύριακο βρέθηκε στο νησί των Σπετσών για τον 2ο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross της ΟΜΕ. Την προετοιμασία της πίστας επιμελήθηκε ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Σπετσών με επικεφαλή τον Γ.Σταναθιώτη. Ο κ.Σταναθιώτης έχει κατακτήσει πολλές νίκες στην κατηγορία open παλαιότερα , με την εμπειρία του λοιπόν έχει σχεδιάσει μια απαιτητική πίστα στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Με το πάτημα ενός κουμπιού εκατοντάδες ποτιστήρια έβρεχαν την πίστα και σε 10′ ήταν όλα έτοιμα! Κατι τέτοιο δεν χρειάστηκε το Σάββατο γιατί είχαμε βροχή να περιορίζει την σκόνη. Οι καλά προπονημένοι φάνηκαν σε αυτό τον αγώνα και οι μάχες ξεκίνησαν απο νωρίς στην κατηγορία open με τον Σ.Δημολιάνη #110 και τον Κ.Τζιώρα #46 να βρίσκονται ρόδα-ρόδα για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Άτυχος στάθηκε ο τοπικός Μ.Μπαρδάκος #51, τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά και τελείωσε νωρίς ο αγώνας γι’αυτόν. Στην mx2 είχαμε φοβερές μάχες με τον Α.Τσαρνά #91 να βάζει μία ταχύτητα πάνω και να κερδίζει στις Σπέτσες έχοντας ακριβώς πίσω του τον Δ.Κοντολέτα #92 και τον Σ.Κοσμά #1.

MΧ1
Το δικό του ρυθμό επέβαλε πάλι ο Π.Κουζής #1 κερδίζοντας τον αγώνα με χαρακτηριστική άνεση στα άλματα και αλάνθαστα περάσματα απο τα σαμάρια. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε άξια ο Δ.Βαγγελάκος #2 και δήλωσε ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα του την Κυριακή. Τρίτος τερμάτισε ο Χ.Φωτόπουλος #911 με τραυματισμένο χέρι απο τον αγώνα στα Τρίκαλα. Δείχνει όμως να συνηθίζει την καινούργια του ΚΤΜ ο Χρήστος και με προπονητή τον πολυ-πρωταθλητή κ.Γεωργακόπουλο τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Τέταρτος ήρθε ο Μ.Σκύβαλος #3 και πέμπτος ο Χ.Κασιούμης #104. Ίδια ήταν τα αποτελέσματα στις πρώτες πέντε θέσεις και για τα δύο σκέλη της mx1.

Άψογα περάσματα στα σαμάρια απο τον Π.Κουζή #1

MΧ2
Εκκίνηση για το πρώτο σκέλος και ο Α.Τσαρνάς #91 οδηγεί τον αγώνα και τερματίζει πρώτος χωρίς να υποκύψει στην πίεση του δεύτερου Δ.Κοντολέτα #92 μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η τρίτη θέση ήταν του Σ.Κοσμά #1 που δεν μπόρεσε να βρεί τον ρυθμό τον πρωτοπόρων. Ο “βόρειος” Β.Ζαχαρίου #86 τα πήγε πολύ καλά στο νησί με δύο τέταρτες θέσεις. Πέμπτος ο Π.Παπίλας #22 και έκτος ο Ν.Διακάκης #119 απο την Κρήτη. Στο δεύτερο σκέλος  της mx2 ο Δ.Κοντολέτας #92 αποφασίζει να πάρει την πρώτη θέση απο τον Α.Τσαρνά #91 αλλά ένα γύρο πρίν το τέλος βρίσκεται στο έδαφος και ο Α.Τσαρνάς κάνει αυτό που πρέπει και ανεβαίνει για δεύτερη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Δ.Κοντολέτας ξαναξεκινάει μετά την πτώση του και τερματίζει δίπλα στον Σ.Κοσμά #1. Στο “photofinish” χρειάστηκε να ανατρέξει η ΟΜΕ όπου διαπιστώθηκε οτι ο Σ.Κοσμάς #1 για χιλιοστά του δευτερολέπτου πήρε τελικά την δεύτερη θέση με αποτέλεσμα να περάσει τρίτος ο Κοντολέτας. Στις πιο πίσω θέσεις οι : Β.Ζαχαρίου #86 , Π.Παπίλας #22 και ο Γ.Μόσιος μοιράστηκαν την 4η,5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Α.Τσαρνάς #91 στην πρώτη θέση με φόντο την Πελοπόννησο

MΧ Open
Την παράσταση έκλεψαν το Σάββατο οι Κ.Τζιώρας #46 και ο Σ.Δημολιάνης #110 και στα δύο σκέλη της open. Ο Σ.Δημολιάνης προσπάθησε να προηγηθεί αλλά δέν τα κατάφερε, τερμάτισε στην δεύτερη θέση μόλις 2″ πίσω απο τον Κ.Τζιώρα #46. Ο Θ.Αυγέρης #100 οδήγησε σταθερά και γρήγορα κατοχυρώνοντας δύο τρίτες θέσεις. Την τέταρτη θέση μοιράστηκε ο Κ.Παπαδόπουλος #71 με τον Δ.Κεραμιδά #27 ο οποίος είχε κάποιες μικροπτώσεις στο πρώτο σκέλος. Με την υποστήριξη της λέσχης Σπετσών, ο Ι.Κρητικός #54 και ο Ν.Διακάκης #55 κατάφεραν να τερματίσουν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Κ.Τζιώρας #46 νικητής για την open, παίρνει και την εκκίνηση

MΧ 85
Ο Γ.Αρβανίτης #71 έφυγε απο τις Σπέτσες με δύο νίκες αφήνοντας πίσω του τον εντυπωσιακό Ι.Τουτατζίδη #100 στην δεύτερη θέση. Ο Μ.Κρητικός #160 ήταν τρίτος στο πρώτο μέρος, αλλά ένα σκασμένο λάστιχο άπο την αρχή του δεύτερου σκέλους τον έριξε στην έκτη θέση. Την τρίτη και τέταρτη θέση υπερασπίστηκε ο Κ.Μπετείνης #120 με Suzuki RM.

Ο Γ.Αρβανίτης #71 δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα μεγάλα άλματα των Σπετσών

Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr